Педал на газта г3 абс 1.8

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Педал на газта г3 абс 1.8

Мнениеот T.Spark » Пет 06 юли 2007 5:34

Колата е г3 гт 1.8 абс 1994
Спускам си се на скорост (3 или 4), не спазвам оттималната скорост за съответната предавка, т. е. движа се с по-ниска скорост.
Кракът ми покрива педала на газта без да го натиска
При тези условия (спускане на 3,4 с ниска скорост и крак на газта без натиск) забелязвам че педалът на газта потъва ок. 1, 1,5 см.
Обяснявам си го, че компа или там нещо си... само подава газ, съответно оборотите се повишават и т. н.

Някой да е забелязъл нещо такова?

99% съм сигурен, че не е нещо, което не трябва да се случва, но все пак...

Когато не съм наясно питам :dontknow:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 06 юли 2007 7:55

дам,драсни ЛС на vaskoto1 :wink:

Красимир74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Красимир74 » Пет 06 юли 2007 7:56

няма нищо тревожно карай и мойта е така това е нормално

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 06 юли 2007 9:48

Педалът ти се движи от стъпковото моторче,а него го кара да работи сигнала който се получава в компютъра от TPS-A......При отпуснат педал и загрял ДВГ дюзата спира да подава гориво в същото време оборотите принудително са високи......и сега,моля за извинение за лаическото разсъждение ама само като хипотеза...вероятно при това съчетание на високи обороти и липса на гориво компютърът задава друго положение на дросела ...което се постига чрез стъпковия мотор,тъй като механичното движение на педала на газта е прекратено...при мен мърда по същия начин....може би за оптимизиране на последващото подаване на газ при тези високи обороти!Не ми се карайте ако пиша глупости това са само разсъждения....приемам на драго сърце корекции!

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Пет 06 юли 2007 17:55

Днес след работа реших да пробвам дали това потъване на газ-педала става и при други предавки и на друг терен.

На равен междуградски път на 5та след като отпусна газта и скоростта падне, педалът потъва. Очаквам да продължа да намалявам, но скоростта се запазва постаянна, доката не се намеся.

На 2ра в града пак така (от висока към ниска скорост на движение). Колата сама си подава газ и върви.

Това не значи ли, че има гориво, което изгаря и движи колата?

Т. е. дава си газ, за да се продължи движението, но го направи само от висока скорост на движение след отпускане на газта, падане на скоростта и стигане на една определена скорост за предавка (и при терен), която може да се поддържа чрез потъването.

Не можах да го обясня по-академично :wink:

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пет 06 юли 2007 20:42

При превключване от висока на ниска предавка и отпускане на педала на газта компютъра минава в режим на принудителен празен ход и спира подаването на гориво. При падането на оборотите под определена граница 1400(май) за да се предотврати изгасването на двигателя компютъра подава гориво за да продължи нормалната работа на ДВГ при което педала на газта потъва.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 06 юли 2007 20:45

plamen032 написа:При превключване от висока на ниска предавка и отпускане на педала на газта компютъра минава в режим на принудителен празен ход и спира подаването на гориво. При падането на оборотите под определена граница 1400(май) за да се предотврати изгасването на двигателя компютъра подава гориво за да продължи нормалната работа на ДВГ при което педала на газта потъва.

:applause: :kef: :hahhihi:
По-добре от това няма как да ти го обяснят.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 06 юли 2007 21:20

vasstop написа:
plamen032 написа:При превключване от висока на ниска предавка и отпускане на педала на газта компютъра минава в режим на принудителен празен ход и спира подаването на гориво. При падането на оборотите под определена граница 1400(май) за да се предотврати изгасването на двигателя компютъра подава гориво за да продължи нормалната работа на ДВГ при което педала на газта потъва.

:applause: :kef: :hahhihi:
По-добре от това няма как да ти го обяснят.
    Това само на Голфовете с ABS-двиг. ли се получава защото на моя Пасат с такъв двиг. нито ми потъва педала нито сам си подава газ в изброените ситуации :roll:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 06 юли 2007 21:21

И мойто газ потъва чатс-патс.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 06 юли 2007 22:47

Теодор написа:Това само на Голфовете с ABS-двиг. ли се получава...

Явно или Пассатите са по-тъпички, или повече слушат и изпълняват, без да вземат странни решения! :lol:
И на моя не мърда, ама и няма как да го прави, при положение, че на дросела нямам моторче, а само най-обикновена клапа, задвижвана с жило. Пък електромагнита за празния ход е паралелно на клапата ;)

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Педал на газта г3 абс 1.8

Мнениеот petko5 » Пет 06 юли 2007 23:10

T.Spark написа:Колата е г3 гт 1.8 абс 1994
Спускам си се на скорост (3 или 4), не спазвам оттималната скорост за съответната предавка, т. е. движа се с по-ниска скорост.
Кракът ми покрива педала на газта без да го натиска
При тези условия (спускане на 3,4 с ниска скорост и крак на газта без натиск) забелязвам че педалът на газта потъва ок. 1, 1,5 см.
Обяснявам си го, че компа или там нещо си... само подава газ, съответно оборотите се повишават и т. н.

Някой да е забелязъл нещо такова?

99% съм сигурен, че не е нещо, което не трябва да се случва, но все пак...

Когато не съм наясно питам :dontknow:

Колега и аз съм със същата модификация на мотора, но при мен няма такива неща :roll:

Последна промяна от petko5 на Вто 19 авг 2008 14:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Съб 07 юли 2007 0:13

И при мен е така.Според мен няма от какво да се притесняваш. :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 07 юли 2007 7:26

никога не ми е мърдал педала...... ама то зависи и как е зацепен педала с дросела посредством жилото

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 07 юли 2007 22:01

Tyan написа:никога не ми е мърдал педала...... ама то зависи и как е зацепен педала с дросела посредством жилото

Да ако жилото е по-хлабаво зацепено хлабината се обира и педала не мърда....аз нарочно съм го отпуснал за да може да се позиционира по-лесно дросела в зависимост от сигнала от ТПС-a.....

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Вто 19 авг 2008 0:53

Някой може ли да даде повче информация по въпроса . Тук в темата се дават все мнения които изкарват проблема за нещо нормално но на мен ми се струва че грешат.До колкото разбрах от мой приятел тук ставало въпрос за износване на някакъв червяк в това моторче за празния ход(скапвал се на около 100 хил км. на голфове с моноинжекция ) .Наблюдавания ефект отначало започвал да се набюдава много рядко но постепенно честотата му се увличавала . При мен още е в начален стадий и не ми пречи особенно но все пак искам да съм наясно по въпроса.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”