ми не е баш ув ама имитира на светлина понеже някой цветове като оранжевите ми стрелки например флуоресцират
та значи това представлява като цяло и се купува от всеки PC магазин
http://www.tuninginformatique.com/Boutique/catalog/product_info.php?manufacturers_id=10&products_id=188&language=en
Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vanu , принципно няма абсолютно никакъв проблем ако някой колега иска да си направи таблото да му помогна както споменах мен ми е кеф да правя осветление,колата придобива съвсем друг вид:) но просто и аз бачкам и просто трябва да имам свободно време за да ги правя тея работи
все пак който иска помощ да пише лично ще се разберем някък.

-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Stenly написа:Vanu , принципно няма абсолютно никакъв проблем ако някой колега иска да си направи таблото да му помогна както споменах мен ми е кеф да правя осветление,колата придобива съвсем друг вид:) но просто и аз бачкам и просто трябва да имам свободно време за да ги правя тея работивсе пак който иска помощ да пише лично ще се разберем някък.
Колега,неимоверно ефекта с преливането на синьо в червено се е получил много добре. Би ли споделил по -детайлно къде по-точно си монтирал светодиодите, кои от светловодите си махнал,и като цяло как се получвава по-равномерната осветеност на панела?
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
bu4komobil написа:колегата ruskia много добре се е справил,много ми харесва.ако цветовете бяха малко по тъмни щеше да изглежда като на голф 4.с какви бои го прави?
Отпечатъл е циферблатите върху самозалепващо фолио, стрелките с УВ-спрей и осветява с УВ лампа. Ето темата
Към колегата Spirof - доста ярко свети километража, като е тъмно не ти ли пречи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Още едно решение за LED осветяване
John3V написа:Готово!!!
Ама не бих го направил пак ... или поне не и тая седмица.
Намерих по-приличен начин, т.е. без да се вадят жилата, щото после има опасност да стане "изписала си веждите, а извадила очите".
Oбяснение:
Всички светодиоди се накачат на местата, на които и световода е осигурявал светлина, като тия в централната част се слагат тип "точка->" а в двата края тип "->точка" (т.е. концентрирано лъчение).
За да се осигури нормален за диодите ток се слага на всеки по едно съпротивление 1к. Свързват се в общ + всички съпротивления, а в общ минус всички свободни (отрицателни) изводи на диодите.
На мястото, където се пъха крушката се прави пластмасов заместител, на който се впояват и захранващите кабелчета.
Единственото, което трябва да се направи е след монтажа да се насочат точно диодите, за да няма излишна концентрация на светлина, там където не е нужно.
Всички операции съм извършил през отвора за cd-то и няма нужда от никакво разглобяване.