проблем-сд-то загрява адски

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Liparo
Автомобил:
Двигател:

проблем-сд-то загрява адски

Мнениеот Liparo » Нед 01 юли 2007 23:13

значи купих си сд сони ехплоид последниа модел забравих кои модел беше като го пусна хи го увелича и щом тръгне да удря баса сд то изгасва -казаха ми че има слаба маса или нещо такова оправих тоя проблем горе долу ама пак гасне но вече на по високо усилване но има друг по сериозен проблем мн ми загрява аз понейе още не сам го застопорил самото сд и го вада цялото не само панела и забелязах че за една песен време като ги извадя отзад кадето се слага болчето за застопоряване точ1но около това място понеже там е само метал загрява толкова силно че може да стопи кабелите на евробуксата мн силно направо пръста не мойе да си дарйиш там и то само за една песен време това е кам 3 мин и загрява много каде може да е проблема???

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Нед 01 юли 2007 23:36

И мойто така прави, я кажи каква е таз работа за масата?
Между другото в родния ни език съществува буква "Ж", използвай я!

Последна промяна от ruskia на Нед 01 юли 2007 23:47, променено общо 2 пъти.

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Нед 01 юли 2007 23:44

ruskia написа:И мойто така прави, я кажи каква е таз работа за масата?
Между другото в родния ни език съществува буква "Ж", използвай я!
извинявам се ама като пиша с фонетиката се бъркам още :))
ми казаха ми че нямало мн приток на ток кам него то само ми премигва и ми гасне като увелича :) слава маса ми казаха ама ко значи ебем ли го :)

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Нед 01 юли 2007 23:45

а случайно точно там да не е усилвателя на плеъра и съответно радиатора му, щото друго не се сещам да загрее чак толкова. и моето грее яко отзаде и зима и лете ама си свири

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Пон 02 юли 2007 0:18

Възможно е самия чип на крайното стъпало да е дефектен или да го товариш повече отколкото трябва - примерно на 2 ома да работят каналите.Занеси го на някой специалист да ти прегледа инсталацията и цд-то и ще си решиш проблема лесно и бързо :wink:

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Пон 02 юли 2007 15:10

слагай по здрав захранващ кабел и си решаваш проблема със загасването.а това което пипаш е радиатора на цд-то.нормално е да загрява ,но не чак толкова барзо.ако са ти мощни високоговорителите и цд-то не можа да ги захрани може да се получи тоя проблем.

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Пон 02 юли 2007 20:41

проблема решен

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 02 юли 2007 22:15

пиши как

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Вто 03 юли 2007 17:54

DragoGT написа:пиши как

ми проблема бил в ебания акомолатор почнал да издава багажа и след 30 мин слушане на музика падна напално ама напално и то само за 30 мин. като речеш че имам само 2 колонки които не са силни и тои издаде багжа :) купих нов акомолатор и вече и на максимум да увелича не ми се изклъчва :П

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 05 юли 2007 12:46

Liparo написа:
DragoGT написа:пиши как

ми проблема бил в ебания акомолатор почнал да издава багажа и след 30 мин слушане на музика падна напално ама напално и то само за 30 мин. като речеш че имам само 2 колонки които не са силни и тои издаде багжа :) купих нов акомолатор и вече и на максимум да увелича не ми се изклъчва :П

За пръв път чувам определен товар подложен на едни и същи условия, при по-ниска захранваща мощност да загрява повече от колокото при по висока! :roll:
Хора вие нов закон на Ом измислихте бер:)

Потребителски аватар
amonev
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот amonev » Чет 05 юли 2007 21:14

Той не е казал че загряването е изчезнало :)

Старото ми GT300S не загряваше много, но скоро си взех M850MP, грее като печка ... върви го разбирай :)

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Re: re

Мнениеот mafiota » Пет 06 юли 2007 6:38

amonev написа:Той не е казал че загряването е изчезнало :)

Да така е , но споменава че проблема му е решен , след като е сменил акумолатора, и средно интелигентния човек би си помислил, че му се е решил проблема които описва!

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 12 юли 2007 7:52

Относно загряването:
Всички изходи от стъпалото са активни. Провери дали няма някой кабел от колоните връзка към маса или дали не си вързал с "общ" кабел колоните. Виждал съм какво ли не !!!. Кабелите са достатъчно дълги за да имат повече от 2 Ома съпротивление и плеарчето пак да си свири, е с мъки ама си свири :) И ти да си на мястото на акумулатора и ти ще здадеш багажа :)

Потребителски аватар
uJIuaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uJIuaTa » Чет 12 юли 2007 23:00

И аз имам сходния проблем със загряването цд-то ми е сони ГТ310 , а говорителите сони ХС - Ф6935. ходих по майстори и ми казаха , загрява защото се натоварва максимално. и ако остане така продължително време може да изгорят каналите. пак се чудя толкова ли са силни тия колони

Потребителски аватар
Ctoyan
Автомобил: golf 4
Двигател: ahf 1999

Мнениеот Ctoyan » Пон 16 юли 2007 19:11

Имах същия проблем със загряването на Голф 2 :) Като барна таблото и направо пареше ... Проблема беше от там че зад сд-то има нещо като за хващане на касетофон ... след като сложих сд-то пътвия път много грееше ... вадих умувах и забелязах че кабелите излизащи от него са се пречупили :) При слагането му отново с една щипка ги мръднах ... Какво се оказа ... Кабелите са били лепнати крайното стапало и е нямало накаде да отдава топлината и е греело като котлон :D

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”