Защо не работи "въртенето на въздуха в купето"?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Защо не работи "въртенето на въздуха в купето"?

Мнениеот Hertz » Нед 24 юни 2007 12:37

Каква може да е причината да не работи въртенето на въздуха в купето ? Само климатика като се пусне без да върти върти въздуха е все едно съм пуснал парното на студено, а времето е ужасно! :cry: :cry:

Преди като се натиснеще копчето се чуваше някво 'шляпване' под жабката, а сега нищо не се чува, просто светка копчето :roll: :roll: :roll: :roll:

Къде е ключа от бараката ?

Потребителски аватар
ventor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventor » Нед 24 юни 2007 14:14

почваш от бушоните...

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Нед 24 юни 2007 16:14

ventor написа:почваш от бушоните...
.....това е ключът от бараката :ihaaaaa

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 24 юни 2007 16:15

не са бушони... :wink:

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Нед 24 юни 2007 16:26

зна4и тази клапа се управлява от вакум .... поне на двоиката бе6е така ....троиката ен знам как е за6тото за сега о6те не см се сбласквал с този проблем .......има едни малки вакум мембрани които задвижват тази клапа ....можеби някои от тях е замиал ...ако бе6е бушон наитина няа6е да свети лампичката

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Нед 24 юни 2007 23:47

е къде да отида за да разбера какъв е проблемаа :roll: :?

Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Мнениеот Miteto » Пон 25 юни 2007 7:50

Даа и аз имам подозрението, че не ми работи, защото когато го включа и мина през дим ,в купето се усеща дима все едно съм отворил прозорците, брях викам закво му е тва въртене в купето като не върши работа. Къде трябва да погледна за тези клапи

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пон 25 юни 2007 10:14

Hertz написа:е къде да отида за да разбера какъв е проблемаа :roll: :?
ами не знам от каде си

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пон 25 юни 2007 13:57

Тая клапа е под корите на чистачките откъм пасажерската страна. Сваляш чистачките, после корите, които при мен са на болче и едни щипки и ти лъсва под тях една мръсотия ... Изчистваш листата и калта и ще видиш откъде е отвора за въздух. Махаш му решетката и там има една клапа дето хлопва като натиснеш копчето и си на контакт. Според мен е с електрическо моторче. Поне при мен беше така. Аз като правих тази операция си сложих и филтър за въздуха, защото нямах. Успех!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 25 юни 2007 13:59

vaskoto1 написа:не са бушони... :wink:

а какво ? :roll:

vladovl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladovl » Пон 25 юни 2007 21:37

Такмо в събота се занимавах с въпросната клапа. Като натисна копчето и стети, но не затвяря, а вакум помпата брамчи през цялото време.
(клапата е под филтъра за купето)
Оказа се, че едно малко(10см) маркуче се е откачило. Боцнах го и клапата затвори.
При теб колега може да е подобен проблем.
Аи още нещо двигателя при мене трабва да работи за да работи и помпичката, само на контакт не става :idea:

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Вто 26 юни 2007 8:33

vladovl написа:Такмо в събота се занимавах с въпросната клапа. Като натисна копчето и стети, но не затвяря, а вакум помпата брамчи през цялото време.
Оказа се, че едно малко(10см) маркуче се е откачило. Боцнах го и клапата затвори.
Аи още нещо двигателя при мене трабва да работи за да работи и помпичката, само на контакт не става :idea:

А какъв е звука когато бръмчи тая помпа?
Аз нямам отделно копче, но имам климатик и доколкото знам на Макс се затваря тая клапа както и при изключване на вентилатора.
От опрделено време като изключа вентилатора и двигателя е на празен ход се чува пищене, дали не е от тази помпа?

vladovl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladovl » Вто 26 юни 2007 11:06

Veso101 написа:
vladovl написа:Такмо в събота се занимавах с въпросната клапа. Като натисна копчето и стети, но не затвяря, а вакум помпата брамчи през цялото време.

Аз нямам отделно копче, но имам климатик и доколкото знам на Макс се затваря тая клапа както и при изключване на вентилатора.
От опрделено време като изключа вентилатора и двигателя е на празен ход се чува пищене, дали не е от тази помпа?

Ами да пищене се чува ,някъкво тънко и дразнещо (на мен много ми лазеше по нервите :) ) . Може да махнеш въздушния филтър и от там се вижда перката. След като при теб на МАХ трабва да затвори - натискаш и гледаш дали затваря. Ако не затвори по гадния звук намираш помпичката имаи в предвид че е много малка да не тарсиш нещо голямо и от там после тръгваш по тръбичките.

Потребителски аватар
bambam01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bambam01 » Вто 22 юли 2008 8:43

mishu написа:Тая клапа е под корите на чистачките откъм пасажерската страна. Сваляш чистачките, после корите, които при мен са на болче и едни щипки и ти лъсва под тях една мръсотия ... Изчистваш листата и калта и ще видиш откъде е отвора за въздух. Махаш му решетката и там има една клапа дето хлопва като натиснеш копчето и си на контакт. Според мен е с електрическо моторче. Поне при мен беше така. Аз като правих тази операция си сложих и филтър за въздуха, защото нямах. Успех!

И при мене е едно моторче, което работеше, но имаше една дръжка счупена и затова не можеше да затвори клапата. Но под капака на чистачките нямам филтър. Възможно ли е филтъра да е с цилиндрична форма и да по ниско където се намира моторчето на парното?

Потребителски аватар
bambam01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bambam01 » Вто 22 юли 2008 8:47

Veso101 написа:

Звука е нещо като на зъболекарска машинка, от онези гадните дето ти правят дупките в зъбите. И при мене са два бутона NORM и MAX. Климатика е допълнително слаган. Май се казваше Harisson или нещо подобно. При мене машинката също започваше да работи като дам на контакт. Обаче понеже ми се беше счупила дръжката на капака на клапата и изключих моторчето.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”