Въпрос за карането по инерция

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ким
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ким » Пет 29 юни 2007 15:42

Аз все още не мога да си обясня как след като е на скорост колата и подаваш газ тя гори 0/100 :roll: Т'ва сигурно, щото съм жена, както и да е.
Както каза някой по-нагоре, където позволява, я пускам по инерция, да се радва. Ако не се налага честа употреба на спирачката не виждам какъв е проблемът, особено ако колата е изправна и всичко е ток...

Потребителски аватар
G-force
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G-force » Пет 29 юни 2007 16:03

Ким написа:Аз все още не мога да си обясня как след като е на скорост колата и подаваш газ тя гори 0/100 :roll: Т'ва сигурно, щото съм жена, както и да е.
Както каза някой по-нагоре, където позволява, я пускам по инерция, да се радва. Ако не се налага честа употреба на спирачката не виждам какъв е проблемът, особено ако колата е изправна и всичко е ток...

Не е проблем, освен че прегряват и може да откажат понякое време.

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пет 29 юни 2007 16:21

Ким написа: Аз все още не мога да си обясня как след като е на скорост колата и подаваш газ тя гори 0/100 :roll: Т'ва сигурно, щото съм жена, както и да е.

кой говори да подаваш газ? идеята е да си на скорост БЕЗ да подаваш газ и разликата с това да НЕ си на скорост БЕЗ (естествено) газ (по инерция).

Потребителски аватар
Ким
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ким » Пет 29 юни 2007 16:31

G-force написа:
Ким написа:Ако не се налага честа употреба на спирачката не виждам какъв е проблемът

Не е проблем, освен че прегряват и може да откажат понякое време.

:!:

Боб.Баев написа:идеята е да си на скорост БЕЗ да подаваш газ

Тази подробност съм пропуснала.

Потребителски аватар
Kartala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kartala » Нед 08 юли 2007 17:18

:да:

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пон 09 юли 2007 7:57

Нещата май са си строго индивидуални, като това кой как кара, бърза или не, по какъв път шофира и т.н. Така че всеки да пробва как му е комфортно на него и така да шофира че да не пречи на другите

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пон 09 юли 2007 8:15

Stefan написа:
:да: Винаги

Правилно, само така!!! :007:

Потребителски аватар
iceto_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iceto_666 » Пон 09 юли 2007 8:51

по инерция пускам колата ако е технически изправна нито спирачки няма да ти откажат нито нищо пални глупости че може да ти откажат спирачките

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 09 юли 2007 12:17

iceto_666 написа:по инерция пускам колата ако е технически изправна нито спирачки няма да ти откажат нито нищо пални глупости че може да ти откажат спирачките

прав си че не отказват ..просто започват да не спират почти ;) при екстремно спиране от 200 примерно ..или при много дълго спускане на спирачка иде фейдинга ;)

хубавите дискове и накладки минимализират ефекта му или той идва при по високи температури .... но при масовите невентилирани дискове и ялови накладки след една минута на спирачката гледай какво става ....

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 09 юли 2007 21:02

Не мога да разбера защо все се хващате за пускане по инерция на надолнище ??
На магистрала правя така 220-225 км и освобождавам от скорост , като падне на 170-180 пак ускоряване и пак освобождавам от скорост.
На надолнище не рискувам защото с този мижав коеф. - 0,29 се ускорява сама много и после е зор със спирането.

Но пак повтарям не рискувайте с такива скорости - колата на 6 месеца е на стенд за ходова част и се сменя поголовно вс. съмнително .

Потребителски аватар
dimy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimy » Вто 10 юли 2007 9:49

kris11 написа:Не мога да разбера защо все се хващате за пускане по инерция на надолнище ??
На магистрала правя така 220-225 км и освобождавам от скорост , като падне на 170-180 пак ускоряване и пак освобождавам от скорост.
На надолнище не рискувам защото с този мижав коеф. - 0,29 се ускорява сама много и после е зор със спирането.

