странно дранчене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Съб 12 май 2007 20:26

Колега spectrum, как издържаш?!?. Потропването мене ме влуди - позволих си 15 мин. градско - колкото да я вкарам в "бокса" при едни познати - знаех, че имат пластинки при тях... А за накладките по принцип - по-добре послушай Бате Виктор... :lol:

TOKAMAK_SS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TOKAMAK_SS » Съб 12 май 2007 20:58

На 2-ката така дрънчи предпазната ламарина. На желязо дрънчат накладките. Ако звукът е тънък е ламарина, ако е плътен накладки. Ако е плътно дрънчене или по скоро тропане има вероятност да е от пружините. Понякога /особено на тройките/ се чува по този начин.Ако е от пружините не се прави.Свикваш с него.

Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenkrastew » Нед 13 май 2007 9:09

махаш гумата и леко вдигаш на крикс макферсона да освободи и проверяваш лагера на горния тампон -или разхлабен или смлян при крайно горно или долно положения не се чува , свиваш с 2 скоби пружинага и клатиш вертикално после хоризонтално / тампони - преден , заден дори и видимо да не са съсани чукат леко аа при движение е ужасно , погледни на задния тампон остта на болта без да е развита дали се мести в някоя посока - някой път се къса заводската заварка на гайката която е в гредата- голям ядец,ако оста на предния се мести - за нов и най дибре да се смени и самия болт защото се изяжда от фтулката , дърпаш главината по посока кък колата и към теб/ лагер, полуоска./ ,стабилизиращата колкото и да са скапани тампоните поне аз не съм виждал да дрънка , за спирачния апарат колегите споменаха

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Нед 13 май 2007 11:04

MapTo`` написа:моите накладки се държат със едни стоманизирани палстини отгоре и отдоло и пластините са си там и незнам .....

Може и да са си там,но да са хлабави или поразкрачени...

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Сря 27 юни 2007 14:50

Днес открих решение на проблема с тракащите накладки.Поставих парченца ламарина между скобите на накладките и спирачните апарати които да оберат лекия луфт от който идва дранченето.Направих тест пред блока за да видя(чуя) резултата- дрънченето изчезна,дано да е завинаги :D

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пет 29 юни 2007 23:11

Achim Lauritzen написа:Днес открих решение на проблема с тракащите накладки.Поставих парченца ламарина между скобите на накладките и спирачните апарати които да оберат лекия луфт от който идва дранченето.Направих тест пред блока за да видя(чуя) резултата- дрънченето изчезна,дано да е завинаги :D

Това колко трайно е?

Потребителски аватар
cempak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот cempak » Нед 28 юни 2009 16:21

Achim Lauritzen написа:Днес открих решение на проблема с тракащите накладки.Поставих парченца ламарина между скобите на накладките и спирачните апарати които да оберат лекия луфт от който идва дранченето.Направих тест пред блока за да видя(чуя) резултата- дрънченето изчезна,дано да е завинаги :D

И аз реших проблема по описания от колегата по горе начин,но ме притеснява нещо,като набиеш пластинките под оригиналните не става ли много затегнато и да пречи н накладките да се движат?
Ето няколко снимки от моя монтаж :)

Вече не ми дрънчи предницата,но ме притеснява това тая пластинка да не държи накладките да се търкат постоянно в диска?

http://store.picbg.net/pubpic/A5/4E/f75509f41e26a54e.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/7F/43/dc88afef16617f43.jpg

Потребителски аватар
peleto861022
Автомобил:
Двигател:

Re: странно дранчене

Мнениеот peleto861022 » Нед 28 юни 2009 22:41

здр . колеги не си превете тестове да слагате некви ламаринки ами си вземете значи некои им викат скоби за накладки, други фиксатори за накладки ,а даже може и да ги намерите като KIT 03 внякои магазини . на мен ми струваха то4но 2.80 лв и представляват едни медни пластини които даржат накладките на място . да не забравите да ги изкривите преди да ги сложите иначе няма да има никакав ефект . сигурен сам че от тях ти е проблема а за дранченето се получава тъи като ги няма тея пластини и накладките се удрят в супорта (апарата де) .поздрави на всички колеги .

Потребителски аватар
Rado GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rado GTI » Нед 28 юни 2009 22:58

Колега това е от оптягащите пружинки на накладките,единствения начин е да ги смениш не с НОВи а със оригинални от някоя кола на части.........

valerossi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valerossi » Вто 07 юли 2009 14:59

виж дали в предната броня не ти е испаднала пяната детоуплатнява

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”