антифриз
антифриз
в колата имам червен антифриз но гледам че е спаднало нивото сигор е изхъврлило през капачката мога ли да долея от син понеже такав имам на аванта 

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: антифриз
mospec написа: понеже такав имам на аванта
Вземи 2 литра от авантата и го размени за 1 литър розов в някой магазинче

- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
petarkolev написа:Каква ти е колата и коя година е? Ако е до 90-та сменяй го със син, докато не е късно. Този червения е за по-новите коли.
а че какво и е на по-старата с червен/Г12/, той е насочен да пази алуминия доколкото си спомням и може да се ползва и в коли за Г11.
Последна промяна от L&R на Вто 26 юни 2007 8:13, променено общо 1 път.
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
К'во да ми го снимаш, аз вече 10 пъти съм се убеждавал в това нещо
. На познати и на колите, които съм карал, само антифриз Равенол сме слагали и сме си правили експерименти да доливаме с обикновена вода - става на парцали.
А пък това да си наливаш обикновена вода в охладителната система е страшно тъпа работа. 1 литър дестилирана струва 60 стотинки. Няма варовик, няма лайна.

А пък това да си наливаш обикновена вода в охладителната система е страшно тъпа работа. 1 литър дестилирана струва 60 стотинки. Няма варовик, няма лайна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
The Red Guy написа:andro_ написа:Долей минерална водичка от чешмата.
Това е лудост!!!! Долива се само дестилирана вода, иначе червеният антифриз става на боза, пресича се! Иди в магазин на шкода и си купи червен концентрат - 9 лв литъра е ! По-евтин няма да намериш!
Какво ставало?
Да бе,да,аз сигурно с боза карам.Хайде стига глупости,моля.
Карам с червен Г12,на SWAG,2 бутилки по 1,5 л,опаковка,1 към 1 с вода от чешмата,както е написано на бутилката.X-tra е.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”