тва каране освен , че не е икономично е и доста рисковано , преди известно време по дискавари правиха следния тест на едно кола и слагат лутилка с 0.5 бензин и колко обиколки ще направи на пистата
1- во каране с ръчка (неси спомням точния брой обиколки но помня разликите ) примерно 10 об
2-ро каране като колегата газ и изключване разликата бше малка 13 об
3-то каране с постояна скорост при минимилно поносими обороти беше над 20 об ( и коментара беше , че ако не заспите от скука така се пести :lol:

на моайта кола съм правил следния екперимент от Варна до Сф каране с 90- 100 само на магистралата 120 и ми даде разход 4.8 като не съм превклювал нервно да дигам на 3000 об
в същото време по обратния път по нервно каране и скорост 150-160 на магистралата и над 120 като може по останалите пътища при изпреварване оборотомера доста бесто в червената ми даде 6.8

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 10 юли 2007 10:21

:? От цялата тема ми стана ясно, че във форума повечето хора са примерни водачи, заклеймяващи икономията, високите скорости и страшни теоретици!!! Съвети и теории всякакви:
- на която качваш-на тази спускаш;
- по инерция прегряват спирачките;
- карам 230км/ч и пускам по инерция;
- щом загасиш колата нямаш спирачки (май е възможно ако си с ел. сервопомпа но пак имаш някакви спирачки);
- като загасиш се заключва кормилото.....
Както и да е! Аз карам по инерция където пътят и условията позволяват това, без да преча на другите участници в движението! :026:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 10 юли 2007 11:49

Карането по инерция няма да ни спести гориво, за което си струва да се отбележи. По принцип не е проблем да се практикува, но всичко зависи от техническото състояние на автомобила и шофьорските умения и опит на водача. Ако караш добре и си познаваш колата - пускай по инерция и икономисвай - може и да спестиш гориво за 1 бира, да речем.
Щото, малко или много, ако тоя дето кара е накъдърник, и на скорост да е - пак може да се утрепе, та и да повлече невинни жертви.
Извод - всичко си зависи от задкормилното устройство - най-важната част на аФтомобила :lol: :wink: :arrow:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 10 юли 2007 16:25

[quote="dimy"]

тва каране освен , че не е икономично е и доста рисковано , преди известно време по дискавари правиха следния тест на едно кола и слагат лутилка с 0.5 бензин и колко обиколки ще направи на пистата
1- во каране с ръчка (неси спомням точния брой обиколки но помня разликите ) примерно 10 об
2-ро каране като колегата газ и изключване разликата бше малка 13 об
3-то каране с постояна скорост при минимилно поносими обороти беше над 20 об ( и коментара беше , че ако не заспите от скука така се пести :lol:

1. Не вярвай на лъжи по телевизията

2. карай със 200 км и отгоре и оборотомера ти е над 4500 об -клони към 5000 -5200 об.
И тогава въобще не консумира бензин така ли ?? И при продължително катране с 200 22о км / ч температурата се двигана 95 градуса при тези жеги.

При набрана скорост и свободен път напред като освободя от скорост минавам поне 3-4 км на 900 об и тогава ми харчи страшно много Така ли да я смятам твоята логика ??
При този режим на каране температурата на двигателя е 90 градуса

и температурите са вярни - не е VW та да лъжат датчици и индикатори.

както и да е , но хора с аналогична кола се чудят как се вмествам в разход до 12л на градско и 8-9 л извънградско с нон стоп вкючен климатроник.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 10 юли 2007 19:48

kris11 написа:
На магистрала правя така 220-225 км и освобождавам от скорост , като падне на 170-180 пак ускоряване и пак освобождавам

mhihi mhihi mhihi
Ти си класика баце
:kef: :kef: :kef:
А при ускорението от 170 до 220 колко харчиш ?!?
Май ще да е повече от спестеното !!!
Да живее комунизмът - той създава такива навци :lool

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”