Мнениеот shotik » Вто 10 юли 2007 17:38
Здравейте колеги,отдавна преглеждам този форум и заради някои теми коментирани и във форуми на Шкода,Трабант и Вартбург,Направи сам и др. се регистрирах за да ползвам и Вашите познания и да предложа това което знам.
За дигитален скоростомер искам да дам някои напътствия,за да изберете подходяш велокомпютър за ползване в лека кола.
Първо да разберете дали се отчитат показания на км. над 100 км/ч.Второ:дали запаметява поне до 99999км път/такива са на GIGMA/.Трето :опцията за настройка за размер на гумите да е в см.
Сега обяснявам поред:ползвал съм различни велокомпютри и тези които отчитат до 100 км/ч. след това започват да отчитат от 1-100+1 км,100+2 км.и т.н като на екрана се изписва малката цифра.Този който ползвам в момента отчита до 199км/ч,но запаметява до 3999 км път и започва отначало.За настройка в см. за обиколката на гумата е по добре защото мериш,настройваш и караш,а в цолове трябва да се пригласява с повече опити-за 13 " гуми на кола се избира 22 или 23 " на велокомпютъра и се получава малка грешка.
Осветление се прави със светодиод извън кутията ,а по опитни може да направят и в нея.Цифрите се виждат достатъчно ясно,тъй ,че не се страхувайте затова.Магнита съм го залепил с ПОКСИПОЛ на левия изход на ск.кутия/колата е Шкода Форман/ а на метална пластина с форма според мястото е датчика.Кабела е удължен тъй като той е предвиден за велосипед.Като най-висока скорост съм вдигал до 135 км/ч и магнита не е падал,а преди на Вартбург не го бях залепил първия път добре и към 90 км/ч падна и залепих друг.Поставете го на такова място където да го виждате,но и да е скрит от преки слънчеви лъчи,защото почерняват и чак след известно време се появяват цифрите .Ако не е въможно ,при спиране го покривайте с лист хартия или др.
Това е от 4 годишната ми практика с дигитален велокомпютър на колите които съм карал и карам сега Шкода Форман.
Надявам се мнението да Ви помогне,нищо че е първото във този Форум.
Успех!!!