Къде да си сменя маслото на скоростите-автом.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Къде да си сменя маслото на скоростите-автом.

Мнениеот varbanoff » Съб 07 юли 2007 12:08

Голф2-автоматик.И наи важното какво да е маслото.Пове4ето сервизи за автомат. скорости са пълна трагедия,нека някои колега които знае да помага..

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 07 юли 2007 12:59

ATF Dextron ти е маслото

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Съб 07 юли 2007 13:33

Danny boy написа:ATF Dextron ти е маслото
aATF Dextron но имат някаква номерация например ATF Dextron2 и 3

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 07 юли 2007 16:16

Виж в моето упътване,немското дето дойде с колата за пасата пише:

Automatisches Getriebe

Achsantrieb: Getriebeoil G50,SAE 75W-90
Automatikteil: ATF Dexron
не пише номер може би не е нито 2,нито3 а1

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 07 юли 2007 16:40

ATF III е :wink: .
Ор'гинален номер на ВАГ:
G 052 162 A2 (последната цифра показва количеството масло,това мисля е един литър,има варианти А1 и А6,но е все едно и също).

Ако съм аз ще врътна набързо до Еуратек (съществува ли още фирмата? :roll: ) и ще им дам номера,обикновено продават по-евтино консумативите (като случая с хидравличната течност).

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Съб 07 юли 2007 17:09

Много малко информация има за на6те автоматици а и сервизите са :не: Колегите от софия да си казват и да препор. 4итав сервиз

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Нед 08 юли 2007 8:25

Хайде помагайте колеги

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 08 юли 2007 9:18

сервизите са

Колега , сори , че ти спамя темата , ама не разбирам какво искаш ти ..... все пак си за една масло все пак , не е ли така ? Вярно , че за автоматика си има особенност ( на нашия автоматик едни кавали казаха , че били източили 800 грама и толкова сложили :wink: ) ама с такова мнение за всички сервизи , кажи ми кой колега да ти препоръча нещо ? После току го изкараш него виновен ..... :wink:

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Нед 08 юли 2007 9:42

Ами нито знам кво масло да взема нито къде да отида да ми го сменят и затова се допитвам до колегите от форума,нали затова е този клуб на VW-за да си помагаме.Ходил съм в 2 сервиза за автом.скоростни кутии досега и не съм доволен ама изобщо.А на теб нещо ти пречи моита тема или си спамиш просто.Като съм за едно масло хайде кажи ми кво и откаде да си взема+гарнитура :?:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 08 юли 2007 13:59

Е виждам , че си доста заядлив ... или поне така звучиш ..... макар че ти се извиних за спама ама нейсе :lol: Поне за маслото няма какво да се чудиш - ако нямаш книжка , където да пише , поне отвори някоя АуtoData и там трябва поне това да е указано - модел година вид на маслото и количество :!: За гарнитура също не е някаква философия - Има ETKA , щом знаеш , че ти трябва , Виждаш там кой е номера поне и си обикаляш - не ми изглежда много трудно ...а за въпроса за спама - исках просто да ти кажа , че ако подхождаш така с презумпцията ,че всички са маскари , аз например бих се замислил ( както казах вече) дали да ти препоръчам майстор, при условие , че ти вече си го набройкал за левак и нещастник .... т.е
има за на6те автоматици а и сервизите са ( скапани )
иначе си прав - не съм точно по темата ти , ама и ти може да направиш нещо за себе си rtfm
Успех :wink:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Нед 08 юли 2007 20:51

varbanoff написа:Ами нито знам кво масло да взема нито къде да отида да ми го сменят и затова се допитвам до колегите от форума,нали затова е този клуб на VW-за да си помагаме.Ходил съм в 2 сервиза за автом.скоростни кутии досега и не съм доволен ама изобщо.А на теб нещо ти пречи моита тема или си спамиш просто.Като съм за едно масло хайде кажи ми кво и откаде да си взема+гарнитура :?:

Колега, обади му се, няма дя збъркаш :wink:
Това е линка :

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6022

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Пон 09 юли 2007 10:45

petko5 написа:
varbanoff написа:Ами нито знам кво масло да взема нито къде да отида да ми го сменят и затова се допитвам до колегите от форума,нали затова е този клуб на VW-за да си помагаме.Ходил съм в 2 сервиза за автом.скоростни кутии досега и не съм доволен ама изобщо.А на теб нещо ти пречи моита тема или си спамиш просто.Като съм за едно масло хайде кажи ми кво и откаде да си взема+гарнитура :?:

Колега, обади му се, няма дя збъркаш :wink:
Това е линка :

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6022
Ваското съм го питал одавна и ако можеше да ми помогне щеше да го е направил .Все пак благодаря колега.

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Сря 11 юли 2007 14:34

:?:

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Съб 14 юли 2007 0:30

уфф уфф уффф.. колега .. като дойде време за проблем с тая кутия голяма мъка.. аз моето го карам от 2 години (тогава го взех) и маслото му бе6е сменено (дадоха ми една тубичка половинка с масло BP и казаха че е за кутията ако трябва да доливам.тоо карам си аз гледам си го от време на време не мръдна.. от доста време питам на кви км да го сменям.. секи вика различно по сервизите за масла в Добрич... последното изказване беше да карам докато спре.. (Това е един от най добрите сервизи) иии направо ми помогнаха! гледах за лепенка да пише кога.. нищо не пише никъде
гледах на тубата с маслото .. и там не пише но и казаха в един магазин че най "бързите" масла се сменят на поне 30 000 км
а моето е на почти 30000 от както я взех (то тогава е сменяно)

чеее вече взех да се притеснявам .. особенно като го гледах преди няколко дни на един канал и видях че леко се е умаслила кутията отдолу и като проверих маслото.. е стигнало почти средата на щеката (между мин и макс) иии съвсем се притесних.. пък на сервиза дето най имам доверие ми казаха "ми ще сменим маслото и уплатнението пък ще видим" и аз като си помисля че ще правя проба със 7 литра масло по 18 лв ми казаха и към 50 лв за филтър.... ебах аз пробата... :( че и няма в добрич кой да ми помогне със сигурност ииии сигурно другата седмица след изпитите ще обикалям варна :((((

а иначееее автоматика си е THE BEST :))))

Успех

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Съб 14 юли 2007 8:26

Много по-малко събира не са 7-литра.Ако не ти те4е много доливаи и карай 30 000 не са нищо,само гледай да нея оставиш без масло че тогава е лошо.Мойто е ве4е на 47хил затова съм тръгнал да го сменявам.И накарай някой маслар да ти провери маслото в диференцяла,че при нас то било отделно-тва ме отвори един колега от варна и наистина като проверих се оказа вярно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”