Какво е отклонението на километражите на нашите автомобили?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво е отклонението на километражите на нашите автомобили?
Моля за съдействие, имаме един спор с колегите и не успявам да намеря информация, ХЕЛП.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
за нашите нямам конкретна идея, но основното е, че грешката се увеличава с увеличаване на скоростта - по мои наблюдения, смятам, че до 130-140 показва сравнително вярно, от там нагоре обаче не съм засичал.
На една лагуна скоро мерихме - при показание 210 на километража, реалната скорост беше 192-193 км/ч със сток размер на гумите - демек както казват колегите по-горе 5-8-10% отклонение
На една лагуна скоро мерихме - при показание 210 на километража, реалната скорост беше 192-193 км/ч със сток размер на гумите - демек както казват колегите по-горе 5-8-10% отклонение
- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:за нашите нямам конкретна идея, но основното е, че грешката се увеличава с увеличаване на скоростта - по мои наблюдения, смятам, че до 130-140 показва сравнително вярно, от там нагоре обаче не съм засичал.
Според това ,което нееднократно съм чел е така.Или горе-долу около 8-10км в час на 100.Много хора си мислят,че новите автомобили нямат разлика в показанията на километража,но самият производител дава такива. В списание "Автомобилен магазин" на новите автомобили винаги даваха отклонението от показанието на километражите на всеки модел при различна скорост.На който му е интересно да погледне там.

- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
За съжаление нямам идея къде може да има такава систематизирана информация,но преди време в един аутобилд от средата на 90-те години имаше обширна статия по темата и бяха направили замервания на доста автомобили от различни класове и при всички тях имаше отклонения главно при отчитане на скорости над 100 и то в повечето случаи значителни,като грешката се увеличаваше с нарастването на скоростта.Имаше и статия за точността на борд-компютрите като отчитат разхода на гориво и оставащите километри пробег с горивото в резервоара....още помня снимката към тая статия,беше един пич с БМВ 5,който бягаше с една туба , а му отчиташе,че има за още 10 км.
Иначе КАТаджии са ме засичали със 148 км/ч
,а стрелката на километража на пасата беше малко преди 160 км/ч.,така че грешка определено си има,а съм виждал и дърт джуган дефорсак от "култовата"12 серия да вдига 160 бързо като мотор,само,че стрелката му играеше бясно и тръгваше да мери от 80
А тоз твоя човек дето ги разправя тея работи за 90 к.с. дизел с 220 км/ч винаги може да му докажеш ако ти се занимава,че неговите 200/ако успее въобще дори по километраж да ги докара/ са по-малко от твоите 200

Иначе КАТаджии са ме засичали със 148 км/ч

А тоз твоя човек дето ги разправя тея работи за 90 к.с. дизел с 220 км/ч винаги може да му докажеш ако ти се занимава,че неговите 200/ако успее въобще дори по километраж да ги докара/ са по-малко от твоите 200

- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да умишлено го правят производителите...А аз знам че при 100км/ч километража бега м/у 5и10км/ч
Разбирасе ако си със правилният размер гуми 

Последна промяна от Gesha_GTI на Вто 03 юли 2007 21:30, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
С една дума много "бега" килметража,единственото място на което има пълно инфо са тестовете на списание GenteMotori италианското, там дори на всяка кола е дадено инфо за к.с на мотора и тези на колелата, надморска височхина температури какво ли не и най долу е отчитане на километрава и реално,...Не ти бмв не ти мерцове всички имат отклонение, единственото което съм забелязал да няма е Audi RS4 , всичко останало до над 10 км разлика има, а нагоре е трагично, 160 в колата а реално 149 примерно ,
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
аз от тази седмица съм доволен потребител на GPS. Една от функциите му е да показва текущата скорост. При мен съвпада 1:1, но с едно "НО". В момента съм с размер гуми по-големи от предписаните. Карам с 205/55/15 и според всички възможни калкулатори за гуми би трябвало при движение със 100 км/ч на километража да показва 94 км/ч! Но в момента показанията са еднакви.
Ако показанията на GPS са точни, то това означава че по-големия размер гуми в моя случай са компенсирали отклонението на километража.
Ако показанията на GPS са точни, то това означава че по-големия размер гуми в моя случай са компенсирали отклонението на километража.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”