LILO&STICH написа:тотално ме объркахтесега и TFT ми е вече в главата
TFT и лсд е едно също - ама си пъпеш

ChimeyJimmey написа:TFT (Thin-Film Transistor) се използва като синоним на LCD (Liquid Crystal Display).
Всъщност, това е разновидност на LCD.
Накратко, TFT = LCD.
Но, ако LCD-то е TFT, още по-добре!
дам Веско,четох я темата на колегата,но тя беше за конкретна марка,а мен ме интересува кое какво е(от към качество),разбра се че ще е TFTVeso101 написа:Лило, зимай си TFT и не го мисли повече, най-малкото резолюцията на TFT LCD е по-голяма отколкото на плазмите.
Мързи ме да пиша повече.![]()
Колега беше пускал подобна тема и май се спря на SHARP, и аз ги гледах в Метро - много добро впечатление ми направиха.
Да се похвалиш после.
Относно вечният спор или да кажем голямото ДВОУМЕНЕ какво да бъде: Плазма или LCD, мисля че следващите снимки сами ще приказват вместо мен. Ако има питане ще отговарям.
, , , , ,
Левият Тв е старият модел на SHARP LC-37P55E, а десният е миналогдишен модел на LG PC3R с резолюция 1024х768 , докато LCD-о е с 960х540.
Разликата в образа е очевидна, както и в това кое има черно и кое няма. Като сметнем, че Шарпа е с по-лошите характеристики. Сигнала е гаден идва от един цифров сателитен приемник, като двата Тв са вързани с едни и същи кабели към него SCART към SCART от по 2,4лв бройката. Не само че маже, но черно забрави от плазмата. Единственият ГОЛЯМ + е че под ъгъл има по добри цветове от LCD-o, но според мен това се дължи на това, че плазмата е със стъкло отпреде, а не със матово покритие. Определено има по силни цветове, но само в Зеленото, инак на другите цветове LCD-о го превъзхожда.
дам,четох и е повече от ясно за сигнала че ще е цифровPichaga написа:четоте ли линка на колегата
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,30096.40.html
та там пише че ЛСД-тата на кабеларка били доста зле
цифрова тВ требвало
а и това също:Относно вечният спор или да кажем голямото ДВОУМЕНЕ какво да бъде: Плазма или LCD, мисля че следващите снимки сами ще приказват вместо мен. Ако има питане ще отговарям.
, , , , ,
Левият Тв е старият модел на SHARP LC-37P55E, а десният е миналогдишен модел на LG PC3R с резолюция 1024х768 , докато LCD-о е с 960х540.
Разликата в образа е очевидна, както и в това кое има черно и кое няма. Като сметнем, че Шарпа е с по-лошите характеристики. Сигнала е гаден идва от един цифров сателитен приемник, като двата Тв са вързани с едни и същи кабели към него SCART към SCART от по 2,4лв бройката. Не само че маже, но черно забрави от плазмата. Единственият ГОЛЯМ + е че под ъгъл има по добри цветове от LCD-o, но според мен това се дължи на това, че плазмата е със стъкло отпреде, а не със матово покритие. Определено има по силни цветове, но само в Зеленото, инак на другите цветове LCD-о го превъзхожда.
LILO&STICH написа:дам,четох и е повече от ясно за сигнала че ще е цифров![]()
треа да ги стигнем Хамериканците
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 48 госта