VW Golf 5 от Порше БГ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 03 юли 2007 15:52

rosy написа: Пич, не ги сравнявам аз, а AutoBild. Голф 153 точки изкарал, Киата също толкова. Ко праим сега или тея от Билд и те не разбират :roll:
Нищо не разбират мамка им некомпетентна :lol:

киата е голяма сладурана
и вътре е много джиджана и не така пластмасова като другите подобни коли от други марки
с гаранция 5 години....офертата си е сериозна пък нека е киа

kypykyk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kypykyk » Вто 03 юли 2007 16:05

Здравейте пак, благодаря за отговорите. Май насочих дискусията в грешна посока, не ми беше целта да сравнявам голфа с кията, за мен избора е ясен, фаувето ми харесва повече и на външен вид, по-добре вози, по-добре изглежда и отвътре, има и по-добро оборудване, 6 степенната скоростна кутия е голямо предимство на дълъг път. Освен това разликата в цените е измамна, както вече спомена някой само след 3-4 години тя ще се обърне в полза на голфа, а аз нямам намерение да я карам цял живот тази кола. Това, че моделът вече поостаря е по-скоро предимство, отколкото недостатък, според мен, би трябвало всички проблеми да са изчистени досека, а cee'd-а е съвсем нова идея. Може би след няколко години, като му падне малко цената, справят се с детските болести и придобие репутация за да може да бъде продаден на старо изгодно - тогава ще е много добра покупа.

Въпросът ми беше по-скоро за Порше БГ и обслужването там, дали сте срещали проблеми, защото имам плачевен опит с представителите на някои други производители .. Донякъде това ме спира да си купя нова кола, че ще трябва да се занимавам с надути неграмотници в така наречените 'официални' сервизи.

Благодаря отново на всички, които споделиха опит !

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Вто 03 юли 2007 16:08

kypykyk написа:Благодаря отново на всички, които споделиха опит !

колега Samsung изкарали много хубав модел кола, имал повече точки от Пасата, ако искаш погледни го и него.....

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Вто 03 юли 2007 16:12

там е проблема, че колеги с Голф 5 и с опит споделиха, а други без опит, даже не се знае да ли имат книжка се обаждат ими хвалят кола, щото е писано по нета незнам си какво и щото имало 5 години гарснция, ми чакайте малко ве покарйте го този Сиид 1-2 години да видим белким измести и Ауди :lol:

П.С. има една поговорка, евтиното винаги излиза по-скъпо :wink:

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Вто 03 юли 2007 16:37

kypykyk написа:
Въпросът ми беше по-скоро за Порше БГ и обслужването там, дали сте срещали проблеми, защото имам плачевен опит с представителите на някои други производители .. Донякъде това ме спира да си купя нова кола, че ще трябва да се занимавам с надути неграмотници в така наречените 'официални' сервизи.

Нямам пряк опит със сервизите им досега, но от това, което виждам на колегите ми, мисля, че всичко е наред с тях.

Все пак става дума за голяма международна фирма, а и скоро ще поемат обслужването и на 4-те марки (vw, skoda, audi, seat).

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 03 юли 2007 16:52

rosy написа :
Пич, не ги сравнявам аз, а AutoBild. Голф 153 точки изкарал, Киата също толкова. Ко праим сега или тея от Билд и те не разбират
Нищо не разбират мамка им некомпетентна

Те от Аутобилд разбират/когато не правят платени публикации де/,само че ти нещо не ги чуваш много иначе нямаше да питаш по форумите каква кола да си купиш и щеше и сам да си прецениш какво искаш ,какво харесваш и какво можеш да си позволиш,но лошо няма в тва да пита човек де. Иначе линка дето си го дал не е мнението на братята немци,а на братята словаци и там има една табличка дето са резултатите от техния тест.Та според тази табличка киа сиийд има първо място по два показателя единият от които е цената.едно четвърто място по показателя дизайн,качество,интериор,простор на купето,две пети/от пет участника в теста / места,едно от които е за управляемост и возия и едно четвърто място."Гадния" :wink: скъп голф,който на всичкото отгоре няма и 7-годишно закрепостяване,опс...гаранция исках да кажа , е с две първи места,две втори и две трети ,според теб кой е победител в теста ? Та крайната класация според този тест е ФВ ,Опел,Шкода,Киа,Форд. ФВ Голф въпреки,че според мнозина "разбирачи" /които главно по финансови причини карат автомобили главно от "реномирани" италиански ,френски производители или от европейски поделения на прословутите с "качеството и надежността на автомобилите си "си американски автогиганти /не си заслужава е много "гадна,селска,скъпа,грозна,безлична..... "и квато още се сетиш кола,все пак е най-продаваната в класа си в европа ,а европейците знаят да си правят сметката и нямат навика да си харчат парите залудо.

