LCD or PLASMA or TFT

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 09 юли 2007 16:08

Това за голямата стая необходима за голям телевизор е много тъп мит от времето на баба ми,когато пикселите съставящи картината бяха колкото главичката на кибритена клечка :lol: ...и бе необходимо по-голямо разстояние за да не се виждат и да изглежда гладка картината :lol: .
При съвременните екрани всичко е въпрос на свикване и след това свикване влиза в сила желязното правило, че размера( :lol: както и мощността при колите) никога не е достатъчен и в тази връзка аз бих взел най-големия който мога да си позволя...независимо LCD или Плазма.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 09 юли 2007 16:12

Ми ти хубаво ша земеш най-големия ама като си седнеш на дивана у вас който най често е на 1-3 м. от телевизора и ще станеш разноглед да видиш картината :lol: .Окото си има точен зрителен ъгъл и можеш да разбереш колко ТВ ти трябва у вас като изчислиш/или начертаеш/ ъгъла и средното разстояние.Така се правят зали за кино,театър и т.н :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 09 юли 2007 16:17

Rabbit_TDI написа:Ми ти хубаво ша земеш най-големия ама като си седнеш на дивана у вас който най често е на 1-3 м. от телевизора и ще станеш разноглед да видиш картината :lol: .Окото си има точен зрителен ъгъл и можеш да разбереш колко ТВ ти трябва у вас като изчислиш/или начертаеш/ ъгъла и средното разстояние.Така се правят зали за кино,театър и т.н :wink:

дай формулата плс

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 09 юли 2007 16:19

Довечера ще снимам от някой учебник.По спомени зрението на човек има ъгъл около 54 градуса по хоризонтала.

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пон 09 юли 2007 17:08

Изображение

Както се вижда за 42-ойка плазма (720p) е добре да се седи на 2.30 метра за да се вижда пълния ефект от резолюцията. Ако обаче си вземе FullHD LCD (или некой благоволи да пусне новите плазми в България) вече е добре да се седи още по-близо за да се вижда ефекта - примерно на метър и половина.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 09 юли 2007 18:59

и според мен плазма ама че се изръсиш бая ама поне даваш парите и забравяш а с LCD то ядове и не си чинат парите :wink:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 09 юли 2007 19:12

Лило значи зависи кви пари си отделил,ако ти се дават окло 2.8 точки си земи плазма на Панасоник,иначе алтернатива Самсунг за 2 точки :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 09 юли 2007 19:52

Pichaga написа:мусуре, линка казва че плазмата е № 1, а ЛСД гола вода :wink:

Нека да пишат каквото си искат. ЛСД е по-съвременната технология. Разбира се, не говоря за боклуци от 1000 лева :wink:
Всеки има право да избира, това което сметне за по-добро. По-горе изразих личното си субективно мнение :wink:

Разбира се, че има перфектни плазми, както има и перфектни ЛСД-та, но предполагам, че тук си говорим за модели в средния ценови клас.

Иначе освен няколкото предимства, основният недостатък на плазмата е, че грее (пече като печка, някой по-евтини модели харчат по 1кВ/h), шумни са заради охлаждането, харчат повече ток, по-обемисти са и също така по-тежки. По-често дефектират и при тях не изгарят пиксели (които на ТВ трудно ще забележиш), а направо цели редове ...

Лично аз бих избрал ЛСД, но също така не бих бързал с покупката, защото съвсем скоро ще се появят на пазара (ако не са се появили де) нови модели, които ще са със LED подсветка и така ще бъдат практически вечно (или най-малкото с много по-голям живот), отделно ще консумират по-малко енергия.

И основното е, че ако човек основно гледа телевизия, ще бъде разочарован от качеството на картината :wink:

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Пон 09 юли 2007 20:08

momo 1 написа:42 инча добре ама минимум 4 метра ти трябват щот иначе не е добре за очите
Глупости, тва да не е CRT.У нас го гледам от няма и 2,50 м. и дори не ме заболяват очите, а гледам здраво.

Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Пон 09 юли 2007 20:59

иаз съм с 42'' и я гедам от около 2 метра, плазмата е с вход за комп та си ползвам и за монитор и си е деално :ihihih:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пон 09 юли 2007 21:19

LCD - Musura е много прав.

Вкъщи си посадих 37" Деу (карантия на Самсунг/софтуера е същият), като ценово излиза много, много добре - 1500 кинта, преди 3-4 месеца. Със златна МТЕЛ карта за отстъпки - 3% (извън промо - 5) и си връщаш ДДС-то и се върза под 1 100...перфектно решение.

P.S. Някъде из форума бях пускал тема за стойки Vogel можеш да видиш дизайна на ТВ-то - много добър.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 09 юли 2007 22:13

A за "ефекта на прогаряне" при плазмите никой ни дума не обели... :D

ico_dc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico_dc » Пон 09 юли 2007 22:25

аз съм с 42 инчов LCD LG,взех го преди около година за 4500лв. гледам го от около 2,2.5метра и съм супер доволен.има малки снежинки но все още не съм минал на цифрова телевизия,тъй като когато проверявах нямаха необходимите ми канали.сега може и да е друго.....всъщност трябва да проверя....

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 09 юли 2007 22:32

Аз наскоро взех малък Самсунг 32" LCD, перфектен ми е за разстояние от 2м.
Но нали не забравяте какво ще гледате на тази плазма или лсд, цифрова телевизия задължително иначе може да се радвате на квадратчетата :lol:
Аз съм на цифрова и не мога да опиша за каква картина става въпрос, перфектна е!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 10 юли 2007 8:48

тотално ме объркахте :shock сега и TFT ми е вече в главата :?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”