Помогнете VW GOLF 3 или RENAULT LAGUNA ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Jordi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jordi » Вто 07 юни 2005 20:59

Лагуните са с много лоша возия за такава голяма кола...според мен :lol: ... Избери VW :D

jgmec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jgmec » Вто 07 юни 2005 22:15

Ако избереш Лагуната прегледай внимателно колата и за по-дребните детайли - в нея има доста електроника и обикновено е "оскубана" (датчици и др.)

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Сря 08 юни 2005 2:49

Абе зимай Лагуната и 6е се види6 в 4удо с закупуването на частите. 6е хар4и6 по нея пове4е отколкото по ония две4ките на аватара ти...демек заплатката ти трее да ско4и свойно 4е да ги са4етава6 двете неща. Мани ми ако ре6и6 да е продаде6 нема кой да ти е купи за разлика от Голфа. Нема ко да му мислиш даскалее :lol:
Ай с здрае

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 08 юни 2005 12:21

Сигурно си се сетил вече да го направиш, ама що не вземеш да удариш същия въпрос във форума на Рено? Да видим те какво ще те посъветват??

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Сря 08 юни 2005 12:38

Малко личен опит. Ако френската кола се окаже читава като механика, то многобройните ел. елементи обикновено не работят като хората, ако изобщо. За труд (за части не е задължително) ще даваш повечко пари, щото гениалната френска мисъл непрестанно се чуди как да направи простите неща сложни. Една колежка има лагуна 1.8 или 2.0 (нещо такова). Возил съм се - хареса ми. Тя е доволна, колата рядко влиза в бокса. Но въпрос на късмет. В офиса имаме нови служебни рена клио - пълна скръб. Аз лично не бих си взел френска кола.

Потребителски аватар
maverickf1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maverickf1 » Пет 10 юни 2005 10:37

Гледам тази тема която ми я прати мой познат и се дивя на това колко "специалисти" има по френските коли :lol: :lol:
по4ти всички естествено хвалите Голфовете и оплювате рената - нормално е тука е форума на VW
нека да ви кажа само някои работи:
1. забравете за това колко са стъклени френските коли - тоя мит отдавна не е актуален
2. Правите сравнение между различни класове коли - ЛАгуната е в горния
Дали е пенсионерска кола ? - смешна работа - това не е бега4ка. Запомнете това е кола за улеганли хора с голямо смейство.
4овекът който питаше какво да си вземе сериозно трябва да се замисли защото при нали4ие на деца е малко странно да си вземаш кола която е по-спортна и младежка и още пове4е 2-врата което е друго неудобство. има редица преимущества - климатроник, ABS, AirBAg, борд компютър. все полезни неща и е с доста по голямо купе което си е предимство
Ако пък толкова е привържениек на спортното каране - има 3.0л. спортна модификация но е много скъпа и не се намира тука. ИНа4е 2.0л. бензинов вариянт е много добър за това голямо купе.
Поддръжката на ЛАгуната не е толкова скъпа, а колата е доста здрава въпреки многото критики които про4етох.
Така че който предпо4ита конфорта, удобството нека си вземе голяма кола - независимо каква марка е

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Пет 10 юни 2005 11:23

Даммм. Това не лошо мнение. Аз лично (и повечето хора тук предполагам) съм предубеден (а имам и известен личен опит) към френските коли и посмъртно няма да си взема такава. Предполагам че и във вашия форум повечето пък са люти почитатели на френските коли и посмъртно не биха си взели друга. Та колега качваш се на едната и на другата и която ти легне на сърцето.

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Пет 10 юни 2005 11:34

Само един въпрос към колегата Маверик а ако темата беше пусната в Рено форума мислиш ли че никой от вас нямаше да оплюе Голфа? Карам Голф 2 -1988 година и служебно Пежо 206 -2004 година с ръка на сърцето пич мога да ти кажа че не бих ги разменил мисли си каквото искаш.

Потребителски аватар
maverickf1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maverickf1 » Пет 10 юни 2005 11:49

абсолютно е вярно това
и в нашия форум ако беше пуснато такова питане щяха 2/3 от мненията да са за Лагуната в това няма съмнение.
За всеки влак си има пътници дето се вика както и почитатели на немските и френските марки. Аз лично мисля че няма лоша кола - има лош собственик, няма значение какво караш ако си "джигит" независимо колко здрава ти е колата ще и видиш сметката бързо. Това е култура която за съжеление у нас трудно намира по4ва. Тая тема е бая обширна.. :)

Относно пежо 206 и аз дочух никак не ласкави отзиви относно поведението на колата. Но в съвременното автобилостроене което е 90% автоматизирано тия неща за съжеление стават слабост на всички марки та дори и японските, които отдавна имат славата на много здрави коли.

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Пет 10 юни 2005 12:04

Да лоша кола няма има лошо поддържана кола в това няма спор има Голфове които като ги видя и ми става лошо освен това обсъжданите коли наистина не са от един клас за това ще е най точно всеки да си каже плюсовете които знае на едната кола без да оплюва другата но това не може да стане защото все пак сме пристрастни както и вие сте пристрастни. Така че всичко е въпрос на краен избор на човека.

Потребителски аватар
maverickf1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maverickf1 » Пет 10 юни 2005 13:40

Абсолютно.
когато човек се колебае между отделни марки на-добре е да про4ете специално за двете коли и след товасам да си направи един "тест драйв" и сам да прецени коя кола му отива на стила и за какво най-вече ще я ползва

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 10 юни 2005 17:49

maverickf1 написа:Абсолютно.
когато човек се колебае между отделни марки на-добре е да про4ете специално за двете коли и след товасам да си направи един "тест драйв" и сам да прецени коя кола му отива на стила и за какво най-вече ще я ползва

Абсолютно.
Успех на колегата и каквото вземе със здраве да го кара.
заключ...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”