Кабелна + Тунер + Кабели = Нужда От Кейбългай...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Кабелна + Тунер + Кабели = Нужда От Кейбългай...

Мнениеот chefito » Вто 03 юли 2007 8:39

Значи успях да хвана проблема...първоначално писах че е от нета, но се оказа нещо от свързването. Сега да обясня как е свързано всичко: Идва кабел от кабелната, който е предназначен за модема. Преди модема слагам един сплитер 2-ка. /пробвах 3 със всички имаше проблем/. Единият аут отива към модема, а другият към тЮнера. Ако кабела от кабелната влиза директно към модема всичко е наред. В момента в който сложа сплитера и закача и тунера модема полудява и не мое да се върже!!! Е тука вече паднах в шах и стигнах до извода че не е за мен тая сложна операция, а си требе Кейбългайййййййййй итс кейбългаййййй...и все пак някой тука да има идеи или да е кейбългайййй...значи в момента в който откача тунера от сплитера модема се връзва за секунди..........ебах го тунера да не смучи като пиявица сигналоса?

Последна промяна от chefito на Вто 03 юли 2007 18:48, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 03 юли 2007 9:31

Ами поне до към 01 часа тази сутрин нямах проблем :dontknow:
Като се изключи това, че трябваше да рестартна компа и модема като се прибрах към 18 часа, щото пак беше си забравило IP-то...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 03 юли 2007 9:33

radotom написа:Ами поне до към 01 часа тази сутрин нямах проблем :dontknow:
Като се изключи това, че трябваше да рестартна компа и модема като се прибрах към 18 часа, щото пак беше си забравило IP-то...

мамка му...вероятно си е заминал модема... :evil:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 03 юли 2007 9:38

chefito написа:

имам един изостанал.Да ти го пратя ли?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 03 юли 2007 9:39

LILO&STICH написа:
chefito написа:

имам един изостанал.Да ти го пратя ли?

чакам техниците...ако кажат че е от него ще рупаме на лични...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 03 юли 2007 18:46

Ъп.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 03 юли 2007 18:49

Смени сплитера.И аз съм на ЕК с модем и аз съм имал подобни проблеми(сигнал/шум под 30 дб,изобщо ми отказваше да се закачи),смених си сплитерите и се оправи.По-читави сплитери има в Бриколаж и другите подобни магазини - Практикер,Алати....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 03 юли 2007 18:51

andro_ написа:Смени сплитера.И аз съм на ЕК с модем и аз съм имал подобни проблеми(сигнал/шум под 30 дб,изобщо ми отказваше да се закачи),смених си сплитерите и се оправи.По-читави сплитери има в Бриколаж и другите подобни магазини - Практикер,Алати....

отпада...имам 3 вида /в трите ценови класа/....

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 03 юли 2007 20:06

andro_ написа:Смени сплитера.И аз съм на ЕК с модем и аз съм имал подобни проблеми(сигнал/шум под 30 дб,изобщо ми отказваше да се закачи),смених си сплитерите и се оправи.

Същото 1:1
От скоро имам един излишен сплитер от тези, които слагат на кабелната. Дават му затихване 1.5dB, което е значително по-малко от другите. Ако искаш, подарявам ти го!
Другото, което ползвам е едно разклонителче-кръстачка (ама точно кръстачка си е!), дето съм го купил от Руския пазар за 50 ст. и тъй като вътре няма съгласуващи намотки, явно няма и затихване. И такова мога да подарявам ;)
В нашта фирма, като има нещо на зор, шефа казва: Вземи 2!
Та аз се уча от него!
:lol: :lol:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 03 юли 2007 20:10

radotom написа:
andro_ написа:Смени сплитера.И аз съм на ЕК с модем и аз съм имал подобни проблеми(сигнал/шум под 30 дб,изобщо ми отказваше да се закачи),смених си сплитерите и се оправи.

Същото 1:1
От скоро имам един излишен сплитер от тези, които слагат на кабелната. Дават му затихване 1.5dB, което е значително по-малко от другите. Ако искаш, подарявам ти го!
Другото, което ползвам е едно разклонителче-кръстачка (ама точно кръстачка си е!), дето съм го купил от Руския пазар за 50 ст. и тъй като вътре няма съгласуващи намотки, явно няма и затихване. И такова мога да подарявам ;)
В нашта фирма, като има нещо на зор, шефа казва: Вземи 2!
Та аз се уча от него!
:lol: :lol:

Имам оригинални сплитери от кабелната и допълнително купувах...от най-скъпите...ама нъцки...тунера взима сигнала и ще требе се мисли нещо

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 03 юли 2007 20:13

radotom написа:...едно разклонителче-кръстачка (ама точно кръстачка си е!), дето съм го купил от Руския пазар за 50 ст. и тъй като вътре няма съгласуващи намотки, явно няма и затихване...

Само такова не ! (казва ви го бивш "кейбъл-гай"). С него излъчваш всичко навсякъде - може комшиите ти без кабелна да те благославят - ще си гледат "ефирно" кабелна. Сещай се с твоя сигнал какво става. И то именно заради липсата на съгласуване ...
Другото нещо - сплитер, който разделя сигнала на две, ако има еднакво затихване и към двата си изхода, то е 3 dB (теоретично); на практика добрите имат около 3,5 dB, по-лошите - по-голямо. За да има затихване на едната страна по-малко от тези 3-3,5 dB, значи на другата е по-голямо.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 03 юли 2007 20:42

gr_kanev написа:
radotom написа:...едно разклонителче-кръстачка (ама точно кръстачка си е!), дето съм го купил от Руския пазар за 50 ст. и тъй като вътре няма съгласуващи намотки, явно няма и затихване...

Само такова не ! (казва ви го бивш "кейбъл-гай"). С него излъчваш всичко навсякъде - може комшиите ти без кабелна да те благославят - ще си гледат "ефирно" кабелна. Сещай се с твоя сигнал какво става. И то именно заради липсата на съгласуване ...
Другото нещо - сплитер, който разделя сигнала на две, ако има еднакво затихване и към двата си изхода, то е 3 dB (теоретично); на практика добрите имат около 3,5 dB, по-лошите - по-голямо. За да има затихване на едната страна по-малко от тези 3-3,5 dB, значи на другата е по-голямо.

батка...кажи ми какво е решението...?!?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 03 юли 2007 20:45

Ами честно да си кажа, нямам представа как стоят нещата с тея модеми (не съм запознат). Иначе досега да съм казал.

Последна промяна от gr_kanev на Вто 03 юли 2007 20:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 03 юли 2007 20:45

Той тунерът не смуче сигнал. Щом се оправя след като откачиш тунера, значи проблемът е в него. Вероятно връща някакъв сигнал и прецаква ниските честоти на модема.

Опитай да го закачиш към друг тунер и виж дали пак ще има проблем.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 03 юли 2007 20:53

Vlad777 написа:Той тунерът не смуче сигнал. Щом се оправя след като откачиш тунера, значи проблемът е в него. Вероятно връща някакъв сигнал и прецаква ниските честоти на модема.

Опитай да го закачиш към друг тунер и виж дали пак ще има проблем.

Това е напълно логично и веднага се съгласявам, но ми трябва решение...специален сплитер? идеи? параметри?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”