Изгоряла ел. инсталация :((((

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Изгоряла ел. инсталация :((((

Мнениеот brum » Съб 11 юни 2005 20:51

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Помоооощ. Това беше по колата ми. Оправих кабелите, но нещо не ми светят ни фарове, ни лампичките по таблото. Някой с идеи за това. Значи нещата станаха при едно леко птп кадето се счупи фара. Но мисля че нямат нищо общо с него. Денят преди това почна да ми пуши леко иснталацията при един дъжд. Ама не обърнах внимание. Точно при птп-то пак валеше. Излизам аз от колата и приказвам с човека и в един момент поглеждам назад и мойта кола пълна с дим....

Ошашках се доста, ма както и да е. Не ми работеше почти нищо от светлините. Или по точно работеше ама без спиране. Фарове - не изгасваха. Мигачи - не мигат, просто светят. Яко секс.

Значи двата кабела които бяха нагоряли са единия за мигачи/чистачки/клаксон дето отива към кормилото. Другия за светлините дето отива към копчето за тях. Оправих ги и сега не мога да си пусна фаровете. Иначе мигачите работят:)

Още едно питане. Значи защо мигачите нямат бушон!!! Или поне с всички откачени бушони си светеха пак като оправих кабелите. Авариините си светят как си искат без нито един бушон! Ебаси мизерията. А, да и за какво е бушон 16 - power sunroof, като нямам люк? Щото тоя бушон ми изгоря.

Колата е голф 3, GT, 96та година. АЕК е двигателя.

Много благодаря на всички:)

Edit: забравих да спомена - копчето за къси/дълги като го цъкна и ми светват фаровете...

Последна промяна от brum на Пон 13 юни 2005 7:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 12 юни 2005 11:09

Един скромен и общ съвет, разпарчадисай всичко и намери причината, а после си смени изгорелите кабели.По ел инсталацията винаги се работи с измервателен уред като обходиш всичко, от тук и да искаме няма как да гадаем откъде е дошло късото :roll: Върви при васко ако има свободно време, но не знам дали той се занимава с такива неща. Ел инсталацията не е толкова сложна, можеш и сам да се справиш сано с основни познания и ел схема, провери за ел схема на www.volkswagen.msk.ru :roll:

brum

Мнениеот brum » Нед 12 юни 2005 11:19

Схемите ги имам. Обаче не можах да намеря от каде е дошъл проблема. Това ме притеснява най-много. Бушона който е за лампичките на номера не беше изгорял, а беше стопил таблото!!! Това 100% не е нормално. Отворих таблото да го гледам отвътре,ама изглежда наред. Изчегърках гнезодото и слойих пак бушон и не гори. Ламичките им се е прецакал кабела някаде и ми дават много ниско супротивление, ама нямах нерви вчера да отворям и тапицаерията да видя до каде е изгоряла изолацията на кабела. И по странното е че не даваше 0 ома, или 0.1, 0.2 ами 3.5 ома, това на кабела дето отива от вратат на багажника към таблото. Неска ще го гледам него, дано си подкарам и фаровете.

На някой друг горяла ли му е така инсталация? Щото не мога да разбера как стана. Просто единия ден запуши леко, и спря. И на следващия ден правя едно леко птп, отивам отпред да видя кво е станало и да се обясня с човека, а колата изведнъж се напълни с дим!!!! А сега като гледам сичко си работи, фароветре не са изгоряли, мигачите мигат. Други светлини няма отпред. И значи не е от там. Но ме притеснява пак да не стане така, щото 100% си има някаква причина. За сега остава предположението че там кадето се стопи гнездото на бушона - този за лампичките на номера на задната врата е окъсило някаде. Самия бушон да не е здал багажа, а просто кабела да е бил прекалено тънак да понесе тоя ток и да е стопил някой кабел около него. Ама защо и таблото... това вече не мога да си го боясня. Ебаси ментетата ще са тия бушони ако 10А бушон пуска 50А ток...

brum

Мнениеот brum » Нед 12 юни 2005 11:19

А при Васко ще ида, само заплата да зема...още 5-6 дни

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 12 юни 2005 11:21

ти му се обади да си запазиш час че то там една седмица напред трябва да се обаждаш mhihi mhihi mhihi

brum

Мнениеот brum » Нед 12 юни 2005 11:25

И все пак никои ли не знае за какво е бушон 16 на Golf 3, GT, 96ta...нямам никав 'power sunroof'... а точно този бушон изгоря след голямото бъзикане на всичко вчера...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 12 юни 2005 18:25

При нагорели кабели никой не може да ти гарантира, че 100% проблема е локализиран.Където тръгне да гори или да се топи изолацията се слепват по няколко проводника .Гадно е и то много защото вървяр в сноп заедно и са поусукани, така, че 1 проводник може да се е слепнал с още 2 -3. Изолацията може и да държи още малко но с течение на времето ,влагата ,топлината в двигателният отсек процесът продължава и ти се появяват все нови проблеми.А като започнеш да отлепват и разделяш проводниците става още по зле.
Жалко, че си за 3 ка имам инсталация от Голф 2 от обърнат по таван.

Потребителски аватар
tito_040477
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tito_040477 » Нед 12 юни 2005 22:02

Бушон 16 е за:
1. Осветление на таблото
2. ABS - контролна лампа
3. Airbag - контролна лампа
4. Ел. люк
5. Термотроник

brum

Мнениеот brum » Пон 13 юни 2005 7:27

Бушон 16 е за:
1. Осветление на таблото
2. ABS - контролна лампа
3. Airbag - контролна лампа
4. Ел. люк
5. Термотроник

1 - Осветлението работи на таблото.
2 - ABS нямам:)
3 - За това вече не знам, има една лампичка ама досега не е свевала никога май.
4 - Ел. люк също нямам.
5 - Термотроник...това не съм сигурен какво е точно, ако има нещо общо с климатика - той си работи

И какво - остава да е значи за еърбеговете...ще го погледна това, ама мисля че не са там те...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”