Една истина, открита по трудния начин!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Една истина, открита по трудния начин!

Мнениеот Mega » Чет 28 юни 2007 22:03

Колеги пиша това с идеята да помогна на всеки, който се отзове в подобна тъпа ситуация с елементарен изход. Стига да се сетиш преди да си скъсаш нервите.

Историята е следната:

Онзи ден ми изгоря вентилтора на охлаждането. Насред НДК. Резултата е, климатика спря и добре, че се зачудих защо, та да видя, че колата започва да загрява. За съжаление на VW сигналната лампа светва, когато е късно! Както и да е хванях я навреме.

От там се започна с мъките. Вентилатора бил специален, не на VW а слаган заедно с климатроника. От морга на морга няма и няма. Друг не ставал бил с ниска мощност. Пробвах и се оказа вярно. След два дни обикаляне намирам един същия ама слънце, да ама не проработи. От моргата искаха 100 лв. нищо, че не работел. Казах им да си ......

Та след много нерви и ходене по мъките, няма да споменавам какво и как се сваля за да се извади този вентилатор, барабар и климата. Източване на фреона и после пак пълнене.

Та края на историята е, че отчаян отидох на Сливница и Раковски при едни майстори. Хората го взеха (нищо, че е пломбиран) и за 3 часа смениха, четки и лагери за? За 30 лева!!! Шапка им свалям, сега се радвам на направен като нов електомотор а не на ползван буклук без грам гаранция за една кофа пари.

Съвета ми е, преди да търсите по моргите, пробвайте там, спестява нерви, време и пари!

Е Успех :idea:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Чет 28 юни 2007 22:19

Mega написа:.....

Та края на историята е, че отчаян отидох на Сливница и Раковски при едни майстори. Хората го взеха (нищо, че е пломбиран) и за 3 часа смениха, четки и лагери за? За 30 лева!!! Шапка им свалям, сега се радвам на направен като нов електомотор а не на ползван буклук без грам гаранция за една кофа пари.

Съвета ми е, преди да търсите по моргите, пробвайте там, спестява нерви, време и пари!

Е Успех :idea:

Добре, че все пак си намерил решение на проблема! Моя електромотор на вентилатора на радиатора е ремонтиран преди година по същия начин и до сега не съм имал проблеми - работи си идеално!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 29 юни 2007 8:41

сложи ги в сервизи
тия майстори с адрес и телефон
евала че има хора дето им се занимава с такива неща

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 29 юни 2007 12:28

Я дай коорденатите та тез момци, че като го слушам и моя какви странни звуци издава, май ще им гостувам и аз :lol:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 29 юни 2007 13:33

те тия в онова каре(Сливница,Раковска и Козлодуй),всичките са голяма работа.При който и да отидеш са все способни хора :lol:

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Пет 29 юни 2007 18:58

Аз скоро разбрах че в морга не се ходи !!!! Там цените са по-скъпи и от магазина , а качество и гаранция ..... са непознати думички за тях :lol:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 29 юни 2007 20:15

LILO&STICH написа:те тия в онова каре(Сливница,Раковска и Козлодуй),всичките са голяма работа.При който и да отидеш са все способни хора :lol:

:да:
Ремонт на алтернатор/25лв./ и вент. за парно/25лв./ там,
доволен и от цени и от качество.

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Адреси ...

Мнениеот Mega » Нед 01 юли 2007 22:03

Момчетата са като вървиш по Сливница, посока от Сточна гара към Лъвов мост. Свиваш по Раковска на дясно и първото такова ателие (за нискотокови мотори).

А малко по-нагоре на Тимок и Раковска съм правил стартер и алтернатор и съм супер доволен. Отивам и след 40 минути си тръгвам с оправен детайл. До сега не са мръднали и не взимат скъпо!

Потребителски аватар
lud_dj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lud_dj » Пон 02 юли 2007 2:13

Браво колега евала за инфото :) Мойта ибиза почна да издава страни звуци и отивам в един сервиз за климатици и майсторчето ми казва втулките на вентилатора са ти тругнали та скоро може и да си копуваш цял :shock
Сега поне знам , че може и да се отстрани проблема с не много кинти !

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Пон 02 юли 2007 11:41

На мен също ми се случи в движение,добре ,че забелязах стрелката.Докато намеря място за паркиране и ми изби един проблемен маркуч...Та дадох вентилатора на един познат на баща ми,той го разкапсулова и смени четките и сега е пушка.Минах с 10 лв.,колкото да платя нещо... :)

Преди това тъкмо се бях отчаял,в тази жега....Пък и няма време за обикаляне по моргите,а в Пловдив в неделя те не работят.Пък и като знам как си дърварят в цените..... :?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”