Или аз или remote administrator :-)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 28 юни 2007 8:59

OuT-OF-CoNtRoL написа:Гледай сега пич аз Remote Administrator 2.2 ползвам тука в работата от как се помня защото съм подръжка на една голяма фирма с м,ного клонове из страната , работата с ремоута е лесна, въпроса е доставчика към който си да е пренасочил всички портове към даденото ИП ако е вътрешно , ако е външно то няма лимит на портовете и няма да имаш проблем , спираш си уиндоуския Firewall и цепиш мрака !!! Ако компютъра ти в работата е с вътрешно ИП и минава презь рутер който случайно е на сървър , трябва да настроиш пак портовете на рутера!
При настроени вече портове , да нямаш проблеми с тях и ЗАДЪЛЖЕ изключен Firewall или поне настроен така че да позволява от определен порт да се влиза , остава само да си създадеш Компютрите и летиш . Ако както казах по-горе компютъра тио в офиса минава през Рутер , създаваш един компютър с ИП-то на рутера (сиреч сървъра) и едно компютърче с ИП-то на твоето ПЦ , към което има опция през кой компютър да се свържеш , там задаваш да е през сървъра и вече си готов , като се конектнеш че иска ИП-то парола да зададеш за да минеш през сървъра и после парола и за твоето ПЦ . Забравих да кажа че и на сървъра трябва да име Ремоут администратор :)
Знам че е малко объркано , но направиш ли го веднъж после ще ти е супер елементарно ! :wink: УСПЕХ ти желая
ааа и ако ти е някакво супер спешно и важно може да ми се обадиш 0886661160 или да ми пишеш на ЛС чеее така в едно писмо виждам малко объркано съм го написал , мааа това е принципа горе доло

Благодаря ти за отговора но нека аз ти обесня как санещата при мен а ти давай стъпка по стъпка
На работа Комп който играе роля на сървър има локално ip 192.168.xxx.xxx има и IP 5.180.xxx.xxx дадено от хамачито и още едно откъде дойде незнам 10.100.ххх.ххх всичко това го виждам като включа radmin server и сложа мишока на иконката появила се на толбара.Тук не сам с реално IPОтивам в кащи стартирам radmin viewer написвам ip канект и нц така пробвах с всичките ip-та .Навсякаде всичко е стартирано стените са изключени и не ще

P.s служебната мрежа минава през суич както и интернета

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 28 юни 2007 9:06

mely написа:
OuT-OF-CoNtRoL написа:

Имам идея.. ако са филтрирани портовете съмнява ме да са филтрирали и 80-ти порт. Направи ремут админа да минава през него сървъра ама то пък ще минава през 5.***.***- айпи-то дето не се знае на него дали има нещо свързано с 80-ти порт. Просто незнам как ги емулира мама му. И все пак пробвай така.

Като гледам това което ти написах преди изобщо не си го направил. И да пробваш като грешен дявол и да не пробваш, ако нямаш пинг до даденото ти от сайта айпи забрави да направиш каквото и да било. Хората ти казаха пробвай с телнет конекция към порта на ремут админа и това не си направил. Еми просто незнам какъв съвет да ти дам друг

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Чет 28 юни 2007 10:12

mely, аз ползвам Хамачи и то всеки ден, от работния компютър влизам на домашния и директно работя на него през интернет. На домашния ай пи-то ми е динамично..сменя се на всеки 2 часа, така съм го направил, това е заради друга причина, която няма нищо общо в случая. Важното в случая е че Хамачи работи независимо какво ай пи имаш.

Писах ти лично да ме потърсиш, за да ти обясня стъпка по стъпка, но гледам не си го направил а продължаваш да се тюхкаш тука :lol: :wink:

И понеже знам колко те е яд че не става работата, днес ще допълня/редактирам това мнение как става step by step , ще има и screenshot's :lol: :lol:

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 29 юни 2007 9:41

давай чакам :oops:
Пак ли не получи нищо на лични

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пет 29 юни 2007 15:56

1.Отиваш на Start/Control Panel/User/ и задаваш на потребителя който ще се свързва отдалечено парола.Ако няма парола, не можеш да се свържеш!Тази стъпка се изпълнява и на двата компютъра!

Изображение

2. Отиваш на Start/Control Panel/System/Remote
И двете отметки трябва да са избрани!Тази стъпка се изпълнява и на двата компютъра!

