Как ви звучи 112 градуса масло?
Как ви звучи 112 градуса масло?
Връщам се от морето по магистралата с ~140 което прави между 4000-4600 оборота и по едно време гледам че маслото е 112 градуса, а водата си стои на 90 точно. Какъв може да е проблема, 112 градуса не ми звучат добре? 

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
mishu написа:И на мен ми държи такива градуси на магистрала. До морето постоянно го следях. Качваха се до 120, но не повече. След като видях, че не е проблем вече не ги гледам.
Не е зле да ги гледаш, защото може да се качат и над 120, а тогава вече става проблем! Аз видях 160 градуса

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Теодор написа:Стига сте се втелясвали с тези температури![]()
Ние дето нямаме МФА-та и незнаеме какво става с маслото да не си караме колите ли![]()
![]()
А разгеле.....да си дойдем на думата.....и аз нямам ама много ми се иска да имам.....питах на един постинг как може да се монтира датчик за температурата на маслото допълнително(ако може разбира се)....ама не получих ясни отговори......струва ми се,че е нещо много полезно....все пак има възможност за сравнение на две стойности- температурата на антифриза и температурата на маслото и да си правиш евентуални изводи(пък дори и за качеството на маслото,което ползваш)...
..то става като пазвата и фустата.....гледаш пазвата хубава и пълна,ама знаеш ли какво те чака под фустата?????Хубаво е да си наясно и с двете!!!
- kutin
- Автомобил: VW Bora TDI AJM
- Двигател:
- Контакти:
Ами колеги докато сме на тази тема,аз също споделям че при каране по магистрала с около 140км/ч маслото ми е към 110-118 градуса и виждам че е нормално,но притесненията при мен са че маслото ми е 15W-40 (Bixxol - OMV).Моля за съвет дали да карам спокойно с това масло през лятото и способно ли е то да понесе тези температури?
Благодаря Ви!!!
Благодаря Ви!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”