за перката за охлаждане и климатика

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

за перката за охлаждане и климатика

Мнениеот slav » Вто 10 юли 2007 15:17

Днес ми напълниха системата с фреон и сложиха онова масло цветното за проверка. След това обаче ми направи впечатление че като карам в града или колата работи на място перката освен на първа скорост която се включва още при пускането му включва и втора скорост на пресекулки за по няколко секунди. В същото време температурата на водата е около 80 градуса, и си стои там щото съм с ония "италиянските" - прецаканите термостати дето отварят малко по-рано. Та въпроса ми е нормално ли е да се включва и втората степен при положение че не е достигнал градус за това /в уреда съм сигурен щото без климата 1-ва степен включва на 93-4 градуса/, или е нещо проблем в системата, защото не си спомням преди да е правила така /или поне не съм забелязал/? Иначе извън града не знам коя степен работи щото двигателя си бучи.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 10 юли 2007 15:22

При мене преди 3-4 дена я гледах се включваха направо двете перки като пусна климатика.Ама по-добре така отколкото да не се включва изобщо перката-на мен така за малко да ми отече компресора.

Потребителски аватар
spa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: за перката за охлаждане и климатика

Мнениеот spa » Вто 10 юли 2007 16:48

slav написа:...

Доколкото ми е известно когато включиш климатика задължително се включва втората степен на въртене.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 10 юли 2007 17:00

spa написа:

Доколкото ми е известно когато включиш климатика задължително се включва втората степен на въртене.

Е не знам но за мен това е трето лято с колата и до сега като че ли се включваше само първа степен още с натискането на копчето, а сега от време на време превключва и на втора за няколко секунди и пак преминава на първа.

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Вто 10 юли 2007 17:52

Колега, когато колата е спряла, но климатика е включен, трябва да върти вентилатора за да охлажда фреона, няма въздушна струя. Има си един датчик, който следи налягането на фреона и включва принудително перката.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 10 юли 2007 18:45

Нормално е да включва и втората степен ( и аз "открих" на моя Сеат това лято втората степен :oops: ). Много му е горещо за това. Съвсем сериозно ти говоря.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 10 юли 2007 18:53

The Red Guy написа:Нормално е да включва и втората степен ( и аз "открих" на моя Сеат това лято втората степен :oops: ). Много му е горещо за това. Съвсем сериозно ти говоря.
:shock :shock

Досега не е сработвал на 2 ра степен освен миналата година когато си отиде 1 ва степен заради дисбаланс на перката.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 10 юли 2007 18:59

IVD написа:Колега, когато колата е спряла, но климатика е включен, трябва да върти вентилатора за да охлажда фреона, няма въздушна струя. Има си един датчик, който следи налягането на фреона и включва принудително перката.

Да де то нали затова си включва първата степен още с пускането. Интересно до сега като че ли не правеше точно така но то ще си покаже къде е проблема предполагам.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Вто 10 юли 2007 19:25

slav написа:
spa написа:

Е не знам но за мен това е трето лято с колата и до сега като че ли се включваше само първа степен още с натискането на копчето, а сега от време на време превключва и на втора за няколко секунди и пак преминава на първа.
ами вече имаш достатъчно фреон и компресора вдига по бързо налягане значи работи без проблемно ....нямаш причини за притеснение.......измии радиаторите :!:

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 10 юли 2007 19:31

kamus11 написа:
slav написа:
spa написа:

ами вече имаш достатъчно фреон и компресора вдига по бързо налягане значи работи без проблемно ....нямаш причини за притеснение.......измии радиаторите :!:

:) Дано да нямам повече проблеми със системата /макар че се съмнявам малко/. Иначе за радиаторите - кондензатора е сменян преди две години и още е чист няма много мизерия по него :)
Между другото колко налягане е нормални да вдига компресора мри работа щото някъде като че ли пишеше че при 20 изключва сам а аз забелязах че на машината вдигна почти 15 при работа на оборот и около 18 при форсиране и подаване на повече газ, та да не би да вдига повечко от нормалното налягане?

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Вто 10 юли 2007 19:40

между 17 18 атмосвери при 3000 об.мин......а радиаторите е хубаво да ги миеш защото се получава тънк филм.....налеп......преди всяко лято ги ми с водоструика нищо не ти пречи :wink:

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 10 юли 2007 20:27

Ок ще те послушам и още при следващото миене ще искам да го идзият и него :wink: Много съм благодарен за мненията.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”