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Вто 03 юли 2007 19:20

rosy написа:
shenko написа:
rosy написа:Не карам ceed :wink:

пич незнам каква кола караш, но определено мисля, че много-много не се сещаш от коли, ако хвалеше Auris'а нямаше да имаш противоречия, ама точно Kia и да го сравняваш с VW :035: :035: :035: :042:

Пич, не ги сравнявам аз, а AutoBild. Голф 153 точки изкарал, Киата също толкова. Ко праим сега или тея от Билд и те не разбират :roll:
Нищо не разбират мамка им некомпетентна :lol:

Е точно такива сравнения правени от такива списанийца въобще не ги смятам за обективни поради една причина и тя е ,че ако от ГАЗ отидат и платят достатачно пари на AutoBild , същото списание в следващея си брои ще напише ,че новият модел Газка е просто чудо на техниката и това е съвсем нормално всеки автопроизводител като изкара някоя нова таратайка плаща на някое такова списание да и направи реклама и това е.Колега ако ти предценяваш един автомобил по това какво пишат разни високоплатени драскачи значи утре ще си купиш газка и ще започнеш да пишеш че е по добра от голфа и отново ще си много далеч от истината.

П.С. Като не караш CEE"D какво караш май не е и ГОЛФ :?:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 03 юли 2007 19:59

luciuz написа:Все пак става дума за голяма международна фирма, а и скоро ще поемат обслужването и на 4-те марки (vw, skoda, audi, seat).

Тва сигурно ли е и от къде го чу :lol: щото ми се струва почти невъзможно да вземат от Еуратек Шкода :lol:

1,4mpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1,4mpi » Вто 03 юли 2007 20:00

В интерес на истината в момента има промоция на Кади с този двигател.А именно Лайф Колор за 38хил.лв.Сравнително добре оборудван,с огромно пространство и возещ добре(за разлика от Комби и Кастен).В интерес на истината най-добрият компромис за тези пари в момента е при Форд.Фокус 2,0дизел 136 Джиа,ново Мондео 1,8 д 100к,с Амбиенте,старо Мондео Тиатаниум+ разширена гаранция

kypykyk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kypykyk » Вто 03 юли 2007 21:17

Гледах го и Фокуса, но се отказах от него - прекалено тясно е на шофьорското място, чуствам се некомфортно в тая кола. Странно е защото
иначе форд фокус е с най-голямо междуосие в класа си и е най-широк. Явно не са го сметнали нещо както трябва или са го правили за по-дребни хора :D Старото Мондео го дават с 5000 лева отстъпка, но са останали само бензинови модели.

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Вто 03 юли 2007 21:41

niikoo_1 написа:
Тва сигурно ли е и от къде го чу :lol: щото ми се струва почти невъзможно да вземат от Еуратек Шкода :lol:

ще стане:)
но и Еуратек ще остане. До новия шоурум на VW ще има още един.
А и като погледнеш във почти всички държави от Австрия до нас Порше продават и 4-те марки. Имам предвид централна и източна Европа.

Потребителски аватар
angel_georgiev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот angel_georgiev » Сря 04 юли 2007 10:42

chefito написа:
DragoGT написа:човек това с вратата не е сериен дефект повярвай.....

дам била е с челен удар и засукани всички възможни греди :lol: предполагам че ако на 1000 коли 100-тина се случат с такъв дефект може да се каже че е сериен...

Ами от 50 автомобила в нашата фирма и 50-те са с този дефект, както и всички нови в шоурумовете, които съм тествал!
.... но може и да си прав, те всички са с челен удър и посукани греди... :D :D :idea:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 04 юли 2007 10:48

преувеличаваш 100%
ама айде... :wink:
хубаво имате служебни 50 голф 5-ци
и ти на всичките го провери това?

странното е че ние имаме лична голф 5-чка за сестра ми
и тя няма такъв проблем

Потребителски аватар
ultralamer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ultralamer » Сря 04 юли 2007 10:55

Може да е била дефектна серия или нещо такова. На мен пък ми скърцат спирачките. :oops: Особено, ако спра някъде на баир и дръпна ръчната направо имам чувството, че нещо ще се счупи. :shock

Потребителски аватар
angel_georgiev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот angel_georgiev » Сря 04 юли 2007 12:16

DragoGT написа:преувеличаваш 100%
ама айде... :wink:
хубаво имате служебни 50 голф 5-ци
и ти на всичките го провери това?

странното е че ние имаме лична голф 5-чка за сестра ми
и тя няма такъв проблем

Не ги имаме, фирмата не е моя, а съм служител там :wink:

Абсолютно всеки Голф 5, който съм виждал лично е с този дефект! Ако си затварял врата на БМВ 1-ва серия или на А3 ще разбереш, че съм прав! И да поясня - става въпрос за Голф 5 с 5 врати :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”