Passat TDI 131hp-на дълго над 180 не може-причини-изяснени

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 26 юни 2007 8:25

shenko написа:не ми е ясно защо не я покажеш на човек, който разбира, има си начин чрез комп да разбереш стойностите и на дебитомера и на турбината и на педала на газта, това да не ти дига повече скорост също може и от педала да е, нали и той е електроника :roll:

От педала не може-или бачка или не ,но си прав че може да се провери с ВАГ-Ком.Казвам го щото и мойта има проблеми с максималната скорост ,но не е това.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 26 юни 2007 10:59

Аз ходих на VAG и ми казаха че всичко и е наред ....? Освен да отида и на друга диагностика .... А да питам и друго ... онзи ден забелязах че като запаля колата и известно време пуши бяло ... ама мн пуши, но като позагрее спира ... някаква представа от какво може да е ?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 26 юни 2007 11:30

Бялото е признак на нейзгоряла нафта -бухва един облак за няколко секунди.Може да е от центровка ,компресия или прецакани дюзи , а най-често просто от километрите :wink: -не му обръщай много внимание.Каде ходи на ВАГ -на повечето места само гледат за грешки ,а трябва да се слудяг параметрите/примерно дебитомер и Н75 трудно могат да дадат грешка ,ама ако не бачкат в норма правят мазало/

Потребителски аватар
CyberFiend
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CyberFiend » Вто 26 юни 2007 13:28

Passat B5.5 1.9 TDI 131hp-на дълго над 180 не може-причини?

само да попитам - а ти с колко искаш да върви? С 220 може би? Сори ако звуча малко грубо, ама вече като чуя за такива "пилоти" по пътищата и ми се изправя косата... Не ми е, че те ще се пребият някъде, ама обикновено повличат със себе си такива като мен, които си карат нормално (не казвам 90, но 100-130)....

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=10899
http://drivesafe.o2-bg.com/index.htm

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 26 юни 2007 15:39

Cyber Friend защо се нервиш така колегата никаде не е споменал ,че кара с 220 нон стоп.Идеята му е че си е пробвал колата/вероятно на магистралата когато е нямало много коли/ и е установил ,че има проблем.Аз също си позволявам да пробвам колата на магистрала/и установих подобен проблем/ ,но в населено място не карам с повече от 60 ,за разлика от много хора дето на магистралата карат със 100 ,ама в селата също с толкова да не губят инерция.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 26 юни 2007 15:42

и при мен е закон ли4на кола да я пробвам колко може докраи,но рядко поддържам скорости над 200;при положение 4е и пътищата тук го позволяват :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 26 юни 2007 17:39

CyberFiend вече и аз предпочитам спокойното каране ... градско 60-80 зависи от трафик и час. Както всички, но ми беше интересно колко ще вдигне на дълго и както каза Rabbit_TDI реших да я пробвам от кадето установих че има проблем защото приятел със същия пасат прави 220. Това не са скорости за поддържане естествено, а просто тест. Беше ми интересно защо моята колата на 180 спира все едно съм си с голфа на 150. Другото е и че харчи повечко и реших да се информирам и да потърся помощ от колегите които видях са имали подобни проблеми. Разхода свалих около 9 с чистенето на дебитомера и ще отида на VAG-COM (ако някой може да ми препоръча някой сервиз в който гледат абсолютно всичко ще съм много благодарен - мислих БОШ Дружба) на дълго още не съм го изкарвал да видя колко ще вдигне. За мен щом не може да си вдигне колкото другите Пасати ... моя има проблем ....CyberFiend дано съм ти обяснил и си ме разбрал ...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 26 юни 2007 17:42

Помоли някой колега от форума-мисля че ще ти свърши повече работа от сервизите.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 26 юни 2007 17:43

Rabbit_TDI на VAG ходих на Раковска от към Козлодуй. Закачи я уж я гледа пък ... май е недогледал.... но за 15лв толкова. БОШ Дружба да отида .. но ми е много далече а ми казаха че трябва да си оставя колата. А за белия пушек ... мисля че от километри не би трябвало да е защото е на 157 000 май ... от центровка по вероятно ми звучи .. само да намеря каде да направя добра диагностика и всичко се надявам да си излезе ...А как ще ми свърши повече работа ... ? :) Мерси много !

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 26 юни 2007 17:58

потърси колегата Румен :wink: тои знае какво да гледа

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 26 юни 2007 18:07

Под какъв ник се подвизава тук :)

Galabov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Galabov » Вто 26 юни 2007 19:38

longora написа:Под какъв ник се подвизава тук :)

Rumen

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 26 юни 2007 19:44

Мерси много!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 26 юни 2007 21:44

Само да споделя ,че аз имам подобен проблем.При мен даже смених и дебитомера/колата в ниски тръгна и към разход/,но при висока скорост пак същото.Сложих външен чип от klenbuterol колата фръкна направо в ниските ,ама на високи пак същото.Сега ми остана само чистене на колекторите/Ventoman ми пусна тая муха ,а и гледам вече е станал специалист в чистенето им :lol: / като ги изчистя ако се оправи ще пиша.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 27 юни 2007 16:11

Дано се оправят .... те много работи има за оправяне и все скъпи :) А и аз съм замислил един чип да вдигне 30 коня ... но ще видим кога ще събера парата ... че и там не е никак малко :(

Върни се в “Дизелови агрегати”