Принцип на работа на ограничителите на скоростта

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
kabura
Автомобил:
Двигател:

Принцип на работа на ограничителите на скоростта

Мнениеот kabura » Пон 02 юли 2007 11:52

Здравейте ... неуморни автоманиаци :) ... Аз като един новак и младок в автомобилния свят ... но в съ6тото време страшно мотивиран за горе посочения свят ... искам да разбера .. на какъв принцип работи ограничитела на максималната скорост.
Да вземем за пример... общо прието е ... мощните лимузини да се продават с ограничили позволяващи максимална скорост от 250 км/ч ... по какъв начин става това ... чрез регулиране на хода на педала ... или електрониката ограиичава по някакъв начаин оборотите, притока на гориво!? ... това ме интересува ... понеже се търсих в 4и4ко Гугъл ... и тъй акто бе6е обяснено с много технически термини ... а аз английския съм го учил само в разговорната си част ... и нищи не разбрах! :)

ще съм благодарен ... на всеки знаещ или предполагаш какво може да е това!:) ... защото деня, в който ще карам такъв автомобил при мен е много дале4ен , за да разбера от личен опит какво ограничава скоростта :)

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 02 юли 2007 12:01

в най-общия случай се прекъсва подаването на гориво над определени обороти. затова и му се вика "прекъсвач" :wink:

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пон 02 юли 2007 12:34

Добре дошъл във форума. Съветвам те да си прочетеш поста и да си намериш хилядите грешки в него, които много затрудняват четенето. В българската азбука няма буквите "4" и "6". Нека във форума не пишем на "чатърски", за да е приятно на хората, които влизат в него.

А сега по темата:
Според мен прекъсвачът е различно от ограничителя на скоростта. Прекъсвачът се слага, за да не ти гръмне моторът, а ограничителят - за да не карат с умопомрачителни скорости от рода на 300 км/ч, въпреки че колите могат да ги достигнат.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 02 юли 2007 12:46

mishu написа:Добре дошъл във форума. Съветвам те да си прочетеш поста и да си намериш хилядите грешки в него, които много затрудняват четенето. В българската азбука няма буквите "4" и "6". Нека във форума не пишем на "чатърски", за да е приятно на хората, които влизат в него.

А сега по темата:
Според мен прекъсвачът е различно от ограничителя на скоростта. Прекъсвачът се слага, за да не ти гръмне моторът, а ограничителят - за да не карат с умопомрачителни скорости от рода на 300 км/ч, въпреки че колите могат да ги достигнат.

ам да де, като на 5/или 6 , последната скорост/ стигне 6000 оборота/примерно/и се спре подаванетона гориво и то се явява и ограничител на скоростта. все пак говоря за най-общия случай, убеден съм, че има много варианти, дори и механични, но на нашите коли е така!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”