Светло- отразителните жилетки

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Сря 04 юли 2007 21:31

BuGmaN написа:Как на видно място, бе хора :shock , аз моята я навих на руло и я замотах със скоч 8) само и само да не ми се пречка и да не я гледам, че е такава тъпотия тва, а вие на предната, на задната седалка, аре някой да сподели - достоверно, къдя аджеба да я наврем тая шибана жилетка, а и няма ли скоро да искат и долни гащи да носим та да си направя компектче :twisted: ... :wink:
За гащите незнам,но "Юнашка Фланелка" като нищо :D :D :D :D :D

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 04 юли 2007 21:40

е да брат съгласен съм с теб :D

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 04 юли 2007 21:43

Аз на задната седалка си возя резервната гума, два менюъла за ремонт на Голф, резервни гащи и две опаковки капути ( една и половина ако трябва да съм точен ) :).
В багажника имам две аптечки, пожарогасител, две бутилки по 1.5 литра вода, клубна жилетка, въздушна пушка, дървени въглища за BBQ, нож 20+ см острие ( минава и за мачете ;) ), половин литър масло, инструменти и некви други работи дето не се сещам в момента :).

До момента не съм имал удоволствието да видя физиономията на куката имал неблагоразумието да ме накара да отворя петата врата mhihi .

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Сря 04 юли 2007 21:52

Muncho написа:Аз на задната седалка си возя резервната гума, два менюъла за ремонт на Голф, резервни гащи и две опаковки капути ( една и половина ако трябва да съм точен ) :).
В багажника имам две аптечки, пожарогасител, две бутилки по 1.5 литра вода, клубна жилетка, въздушна пушка, дървени въглища за BBQ, нож 20+ см острие ( минава и за мачете ;) ), половин литър масло, инструменти и некви други работи дето не се сещам в момента :).

До момента не съм имал удоволствието да видя физиономията на куката имал неблагоразумието да ме накара да отворя петата врата mhihi .
Ха мани майтап ама аз верно си нося въздушна пушка,от 2 месеца седи там и неа кой да се сети да я извади :D :D :D

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Сря 04 юли 2007 21:52

А физиономията на господата рейнджъри беше мноо яка :P

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Чет 05 юли 2007 9:02

bluefen написа:Тази жилетка е за твоя безопасност, както колана, аптечката пожарогасителя от тук насетне всеки си преценява

Трябва да си силно умствено ограничен, че да ми сравняваш безопасността на колана с тая на жилетката. Няма никаква база за сравнение. Жилетката ако спаси 1:100,000 загинали пак ще ми се стори висок резултат. Ако хората са толкова загрижени за безопасността си би трябвало целодневно да ходят с каски и по тротоара, но не го правят нали. Жилетката обаче е адски важна и предпазваща. Интересно ми е в Германия дали имат такива жилетки в задълженията си - я някой който е запознат да каже.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Чет 05 юли 2007 9:22

mx3333 написа:
bluefen написа:Тази жилетка е за твоя безопасност, както колана, аптечката пожарогасителя от тук насетне всеки си преценява

...Жилетката обаче е адски важна и предпазваща...

Я кажете, когато карате бързо и видите в далечината жилетка, какво правите? :D

Отговор: Намалявате скоростта, и докато не стигнете до разстояние при което виждате човека с жилетката погледа Ви е все там..и защо ли?

Отговор: Очаквате да е полиция и затова внимавате. :wink:

Кажете сега, това не е ли в полза на шофьора който я е облякъл? Не се ли увеличава шанса да бъде забелязан навреме?

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 05 юли 2007 9:32

Добре де, аз като си нося жилетката в багажника к'во- неправилно ли е? :shock

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 05 юли 2007 9:32

neon написа:Добре де, аз като си нося жилетката в багажника к'во- неправилно ли е? :shock
то там и е мястото ;)
ама ....

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Чет 05 юли 2007 9:40

neon написа:Добре де, аз като си нося жилетката в багажника к'во- неправилно ли е? :shock

Това е като с пожарогасителя: докато идеш отзад, да отвориш багажника, да го вземеш..тя колата си гори :oops:

Пожарогасител се носи под шофьорската седалка: огън, бъркаш веднага отдолу и почваш.

...докато идеш отзад за жилетката..я те види, я не..

Всичко това е въпрос на личен избор..кой както иска го прави. :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 05 юли 2007 9:41

bobo7 написа:
то там и е мястото ;)
ама ....

да бе да

мястото и е облечена отзад на седалката :):)

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 05 юли 2007 10:09

Да бе да

Цял живот сме карали без жилетки, та сега дайте да не ги сваляма :screwy

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Чет 05 юли 2007 10:37

Когато го мислиха този закон някъде четох че имало 18 загинали (или ранени не запомних) докато ремонтирали колата си и били ударени защото не ги видели...
Хубаво де ...ама на общата бройка загинали/ранени тези 18 ми се виждат нищожни, за да я сложат задължителна тази жилетка..
и защо не е препоръчителна.. който иска да слага.. (аз бих сложил.. ако съм на кеф).. пък който прецени че няма да го ударят или не му е мил живота да не слага :)
Толкова ли е сложно :?:
Ама "умните" глави :049: вече са го решили и .....

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 05 юли 2007 10:41

Да разбирам, че където искам из колата мога да я завирам!! ? Иначе аз си мислех да си я нося като връхна дреха- така над сакото! mhihi

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 05 юли 2007 10:43

zexer написа:Когато го мислиха този закон някъде четох че имало 18 загинали (или ранени не запомних) докато ремонтирали колата си и били ударени защото не ги видели...

А пише ли, дали тези 18 са сложили светлоотразителен триъгълник на определеното място, който е точно за тази цел :dontknow:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”