Разбра ли се с какви накладки е добре да се карат тези МАКСчета
за или против нарязани предни дискове ( +/- )
- CyberBlade
- Автомобил:
- Двигател:
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
CyberBlade написа:Едно не разбрах, светват ли дисковете след интензивно спиране? И става ли нещо като светнат? Защото на разни супер автомобили се запалват накладките чак, но реално за тях това не е проблем.
Разбра ли се с какви накладки е добре да се карат тези МАКСчета?
И мен това ме притеснява, че накладките няма да устискат
- 4oroi4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
neon написа:8) Нарезите имат поне 3 функции:
1. Отвеждат газовете получаващи се м/у диска и накладката при екстремно спиране;
2. Отвеждат водата при мокро време по същия начин (по-бърза реакция на спирачките);
3."Почистват" накладките и евентуално подобряват охлаждането.
За друго не се сещам! Ахаааа- и за ГЪЗАРИЯ!

- The ReD One
- Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
- Двигател:
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- fast_t
- Автомобил: VW Corrado G60 1992
- Двигател: PG
neon написа:8) Нарезите имат поне 3 функции:
1. Отвеждат газовете получаващи се м/у диска и накладката при екстремно спиране;
2. Отвеждат водата при мокро време по същия начин (по-бърза реакция на спирачките);
3."Почистват" накладките и евентуално подобряват охлаждането.
За друго не се сещам! Ахаааа- и за ГЪЗАРИЯ!
И едно малко по-практично предназначение на прорезите: "One of the Brembo MAX grooves has been specially designed to permit a direct, rapid check on brake disc wear. When this groove is no longer visible, the recommended minimum thickness level has been reached; an indication that users should replace the worn disc."

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
тая тема я изрових малко от нищото ама понеже ми се налага скоро време да сменям дискове, какво ще ми препоръчате мах ли да си взема или обикновенни, за накладки аз от 4 години само на bendix и никакви ядове и мисля да си продължа да съм техен клиент. Сега чакам само да се доизносят накладките и да сменя дисковете, че преди месец смених накалдките и тогава видях че дисковете са почти на края на силите си ама нямах пари за да ги сменя затова чакам да е износят накадките и с тях и нови дискове
. А на бендикс за дисковете имате ли виждане?
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
BREMBO MAX- от година и половина съм са такива вентилирани(около 20хил.км)
Отлично спиране, износоустойчиви са, но ако се карат и с добри накладки. Сменил съм два чифта накладки с тях- мекички (FERODO Premier).
Това е много добър избор за смяна на дискове, а и цената им е добра-по спомени около 78лв./бр. от Ауто+.
Отлично спиране, износоустойчиви са, но ако се карат и с добри накладки. Сменил съм два чифта накладки с тях- мекички (FERODO Premier).
Това е много добър избор за смяна на дискове, а и цената им е добра-по спомени около 78лв./бр. от Ауто+.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”