Подмяна стъкло на фар - КАК?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
stormbringer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Подмяна стъкло на фар - КАК?

Мнениеот stormbringer » Сря 08 юни 2005 10:29

Хора не ми е ясно как, но вчера очевидно по някакъв нчин ми е
изпаднало стъклото на фара. Може и някои да го е тафнал. Просто си
слизам при колата и виждам че левия фар е без стъкло. Не знам как са
закрепени тъпите стъкла и немога да си представя как ще падне някъде
,,,,,,,,,,,,, Интересува ме колко струа такова стъкло и може ли да се смени
или трябва да си купувам нов фар ?!?!?!

:shock: :shock: :shock:

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Сря 08 юни 2005 10:55

Мисля че може да се смени само стъклото. Лепи се със силикон и има и едни метални щипки. На времето за джета взех стъкло от арабите на симеон за 30-тина кинта (естесвено беше с няколко милиметра по-дълго и бая псувни отнесе докато стане).

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 08 юни 2005 10:59

и на мене ми се е слу4вало.купих си фар 4истак нов/по-евтин беше, от морга ми искаха 32 кинта и то трябваше да 4акам десет дена, пък аз си го взех моя от магазин за 30/ и след няколко дена като спрях да заредя и гледам стъклото се държи само отдолу на ръба.скъсах го, купих си силикон най-обикновен за аквариуми ли какъв беше лепнах го и нямам проблеми от 2 години насам.ина4е ако си от сф можеш да си купиш само джама, ама не знам дали ще ти излезе по-евтино.виждал съм обяви, 4е се продават само стъкла за фарове и халогени на евлоги георгиев, м/у стадиона и орлов мост и в двете посоки на всяко дърво са залепени обяви.или провери в позвънете има също много такива обяви.знам, 4е ги леят и им трябва фара, ама дали е така... :roll: дано съм бил полезен

Потребителски аватар
stormbringer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stormbringer » Сря 08 юни 2005 11:04

Мерси за инфото, дано се оправя :-))

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Сря 08 юни 2005 11:06

Ще се оправиш. Само не пускай фаровете по тия дъждове че ще отидат крушките.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 08 юни 2005 11:28

Хич не е аномалия и при мене така се получи. Явно с времето лепилото с което са залепени стъклата си губи свойствата. При мене като се получи така си взех направо 2 нови фара от Интеркар 3000, по 26 лв. бяха тогава - сега не знам колко са.

PULSAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PULSAR » Сря 08 юни 2005 11:57

Интересно, днес като излизах от блока видях един мерцедес без стъкло на левия фар..

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Сря 08 юни 2005 13:03

Не знам каква е колицата ама ако е голф3 може се смени само стъклото(ако си намериш само стъкло де), почистваш добре остратъците от силикона(то не точно силикон де ама не се сещам друго да го кажа сега) по самия фар и по стъклото. Това става с нещо остро и мн вниматевлно. После вече със силикон(поне аз съм го направил със прозрачен силикон за аквариуми) ги лепваш и си готов. Предполагам че по същия или подобен начин става и ако колата ти не е голф3. Успех :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 09 юни 2005 10:02

Всякакъв силикон не става .Използвай специален силикон за автостъкла / напр. на Soudal 955 DG /.
Обикновенните силикони съдържат оцетна киселина .Има опастност с обикновенните силикони да си изпортиш рефлектора -корозийка.

Потребителски аватар
stormbringer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stormbringer » Чет 09 юни 2005 12:59

Количката е Голф II. Още не съм оправил проблема щото нито имам пари в момента, нито време. Но ще видя как стоят нещата към началото на другата седмица. Мерси за съветите, предваритевлно :D :D :D

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Чет 09 юни 2005 14:11

Стъклото на единия ми фар се беше счупило от камъче или каквото е там... . Оказа се, че оригинални стъкла за фарове на Г-2 не могат да се намерят. Има някакви, но са с по-голям диаметър. И, ако не го догледаш, можеш да го използваш за летяща чиния! Казаха ми, между другото, че Г-2 имали и фарове, на които стъклата не са залепени и се подменят лесно. Тъй като моя фар не беше от тях, намерих един стар от морга, внимателно освободихме стъклото от рефлектора и го залепихме на моя с черен силикон - май е същия, с който залепват стъклопакетите. Засега е добре...

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Пет 10 юни 2005 8:45

Това за силикона за автостъкла е добър съвет :idea: , жалко че нямаше кой да ми го каже на мене когато ми трябваше! :( :wink:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 10 юни 2005 23:04

хихи питаи ме мен ,за 4 щипки ( тези за реглаж ) които сигурно струват 5 лв max се наложи да си купя два фара.Сега имам 2 фара с които карам :) и два които продавам хаах смех 8)

Потребителски аватар
stormbringer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stormbringer » Съб 11 юни 2005 9:09

Аз си купих фар от една Автоморга за 20лв. и реших проблем, поне за сега де :D :D :D

Върни се в “Направи си сам!”