дизелите, внасяни от Италия

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
variable intake system
Автомобил:
Двигател:

дизелите, внасяни от Италия

Мнениеот variable intake system » Пон 09 юли 2007 20:11

Ами това, което ме интересува е дали печките, които се внасят от Италия са читави. Досега съм чувал доста противоречиви мнения, но сега искам да събера доста мнения и опити за печките от Италия (по-специално ме интересува AFN). Патили има ли или това е мит?

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Пон 09 юли 2007 21:15

Моята печка е внос от Италия, и за сега да 4укна на дърво съм нямал проблеми с двигатела, сменил съм всички консумативи плюс спирачни дискове и някои дребни неща по окачването на предницата и ся смятам и отзад да сменям някои работи (тампони). Общо взето всичко е до късмет и със сигорност има патили от "италянските" дизели и аз се надявам колегите да споделят по-голям опит от моя, тъй като аз карам VW едва от 5-6 месеца.

variable intake system
Автомобил:
Двигател:

vw от италия

Мнениеот variable intake system » Пон 09 юли 2007 21:23

plamen_at написа:Моята печка е внос от Италия, и за сега да 4укна на дърво съм нямал проблеми с двигатела, сменил съм всички консумативи плюс спирачни дискове и някои дребни неща по окачването на предницата и ся смятам и отзад да сменям някои работи (тампони). Общо взето всичко е до късмет и със сигорност има патили от "италянските" дизели и аз се надявам колегите да споделят по-голям опит от моя, тъй като аз карам VW едва от 5-6 месеца.

Това, което казваш е добре, но ме притеснява това, че съм чувал, че в Италия не сменяли нищо и карали яко т.е. никаква грижа за колата.
това, което си написал ли караш-Golf 3 1.9TDI AFN?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 09 юли 2007 21:32

Добрата и поддържана кола си е такава и в Италия :wink:

variable intake system
Автомобил:
Двигател:

поддържаната..

Мнениеот variable intake system » Пон 09 юли 2007 21:48

Rabbit_TDI написа:Добрата и поддържана кола си е такава и в Италия :wink:

много си прав, но за жалост съм чувал доста лоши работи за италиянките, та за това съм пуснал темата

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Пон 09 юли 2007 21:50

до преди нова година всички италиянки идваха от моргите .какво стана преди нова година бум в регистрацията на италиянките сьс ксерокопия на документи защото като влязахме в евросьуза бракувани там коли не могат да се регистрират.бил сьм в италия няколко пьти там е вечното рали .но има и сполучливи екземпляри дано твоя да е такьв но от толкова коли аз читава не сьм срещал. аиде наслука

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 09 юли 2007 22:00

Аз лично като търсих кола/сигурно имаше 2-3 месеца/ читаво ТДИ от Италия не видях.За сметка на това съм виждал читави италианки на хора от форума.Всъщност за какво питаш-уговорил си се някой да ти вкара ТДИ от Италия ли?

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пон 09 юли 2007 22:07

Не съм с АФН но да си кажа впечатленията от едногодишното ми сблъскване с Италианка.Че е от морга е ясно.Предно окачване - тампони на макферсона карах ги година а бяха за смяна още в началото, сайлент втулките на носача и двата носача и двете сайлент втулки-това смених веднага, един къс накрайник и двата дълги, предната част на водната помпа-сменено също веднага,тампоните на задния мост карах почити година а и те бяха за смяна веднага. Установих че на всички детайли дето има година то тя съвпада с годината на производство.Явно е сменявано мослото на двигателя въздушния филтър щот поленовия беше така затлачен че въобще не пускаше въздух, накладки и евентуално дискове. За сега вече почити 30 000 км. съм доволен от мотора-не харчи масло върви като пушка, не пуши макар да карам с малко по евтина нафта.

Потребителски аватар
Kartala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kartala » Пон 09 юли 2007 23:30

мойто TDI е от Италия,карам го вече 2 години и нямам проблеми... всичко си е до късмет не е гаранция че ако я земеш от Германия ще ти е перфектна

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 09 юли 2007 23:40

Kartala написа:мойто TDI е от Италия,карам го вече 2 години и нямам проблеми... всичко си е до късмет не е гаранция че ако я земеш от Германия ще ти е перфектна

Ич даже.Ако направиш и глупоста да земеш от Германия без сервизна книжка почти сигурно ще имаш проблеми :cry:

Потребителски аватар
sharan4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharan4e » Вто 10 юли 2007 6:55

И моята е от Италия. Явно наистина там е вечно рали и мангалите не умеят да пазят, като всички такива, щот и беха е***ли мамата на турбината :cry: Само си представям как пали студената печка, почва да ръга колкот може и то веднага , газ, газ и гаси веднага и т.н. :x Не бих си купил от там кола повече :roll: А пък за многото каране - така е , много карат там. Като я взех и бяха върнали километража на 177000км, а сигурно е към 400000поне. Кола на 8 год. по 50к на год = 400000км :wink:

rk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rk » Вто 10 юли 2007 8:16

и мойта е от Италия и досга няма никакви проблеми. с много търсене и с точния човек да ти я намери работите стават

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 10 юли 2007 8:23

Зависи на какво ще попаднеш, но процента на скрапа от там е голям, както например е малък от Швейцария.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 10 юли 2007 9:00

L&R написа:Зависи на какво ще попаднеш, но процента на скрапа от там е голям, както например е малък от Швейцария.

:да:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 10 юли 2007 10:47

Зависи на какво ще попаднеш, но процента на скрапа от там е Mного по- голям, както например е малък от Швейцария.
[/u]
:bowdown :bowdown

иначе и моята е италианка.... не гори масло , не пуши , маслото и беше магия неизвестна... карана от жена ( за добро или лошо , май повече ще се окаже за добро , колкото и трудно да ми е да го кажа) окачването беше " леко леш" :wink: такива работи ....

Върни се в “Дизелови агрегати”