Разход на масло!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Разход на масло!

Мнениеот Koksan » Пет 06 юли 2007 9:25

Здртавейте колеги! Искам да попитам нещо!
Днес доливах масло и забелязах,че за 10 000км съм изгорил около 800гр!
Като съм сигурен,че част от това е станало защотото като го сменях и майстора сипа малко повечко(за да се прочисти един от повдигачите че хлопаше)... беше на максимума и двигателя много бързо си го изхвърли до средата на скалата! Та сега си го държа винаги на средата и съм долял ... кам 700-800мл! Това нормално ли е или е много?
Колаа се кара смело до към 6500оборота! :twisted: :twisted: :twisted:
И другото ми питане е нормално ли е да е леко омаслен отгоре въздушният филтър от маркуча за картерните газове?? благодатя!

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Пет 06 юли 2007 9:33

колега, разхода ти мога да кажа е минимален :wink: колата все пак не е нова - нормално е да подхарчва :wink: според мен колата си е супер с тоя разход (като с има предвид и стила ти на каране :lol: ) иначе е нормално в маркуча на картерните газове да има КОНДЕНЗ от масло :wink: карай и си свиркай

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Пет 06 юли 2007 10:54

колега моята е 1.3 и за 10000км ми изгори кам 500мл но пък твоята е 16в и е нормално малко повече да ти харчи но за да си сигурен питаи в някои сервиз незнам какви са нормите успех

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пет 06 юли 2007 13:55

Aко и даваш малко повечко газ - напълно нормално.

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Пет 06 юли 2007 15:37

Бе на мен ми се вижда много... Поне сравнено с моя нулев разход на масло... Все си мисля, че щом гори масло, значи не е много хубаво. Но колегите с повече опит да кажат, може и да бъркам.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 06 юли 2007 15:39

Твоя е нулев (Супер) На баща ми на пасата (PF мотор) гори кам 200-300 гр и то сигурно 100 изтичат през гарнитурата на капака! Та и на мен ми се вижда много и аз за това питам! :(
Ама от друга страна тва е ебахти мотора (моя) и е малко тип Японец а за тях 1л разход е супер нормално нещо! :) Та затова питам тука някой от експертите да сподели!

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 06 юли 2007 17:28

Не съм от експертите,но основно ръчкам стари(до92г.) баракуди....
Нормално е когато шофьорът има тежък крак колата да подгорва масълце(особено когато е жега и маслото бързо стига до работната си температура,след яко каране то започва да се "поизпарява"-не е точен термина ама... :oops: )Ама 800 гр.?-незнам....
Дали видя-пълниха ли масления филтър преди да го завият?Щото и той дърпа от количеството(при мен половинка)
Освен това са го препълнили,така че и от това може да е....
Виж сега след смяната как е и гледай за белия пушек ако не се нормализира(дано се...иначе гумички на клапаните-не са скъпи ама си е разправия... :D )

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 06 юли 2007 18:40

Бял пушек сега лятото няма! Само като я изрежеш към 6000оборота на място го забелязвам! Иначе зимата съм я забелязал че много бързо почва да пуши ама тя и доста бързо загрява!:)
Аз съм се притеснил да не са сегменти ... ако са само гумички звучи добре! :)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 06 юли 2007 18:57

Koksan написа:Бял пушек сега лятото няма! Само като я изрежеш към 6000оборота на място го забелязвам! Иначе зимата съм я забелязал че много бързо почва да пуши ама тя и доста бързо загрява!:)
Аз съм се притеснил да не са сегменти ... ако са само гумички звучи добре! :)

През зимата няма и да има(щот не се вижда чак толкова,само мирише....)
Не вярмам че са сегменти,ама .....?
А на изрезване и нова да е ще подпуши :D
Бъди рахат и както се пее"от 4та на 5та"-в крайна сметка колите са за каране,не за гледане(ако искаше да караш 2 дни,а да ремонтираш 5-да си беше купил мохер :D :D :D ).В крайна сметка все някога ще дойде и ред на осн.ремонт........

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Съб 07 юли 2007 0:53

ако те притеснява свали една свещ да видиш дали е работила добре ако е черна значи има нещо нередно :041:

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Съб 07 юли 2007 9:30

колега Koksan, ако имаш излишни ппари - прави ремонт :lol: мойта кочина при ръчки ми подхарчва около литър от смяна до смяна :wink: според мен твоя разход е почти нищожен :wink: пак повтарям, че колата не е нова :wink: :idea: пък ти си решаваш все пак :lol: :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”