катапулти за мрънкащи съпруги
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Аз съпруга нямам обаче с мрънкането проблема си остава. С майка ми може да се каже че проблеми почти нямам. От време на време може да ми каже нещо, обаче като на колега (нали и тя е шофиор от 20 и няколко години). Баба ми ми прави забележки че съм държал волана с 1 ръка и някви такива безмислени на които не обръщам внимание. Еди път като пътувах за софия леля ми ми правише забележки че по магистралата съм карал бързо защото съм изпреварвал всички (бусове и тирове които карат с 80-100), а аз над 120-130 не вдигнах. До тука горе долу бива. Проблема идва като возя баша ми (атова се случва доста често) На ли е шофиор повече от 25 год. а вече и аз като ме возят знам как се чувства един шофиор от дясно. Постоянно ми прави забележки въпреки че се старая да карам максимално спокойно и безопасно. Някои приемам като съвет защото все пак е минал доста повече километри от мен, но други много ме изнервят. Например: "Тая кола видя ли я?"
На едно кръстовище еди така зави че замалко да ме блъсне, а той ми вика "защо мина толкова близо до тази кола". А най неприятното е като види нещо на пътя и натисне спирачката (дето я няма) и аз трябва да намаля въпреки че мога да спра на 1/4 от разстоянието. И накрая аз не издържам скара ме се и пътуването продължава нормално.
На едно кръстовище еди така зави че замалко да ме блъсне, а той ми вика "защо мина толкова близо до тази кола". А най неприятното е като види нещо на пътя и натисне спирачката (дето я няма) и аз трябва да намаля въпреки че мога да спра на 1/4 от разстоянието. И накрая аз не издържам скара ме се и пътуването продължава нормално.
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
mucho написа:нещу като лека адаптация на "Укротяване на опърничавата" се е получило
Мне, ситуацията беше инфарктна просто....
Инак сигур съм сред пред-последните тука дет ше дигнат ръка изобщо, камо ли на жена....
ма понекога е полезно човек да се вслушва кво му говорят другите, а не да живееш на инат.... Щот погледни от другата страна на барикадата.... ади в него случка беше зад мен, със или без подглавник тя щеше да оцелее, на мене найната ми....
Ма мои прятели катастрофираха жестоко преди години в челен удар, той с колан, тя твърдо НЕ, стискал и опъвал и нам си кво..... нацели ги един идиот пиян с 120 челно, тя - разправяха че се е прерязала (буквално) през средата, на таблото и избушения челен джам, пича оцеля, да, начупени ребра, крак ръка едно друго, ма остана половин човек просто... познай сега дали не се чувства виновен, и как се е изправил пред родителите й, и ги е погледнал изобщо в очите, и им е обяснил как така аджеба не е успял да я накара да си закопчае шибания колан?
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Я к,ва дискусия се отвори пък аз си мислех,че няма да е интересна темата!!!Наскоро по Експлоръра имаше доста интересно предаване за това кои са по -добри шофьори мъже или жени та крайните резултати са,че мъжете са съвсем малко по напред с материала на жените им куца ориентацията а на мъжете им е много голямо самочувствието и правят доста рискови ситуации на пътя и нямат женската интуиция за предугаждане на действията на другите участници в движението тези изводи са на двамата психолози коментиращи изпълнението на задачите поставени на мъжете и на жените!!! 

- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Абе то и преди беше много зле при мене, но от както се роди бебето и го возиме насам-натам направо е цирк. Представи си само жена ми и бебето на задната седалка а майка ми до мене ...
Някой път ще монтирам камера в колата и ще ги снимам .... може да изкарам някой лев. А иначе на бебето му е много зор дали карам с 50 или 150 ... само да пристигаме безинцидентно.
И още нещо .... жена ми също кара доста бързо и умело, но като я возя аз направо му изтръпва ухото.

И още нещо .... жена ми също кара доста бързо и умело, но като я возя аз направо му изтръпва ухото.
Хм много актуална тема. Карам си например аз по булеварда и някакъв баварец нещо се пъне зад мен. Ами викам си така и така си дава зор, дай да му дам стимул на момчето. И юрвам моята колко й сила държи. Бавареца започва да изостава. Обаче жената до мен за нещастие. И започва да крещи!! И то само защото стрелката била минала 100. И аз естествено не мога да шофирам при такъв шум и се принуждавам да убия скоростта до 50. През това време бавареца си ме задминава най-спокойно и историята приключва 

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мойта викаше в началото. Даже първите пъти като се запознахме, по пътя София-Искър или друг с подобни завои съм спирал да не ми изцапа колата като връща поръчката от сутринта... Отначало ми правеше забележки, но се научи, че ха си е отворила устата, ха завоите почва да ги вижда през страничното стъкло (като на аватарчето). Сега вече свикна, даже някакви хапчета взима против повръщане, но за сметка на това кучето й явно има същия проблем, а за съжаление то не предупреждава, а направо действа..
- CX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: :-)
zaio_baio написа:Има лечение на проблема - при това сравнително евтино - казва се свински опашки - около 20 ст. бройката от дебелите, стягате и ръцете и краката, закопчавате с колана beat_butt2 , и ако може омаслен парцал в устата!!! a boi de ...
Може и без свински опашки да се мине

