къде да сложа предни колонки на jetta 2?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Liparo
Автомобил:
Двигател:

къде да сложа предни колонки на jetta 2?

Мнениеот Liparo » Нед 01 юли 2007 10:54

Имам един малък проблем на вратите на жетата ми няма място за колонките които си купих мн тъпо са го измислили тия немци : (
та въпроса ми е къде да си сложа колонките предните във вратите не става 1 во че няма място и 2 ро че има под кората ламарина на самата врата и не м исе реже с флекса вратата :) а и те са големички за отворите които са направени отгоре на таблото фабричните отвори там не стават :)
та каде да ги сложа?
дали е възможно да ги сложа на пластмасата която е на запалката отстрани на десния педал на гаста за пластмасата на таблото и от другата страна? малко да побългара нещата :) даите съвет?
мерси

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Нед 01 юли 2007 10:56

иамма предвид до гаста кам барчето да ги хвана едната от ляво другата от дясно:) че маи не сам обяснил както трябва и да уточня че става въпрос за барчето :))

Потребителски аватар
MKII 1.6EZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MKII 1.6EZ » Нед 01 юли 2007 12:21

Ми зависи колко са големи колоните. Пробва ли да ги монтираш на мястото на чекмеджетата долу на вратите. Преди време мисля че имаше подобна тема където колегата точно там ги беше монтирал.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 01 юли 2007 12:24

Не си режи пластмасите вътре,защото така или иначе няма да имаш достатъчен обем,а без обем колкото и големи говорители да сложиш е леко безсмислено.Сложи там едни по-хубави 8,7 см за таблото,през филтър,да вадят само среда и високи,пък отзад на кората вече слагай,колкото душа ти сака.

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Нед 01 юли 2007 12:26

MKII 1.6EZ написа:Ми зависи колко са големи колоните. Пробва ли да ги монтираш на мястото на чекмеджетата долу на вратите. Преди време мисля че имаше подобна тема където колегата точно там ги беше монтирал.

и аз пробжах там ама са по големи с 2 сантиметра а та мнали има извивка на самата кора и колоната невлиза в канала които се е образувал :) мн се дразня как не са предвидили тея немци да остават пространство за колони във вратите :) нестига че кората е с извивки ами и зад кората самата врата е по4ти платна с ламарина няма и малко пространство кадето да може да се пъхне колоната трябва да се реже с флекс за което не м исе занимава

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Нед 01 юли 2007 12:29

andro_ написа:Не си режи пластмасите вътре,защото така или иначе няма да имаш достатъчен обем,а без обем колкото и големи говорители да сложиш е леко безсмислено.Сложи там едни по-хубави 8,7 см за таблото,през филтър,да вадят само среда и високи,пък отзад на кората вече слагай,колкото душа ти сака.

аз на кората си сложих а отпред на таблото кадето са фабричните отвори сам сложил също но като увелича предните малки почват да криват адски и искам и си купих по големи и искам да ги слойа някаде отпред но каде????

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Нед 01 юли 2007 13:21

Моите в ляво и дясно на армат. табло до сами стъклото.

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Нед 01 юли 2007 13:28

Yonata написа:Моите в ляво и дясно на армат. табло до сами стъклото.

къде точно???

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Нед 01 юли 2007 13:33

Ето така направи, само, че отзад кората трябва да я резнеш иначе няма обем и само подпръцват...

Изображение

Тази тема ми се струва, че е за "Аудио Видео" ...

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Нед 01 юли 2007 13:36

ruskia написа:Ето така направи, само, че отзад кората трябва да я резнеш иначе няма обем и само подпръцват...

Изображение

Тази тема ми се струва, че е за "Аудио Видео" ...

ти на самото чекмедже на вратата ли си ги монтирал на пластмасата???

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Нед 01 юли 2007 13:36

Там където се събират колонките на стъклото и арм. табло. Има едни решетки, отварянето става чрез винтчета скрити под едни правоъгълни капачета.

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Нед 01 юли 2007 13:38

Yonata написа:Там където се събират колонките на стъклото и арм. табло. Има едни решетки, отварянето става чрез винтчета скрити под едни правоъгълни капачета.

е да ама там отжорите са мн малки а моите гожорители са по големи и невлизат вътре

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Нед 01 юли 2007 13:39

Виж, че го няма чекмеджето, махнах целия джоб, който беше на кората. Отидох в Практикер, купих си тънко ПДЧ, отидох на дърводелец, той очерта по кората на вратата и резна ПДЧ-то, стата същата форма, като кората. Купих си плат и го сложих. Стана прилично. Колко са ти големи говорителите?
Ето ти още една снимка
Изображение

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Нед 01 юли 2007 13:53

ruskia написа:Виж, че го няма чекмеджето, махнах целия джоб, който беше на кората. Отидох в Практикер, купих си тънко ПДЧ, отидох на дърводелец, той очерта по кората на вратата и резна ПДЧ-то, стата същата форма, като кората. Купих си плат и го сложих. Стана прилично. Колко са ти големи говорителите?
Ето ти още една снимка
Изображение

a korata nа вратата имаше ли извивка която пречеше слагането на говоритела???
и как застопори пдч-то?с рапитки?

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Нед 01 юли 2007 17:21

ето моито решение на проблема.тонколоната отиде на мястото на джоба и според мен се получи добре.джоба си го пазя ,а плоскоста която използвах е от една стара задна кора.ето резултата:
Изображение
Shot at 2007-07-01
Изображение
Shot at 2007-07-01

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”