с метър и кантар на пътя или поредно недомислие?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
jivotarae
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

с метър и кантар на пътя или поредно недомислие?!

Мнениеот jivotarae » Чет 05 юли 2007 11:58

КАТ трябва да са вече с кантари и рулетки по пътищата,иначе как ще са наясно кои деца са под 150см. и 36кг. :screwy .Май за пореден път имаме несъответствие

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 05 юли 2007 12:31

Айде да не прекаляваме. Ако не смятате детския живот за най-важното нещо на този свят продължавайте да се правите на остроумни. Всичко опира до съзнание. Мисля че на всеки му е ясно кой деца трябва да са в столче и кой не, детския живот не е съпоставим с нечие желание да се заяжда с КАТ или да се прави наостроумен. Има ясна необходимост от някакво дефиниране на законовата разпоредба, което е породено от човешкото безумие. С две думи не смятам че точно това трябва въобще да се поставя на въпрос

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 05 юли 2007 12:32

аз съм съгласен
СТОЛЧЕТА трябва да има
това са деца бре

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 05 юли 2007 12:40

Разбирасе че трябва да има. И трябва всеки от нас като придобива подобно нещо да иска всички сертификати и документи оказващи че това столче отговаря на едн акамара изисквания. СТАВА ДУМА ЗА ЖИВОТА НА ДЕТЕ, което няма право на собствени избор, а вие сте длъжни да му осигурите най - доброто. Аз имам малка племенница и никога не си позволявам да я возя когато сме само двамата. Винаги гледам да има някой друг в колата който да я държи, и това само в града, извън него задължително във столче.

Не мога да си представя че някой ще го спрат ченгета и той ще почне да се обяснява - "То моето дете е над 36 килограма", не мога да си го представя просто

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 05 юли 2007 12:43

столчето , ръста и килограмите са ако детето се вози на предната седлка !!!!!
иначе за задната за дете до 3 год седалката е задължителна

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 05 юли 2007 12:48

One написа:столчето , ръста и килограмите са ако детето се вози на предната седлка !!!!!

Я обясни повечко, че аз ПАК не съм разбрал явно...Нали е задължително столчето, независимо от това къде е детето?
И друго - защо да слагам столче, при условие, че дъщеря ми спокойно се заключва с колана на задните седалки. За малките деца съм ЗА, но за големите ми се струва безмислено

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 05 юли 2007 12:51

И ако искаш да закараш съседските деца първокласници до училището трябва да сложиш 3-4 столчета ли? За извънградско разбирам ама... :shock Не е това решението. Вземете книжките и не давайте такива на изродите по пътя.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 05 юли 2007 12:52

scuba написа:
One написа:столчето , ръста и килограмите са ако детето се вози на предната седлка !!!!!

Я обясни повечко, че аз ПАК не съм разбрал явно...Нали е задължително столчето, независимо от това къде е детето?
И друго - защо да слагам столче, при условие, че дъщеря ми спокойно се заключва с колана на задните седалки. За малките деца съм ЗА, но за големите ми се струва безмислено

знчи у закону го пише отделно един плешив милиционер оня ден при коритаров дзяеше - до 3 години на детето столчето е задължително
от там натаък столчето е задължително за деца дето се возят на предната седалка до шофера
ко не е ясно ???
ще туриш някое пишлеме на 11-12 години дето вече се ебе като за световно на столче ли ?????

Потребителски аватар
jivotarae
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jivotarae » Чет 05 юли 2007 12:56

ОК.И аз съм съгласен,че не трябва да се играе с безопасността на децата,но тук вече се прекалява с изискванията.В EU има столчета,но само до 3години,след това има колани и съвест.На мен ми се струва,че трябва да се пълни хазната преди избори и някой е зайнтересован от продажбата на столчета,жилетки и т.н

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 05 юли 2007 13:04

Чл. 133. (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранява се превозването на по-голям брой пътници от определения в свидетелството за регистрация на моторното превозно средство.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Превозването на деца до 12-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.
Чл. 137в. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Пътниците в моторни превозни средства от категории М1, N1, N2 и N3, когато са в движение, използват системи за обезопасяване, с които моторните превозни средства са оборудвани.
(2) За деца с ръст под 150 сантиметра, които пътуват в моторни превозни средства от категориите М1, N1, N2 и N3, оборудвани със системи за обезопасяване, се използват системи за обезопасяване на деца от пълния или непълния клас по смисъла на чл. 137б, ал. 2, съобразен с теглото на детето в съответствие с чл. 137б, ал. 1.
(3) В моторните превозни средства от категории M1, N1, N2 и N3, които не са оборудвани със системи за обезопасяване, не се допуска превозването на деца под тригодишна възраст, а децата на възраст три и повече години и с ръст под 150 сантиметра заемат седалка, която не е предна.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Чет 05 юли 2007 13:19

One написа:Чл. 133. (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранява се превозването на по-голям брой пътници от определения в свидетелството за регистрация на моторното превозно средство.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Превозването на деца до 12-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.
Чл. 137в. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Пътниците в моторни превозни средства от категории М1, N1, N2 и N3, когато са в движение, използват системи за обезопасяване, с които моторните превозни средства са оборудвани.
(2) За деца с ръст под 150 сантиметра, които пътуват в моторни превозни средства от категориите М1, N1, N2 и N3, оборудвани със системи за обезопасяване, се използват системи за обезопасяване на деца от пълния или непълния клас по смисъла на чл. 137б, ал. 2, съобразен с теглото на детето в съответствие с чл. 137б, ал. 1.
(3) В моторните превозни средства от категории M1, N1, N2 и N3, които не са оборудвани със системи за обезопасяване, не се допуска превозването на деца под тригодишна възраст, а децата на възраст три и повече години и с ръст под 150 сантиметра заемат седалка, която не е предна.

:shock :? :hmmmm :gruebel :help:

Ебаси чудото , това някой безхаберник си го е смукал от пръстите.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 05 юли 2007 13:20

One написа:...

Спести ми стотина лева :-) Благодаря

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 05 юли 2007 13:22

"които не са оборудвани със системи за обезопадяване"....ал. 3
а ал. 2 говори за оборудвани със системи за обзопасяване и там са длъжни
демек ал. 3 говори за по-старите коли :roll:
де...по-объркано от това което са написали здраве

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 05 юли 2007 13:24

Veso101 написа:
Ебаси чудото , това някой безхаберник си го е смукал от пръстите.

копирано е наготово от някой западняшки закон

и не безмислено ако го прочетеш внимателно
народа рипа и се пъне с/у него без да е осмислил какво пише

ей къде е адвукату на форуму ?

иззех му функцията ;) :) :)

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Чет 05 юли 2007 14:20

Това за точните размери и тегло едва ли би го гледал някое ченге толкова, освен в сега в началото или ако търси да се заяжда.
От друга страна в Германия е задължтелно до 12 год доколкото знам. За по-едрите деца продават едни само като столчета, без облегалки - за да седи детето на високо.
Ма това не виждам да е проблем - аз така или иначе още от рождението на дъщеря ми купих столче за колата когато съм в БГ, а за Германия даже да не исках - нямам избор. Все пак става дума за собствените ни деца. По-добре столче за 100лв, отколкото радио за 100лв.

Междодругото тук в Германия единствено се изисква да имаш само триъгълник и аптечка в колата. Останалите работи са по желание.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”