ПП. Но мисля, че като има дете наистина трябва да се внимава повече. Щото на него сигурно му е все тая с каква скорост се кара, ама като те удари някой пиян нещастник е по добре да си карал с 50 вместо със 100

- 20vTurbo
- Контакти:
CX написа:
ПП. Но мисля, че като има дете наистина трябва да се внимава повече. Щото на него сигурно му е все тая с каква скорост се кара, ама като те удари някой пиян нещастник е по добре да си карал с 50 вместо със 100А това да си возиш собственото дете без колан по магистрала... хич не го разбирам. Не че аз си слагам редовно колана, ама на детето...
hmmmm Това за детето за мене ли беше ??? ??? ... без колан gruebel .... ??? Мисля че ще интересно и за дуги да чуят как стоят нещата с децата и колите в нашето село.
Около месец преди да се роди Стефчо купихме една от задължителните детски седалки за кола. Оказа се, че за да се инсталира правилно на моят Пасат трябва да се добавят две метални халки между облегалката и седалищната част на задната седалка. Обадих се на дилъра и бях приятно изненадан да разбера, че тази услуга се извършва FREE. Като се роди детето преди да го изкараме от болницата, дойде един пич със спецялен формуляр да инспектира и преглежда колата и столчето

Така че не знам за кой колан говориш ама нашето дете го вързваме като Юри Гагарин преди да излетиме

Тука ако те хванат да возиш дете без такова столче, не минаваш с 10 лева повярвай ми. Иначе си прав ... наистина трябва да се кара по вниматлно когато возиш дете и аз така и правя.

- Bliznak
- Автомобил: MK6 Golf GTI
- Двигател: 2010
И жена ми когато бяхме гаджета /това е преди месец:-)/ все недоволстваше, но откакто веднъж отбих колата и казах...само още веднъж докато шофирам да има коментар...вече рядко прави забележки.Казва си само като и стане лошо:-)
Нямам търпение да си изкара книжка и да и купя нещооо...здраво за начало, че ако продължава да ми тръгва всеки път с въртене на гуми...
Нямам търпение да си изкара книжка и да и купя нещооо...здраво за начало, че ако продължава да ми тръгва всеки път с въртене на гуми...
- 20vTurbo
- Контакти:
ChampioN написа:20Vturbo, доколкото знам и коланите отзад са задължителни нали?
На някой места наистина е така, но в нашето село не са, ОБАЧЕ жена ми винаги се вози с колан при мене дори и на задната седалка. А голи и пияни има навсякъде и като ги хванат тука им го слагат един такъв слонски, че направо до края на живота си не могат да се оправят (криминално досие, кредитна история, зверски глоби, проблеми със застрахователите ...). Имаше подобен случай тука с едно българче преди няколко години, кофти тръпка. Ама айде стига че стана много OFF-TOPIC и ще ми се карат.

- CX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
20vTurbo написа:CX написа:
ПП. Но мисля, че като има дете наистина трябва да се внимава повече. Щото на него сигурно му е все тая с каква скорост се кара, ама като те удари някой пиян нещастник е по добре да си карал с 50 вместо със 100А това да си возиш собственото дете без колан по магистрала... хич не го разбирам. Не че аз си слагам редовно колана, ама на детето...
hmmmm Това за детето за мене ли беше ??? ??? ... без колан gruebel .... ??? Мисля че ще интересно и за дуги да чуят как стоят нещата с децата и колите в нашето село.
Около месец преди да се роди Стефчо купихме една от задължителните детски седалки за кола. Оказа се, че за да се инсталира правилно на моят Пасат трябва да се добавят две метални халки между облегалката и седалищната част на задната седалка. Обадих се на дилъра и бях приятно изненадан да разбера, че тази услуга се извършва FREE. Като се роди детето преди да го изкараме от болницата, дойде един пич със спецялен формуляр да инспектира и преглежда колата и столчето: и като свърши ме накара да се разпиша на две, три места.
Така че не знам за кой колан говориш ама нашето дете го вързваме като Юри Гагарин преди да излетиме![]()
Тука ако те хванат да возиш дете без такова столче, не минаваш с 10 лева повярвай ми. Иначе си прав ... наистина трябва да се кара по вниматлно когато возиш дете и аз така и правя.
Извинявай кофти го написах. За без колана не беше за тебе, ама ме мързи да чета всичко незад за да видя за кой беше

- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
при мен единствено майка ми ми прави забележки сички други женски дето ги возя даже им е кеф като е бързо.
а майка ми натиска въображаеми педали оглежда се повече от мене знае правилника "няма книжка" абе въобще без коментар.аз като съм с нея и за да не се караме карам с 40-50 държа волана с две ръце щото иначе ми прави забележки.... 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”