Изображение

Срещу първата отметка има бутон Advanced, от там добави твоя потребител, на който зададе паролата!Тази стъпка се изпълнява и на двата компютъра!Като при добавянето ако на компютър1 има юзър тест1,а на другия компютър2 има юзър тест2, добавяш тест1..добавя се потребителя който е създаден на локалната машина на която добавяш!

Изображение

3.Инсталираш Хамачи и на двата компютъра които ще свързваш, и на единия създаваш мрежа и се логваш, а на другия просто се връзваш към нея.

Изображение

Мрежата е създадена и се появява в програмата,това трябва да е еднакво и на двете машини!

Изображение

Ако тази опция е избрана, и имаш споделени папки, те ще са достъпни за всички които са свързани в тази мрежа заедно с теб..както е при локалните мрежи.

Изображение

Тук има нещо много важно:
При настройките на Хамачи, има някъде опция която не можах да се сетя къде е, от която задаваш Ай Пи-то което ти е дало в момента на създаване на мрежата мисля, да се запази завинаги за теб, при всяко ново влизане в програмата Ай Пи-то ще е запазено за теб.Запиши го на лист, или го запомни!Ще ти потрябва след малко :lol:

4. Отиваш тук

Изображение

В това поле пишеш Ай Пи-то което записа преди малко, това което е дадено на другия компютър на който в момента е стартирано Хамачи и си е онлайн в създадената вече мрежа!

Изображение

Connect и се отваря това

Изображение

В юзър пишеш потребителя, в парола пишеш паролата която зададе на акаунта.

Обобщено:
Ако ще се връзваш от Вас на компютъра в работата- В работата настройваш всичко по-нагоре..по уиндоуса, инсталираш Хамачи,правиш мрежа,запазваш Ай пи-то за тебе(записваш го на лист),влизаш в мрежата със служебния комп. и оставяш нещата така.Отиваш у Вас, настройваш всичко по уиндоуса както е по-нагоре, инсталираш Хамачи,избираш "присъедини се към съществуваща мрежа" влизаш в нея, трябва да видиш другия служебен комп. ж мрежата, и да има зелена точка пред ника му.Отиваш на ремут десктоп, в полето пишеш онова Ай пи дето записа, това което е присвоено на служебния ти комп. и за юзър пишеш онзи който е на онзи комп и неговата парола..трябва да си влязъл вече :lol:

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 29 юни 2007 16:31

pit много съм ти задължен и съм сигурен че това което написа ще стане обяснението е много подробно но засега без да искам :lol: :roll: се оправих с real vnc но сега проблема е как да прехвълля файлове от моя на служебния и обратно
pit още веднаж благодарности за обяснението ще изпробвам и него в най скоро време

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пет 29 юни 2007 16:40

mely написа:pit много съм ти задължен и съм сигурен че това което написа ще стане обяснението е много подробно но засега без да искам :lol: :roll: се оправих с real vnc но сега проблема е как да прехвълля файлове от моя на служебния и обратно
pit още веднаж благодарности за обяснението ще изпробвам и него в най скоро време

:D За файловете, ами през хамачи..със "shared folder" нали са в локална мрежа, забрави ли? :lol: Скоростта на трансфер зависи от скоростта на интернет връзката.
Иначе по "Бразилски" начин :lol: :lol: в смисъл аматьорската:
Влизаш в другия комп. и си пращаш от там през пощата к'вото ти трябва, писмо от себе си на себе си, което после ще си отвориш от твоя си комп.
Мисля че имаш по-бърз нтенрет в работата и искаш да сваляш там а после да прехвърляш на домашния :lol: А? :-))))) Не става..това е нещо ако имаш някой файл който ти е на домашното ПС и ти трябва да си го вземеш на момента..аз си пускам камерата да видя какво става на двора в нас:-)

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 29 юни 2007 18:04

не :lol: няма да свалям нищо но понякога ми се налага да прехвърлям файлове от служебния комп на моя иобратно
я уточни за хамачито по точно :oops: срам не срам ама да попитам

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Пет 29 юни 2007 20:57

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пет 29 юни 2007 22:29

mely написа:не :lol: няма да свалям нищо но понякога ми се налага да прехвърлям файлове от служебния комп на моя иобратно
я уточни за хамачито по точно :oops: срам не срам ама да попитам

Ами като ги свържеш в една мрежа, и имаш споделени папки на единия комп. другия ги вижда както в лан, и можеш да си телиш от там или да каваш, зависи как си настроил.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”