Проблем с wireless router и PPPOE

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Съб 23 юни 2007 23:18

А сети ли се да се обадиш на ISPто и да го накараш да си прихване новия MAC ?

Странно ми звучи ISPто да ти ограничава достъпа на рутер... аз дотука 3-4 рутера на познати навързах и все на различни ISP-та и никъде никакъв проблем......
Т-Линк даже единия беше некъв утра прост - китайски :)

Бтв тоз китайския работеше с некво деф шантаво IP и въпреки че мануала му твърдеше че мойш му менкаш IP-то в вътрешната мрежа без проблеми, при промяна на деф-а се сриваще цялата мрежа.....

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 23 юни 2007 23:29

Aми не съм им се обадил, защото в събота и неделя почиват.. :roll:
Но ако не успея да се справя, в понеделник ще им се обадя.

@Чудомир - IP-то го видях, динамично е.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 23 юни 2007 23:46

Дръпни си ТСП Оптимайзър оттук и виж настройките на TCP връзката, когато си вързан в нета. След това опитай на рутера да ги настроиш идентично, където можеш (не всички ще можеш да ги "пипнеш")

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 24 юни 2007 1:19

за PPPOE няма значение настройките на TCP/IP :idea:

Честно казано, не съм пробвал такъв рутер с такива настройки точно, но виж какво пишат на сайта на TP-Link - евентуално дали няма по-нов firmware или нещо подобно, което да те насочи във вярната посока

Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Нед 24 юни 2007 1:32

поотделно и лаптопа, и десктопа се връзват към нета.

чакай малко брат ..... като мрежата ти е заключена по мак- как така и лаптопа и компа ти се връзват към нета??? това не е възможно...... както и да се опитваш-няма как да заобиколиш проблема..... най лесното е колкото и големи педали да са тия от твоя доставчик,да ги помолиш да ти махнат защитата и да ти направят настройките в рутера..... демек да вкарат само лаптопа и твоя си комп и толкова..... иначе няма значение далие линксис или какъвто и да било..... аз съм с линксис и въпреки всичко няма как да се вържа ако компа е заключен по мак.....даже и рутера няма как да дава нет ...... а ти за да връзваш и лаптопа и компа по отделно и те да бацат...... проблема е некъв друг!!!! най добре си питай доставчика!!!

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Нед 24 юни 2007 2:04

musura написа:за PPPOE няма значение настройките на TCP/IP :idea:

Директно не, но откъде може да му иде проблема:

1. Нещо по достъпа му е кофти - я юзърнеим, парола - малко вероятно, щото без рутера влиза в нета (PPPoE проблем)
2. Проваидера му върти некви номера с TTL=1 и подобни истории, за да предотврати ползването на достъпа на повече компютри (ТСР проблем). Ако му подават некви нестандартни МТУта (това дали е възможно въобще не съм сигурен) или нещо друго по TCP протокола му е нестандартно, то тогаз с TCP optimizer може да види какво е....

Например ако рутера ме не може да се справи с някоя странна настроика от страна на провайдера, за сметка на това обаче видновса да успява, когато рутера е transparent....

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Нед 24 юни 2007 7:52

да неотварям нова тема и аз имам малко проблем4е с един рутет линксис wrt54gr пак с пппое при мен се връзва към доставчика пцта се връззват към рутера имат пинг към него .Рутера пак си има пинг към страниците но самикте пц та нямат нет хем 4е им е раздал ип-та Изображение
Изображение

ако имате идеи ..............

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Нед 24 юни 2007 9:41

tskostov написа:
поотделно и лаптопа, и десктопа се връзват към нета.

чакай малко брат ..... като мрежата ти е заключена по мак- как така и лаптопа и компа ти се връзват към нета??? това не е възможно...... както и да се опитваш-няма как да заобиколиш проблема..... най лесното е колкото и големи педали да са тия от твоя доставчик,да ги помолиш да ти махнат защитата и да ти направят настройките в рутера..... демек да вкарат само лаптопа и твоя си комп и толкова..... иначе няма значение далие линксис или какъвто и да било..... аз съм с линксис и въпреки всичко няма как да се вържа ако компа е заключен по мак.....даже и рутера няма как да дава нет ...... а ти за да връзваш и лаптопа и компа по отделно и те да бацат...... проблема е некъв друг!!!! най добре си питай доставчика!!!

На няколко места човекът каза, че си копира МАК адреса, който му е разрешен от провайдера. Включително и на рутъра.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 24 юни 2007 9:58

Чудомир написа:
musura написа:за PPPOE няма значение настройките на TCP/IP :idea:

Директно не, но откъде може да му иде проблема:

1. Нещо по достъпа му е кофти - я юзърнеим, парола - малко вероятно, щото без рутера влиза в нета (PPPoE проблем)
2. Проваидера му върти некви номера с TTL=1 и подобни истории, за да предотврати ползването на достъпа на повече компютри (ТСР проблем). Ако му подават некви нестандартни МТУта (това дали е възможно въобще не съм сигурен) или нещо друго по TCP протокола му е нестандартно, то тогаз с TCP optimizer може да види какво е....

Например ако рутера ме не може да се справи с някоя странна настроика от страна на провайдера, за сметка на това обаче видновса да успява, когато рутера е transparent....

Aбе да стигнем до TTL-a - изтеглих онази програмка, и мисля, че ще свърши работа, стига да се инсталира и на двата компютъра.
За МТУ-тата - пробвах ги с пингове, и ги нагласих на 1452 (по дефолт бяха 1492).
Сега ще дръпна този TCP/IP optimizer да видя за какво става въпрос..

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 24 юни 2007 13:49

bluefen написа:ако имате идеи ..............

MAC адреса на рутера го клонирай с този, на PC-то което първоначално е имало интернет :idea:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 24 юни 2007 14:30

musura написа:
bluefen написа:ако имате идеи ..............

MAC адреса на рутера го клонирай с този, на PC-то което първоначално е имало интернет :idea:

направи точно както ти казва мусура.. защото доставчиците записват първия мак адрес който се върже.. и го филтрират да може да се влиза само през него

Потребителски аватар
minimiro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Нед 24 юни 2007 14:40

Моите наблюдения пък са че доставчика просто прихваща мак адреса и му разрешава достъп, после прихваща нов мак адрес и пак и пак и пак секи път като му се обадиш

тънкия номер е че старите мак-ове се пазят ;)
Щот реално админа незнае кой точно мак от останалите прихванати е бил твоя стар....
На тоз принцип всяка една от машините ми вкл. и рутера имат самостоятелен достъп ако се наложи до ЛАН-а с промяна на настройките разбира се ;)

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Нед 24 юни 2007 16:27

mac -а са го зели този на рутера това беше първото което им дадох въпроса е в това че самите пцта нямат нет а рутера се е вързал

Odisei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Odisei » Нед 24 юни 2007 18:28

А какви са IP-тата на лаптопа и десктопа когато се връзват към интернет? Защо не пробваш вместо PPPoE - PPTP и там да зададеш външното IP, маската и gateway като това на десктопа?

Потребителски аватар
minimiro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Нед 24 юни 2007 21:23

а не е ли най-лесно с DHCP?
пускаш го да раздава IP-та авто и тва е

ти подкараш ли веднъж рутера с верните настройки така че ISP-то да го вижда, нататъка е лесното
пускаш му едно ДХЦП, пускаш машините да прихващат авто раздаваните IP-та и трева си вътре

малко по-сложно е ако искаш едновременно ви-фи и лан да поддържа щот треа си поиграеш с защитите на wi-фи-то кейове едно друго

Върни се в “ОФФ-Топик - други”