Имам идея да сложа по един високоговорител в задните, странични кори на Полото. Мисля, че има място на вътре, за да побере говорители с не много голям магнит. Някой правил ли е такова нещо? Дали ще се получи нещо или само ще си "уак*м" колата?
P.S. става дума за кола с 2/3 врати и високоговорители не по големи от 17 см.
Колони в задните "врати" на Поло 3 врати ?!? :0)
Според мен е доста добра идея ....първо ,че няма да се виждат от аудио апашите второто е че няма да си натоварваш кората отзад....режеш правиш франци , и после малко плат смола и стъкломат....малко кит, след тва пластификатор и боядисваш ! Ще стане добре стига да има удобно място така ,че пасажерите отзад да има каде да си подпират лактите .
Приятел ама ти сериозно ли
Мислиш да си дупчиш колата заради едни смешни говорители,които вадят меко казано плачевен звук.....
Каквато и да било интервенция би била оправдана ако компонентната система да е маркова и да струва ПОНЕ 2 пъти повече от тия тъндърчета
Ти си преценявай,ама за мен това си е гавра с автомобила и със звука 

Ако си копуваш си вземи нещо марково.....е тука виж и не се занимаваи с такива боклуци http://www.avitel-bg.com/
Hertz DCX 130 ще са восокоговорители (може би), но да помоля да не обиждаме повече бедните студенти!!!
Явно заплатата ми не е като вашата, защото на мен ми е по-трудно да прежаля много пари в момент когато трябва да помисля и за нови гуми например
Колата е савсем от скоро моя ( още няма и месец) и сега да си дам всичките пари за колони и после ако се обади неще друго ..... хоп колата в бокса 
Явно заплатата ми не е като вашата, защото на мен ми е по-трудно да прежаля много пари в момент когато трябва да помисля и за нови гуми например

Ясен си
Ами пич ,без да се обиждаш ама си почнал отзад напред.....като е толкова прясна колата първо си я стегни отвсякъде,подменяш части,консумативи,гуми и вече като приключиш с основните неща почваш да се занимаваш с "изгъзиците".Стегни си колата като хората,и чак тогава се чуди какви екстри да правиш по нея....пък точно това нещо което искаш да правиш е последното,което е нужно точно в този момент според мен.Извинявай ако съм те засегнал,макар че се занимавам с кар аудио,не мисля че то е най-важната част от един автомобил 

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Макси ... не са елипси.
Отзад вече съм с компонентни.
Лично мое мнение, за евтините колони.. и въобще ниският клас маркови дори е, че апетита идва с яденето.
Слагаш ги и точно след 1 месец, те е яд, че не си дал още 40-100 кинта за да вземеш нещо добро..
Отзад на задните панели не се чуват добре. квото и да ги правиш, нямаш пряка видимост.
ТРябва най-накрая да пусна моят проект със снимки..
Аз също не исках да режа кората и в/у нея да слагам говорители.. не заради кората, а заради тежестта която може при катастрофа да литне и да ти чупи кратуната...
на практика сега в момента съм с изрязана кора, но няма нищо закрепено на нея, а само плат...
Отзад вече съм с компонентни.
Лично мое мнение, за евтините колони.. и въобще ниският клас маркови дори е, че апетита идва с яденето.
Слагаш ги и точно след 1 месец, те е яд, че не си дал още 40-100 кинта за да вземеш нещо добро..
Отзад на задните панели не се чуват добре. квото и да ги правиш, нямаш пряка видимост.
ТРябва най-накрая да пусна моят проект със снимки..
Аз също не исках да режа кората и в/у нея да слагам говорители.. не заради кората, а заради тежестта която може при катастрофа да литне и да ти чупи кратуната...
на практика сега в момента съм с изрязана кора, но няма нищо закрепено на нея, а само плат...
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
B12Gold написа:Hertz DCX 130 ще са восокоговорители (може би), но да помоля да не обиждаме повече бедните студенти!!!
Ако питаш мен, събери някой лев, изчакай без музика, и си вземи нещо което ще те радва и ти ще му се радваш.
там където си решил да пъхаш и 17 ще влезне.. па да не казвам и 10 ка..
56 кинта

виж един вариант малко по-скъп... но за сметка на това в пъти по-качествен:
TVM - ARN150 - 25 лв едната.. или 50 лв/чифт
ако можеш да вкараш по-големи...препоръка за
TVM ARN188 /4 - 54 лв чифта...
Така до тук се сместихме

и сега интересната част:
Visaton - CP13
ще ти трябват и едни кондензаторчета за около 5 лв чифта за филтри.. за пищялките... щото иначе ще ги придобриш...
Давам ти гаранция, че
ТВМ АРН188 свири по-добре от Hertz HV 165 L /150 кинта чифта/
да не говорим че CP13 ките пък са неземно добри...
с две думи, ще имаш компонентна система в пъти превъзхождаща /по качество на звука/ 2-3 пъти по-скъпи такива...
за сравнение..
преди известно време бях с конфигурация
CP13+TBM 188 качеството на звука превъзхожда това с което съм в момента :
Херз - ht25 /105lv/ + Hertz HV 165 L /145лв/
просто обичам често да слушам много силно, и два чифта пищялки не се справяха.. /имам 4х135 RMS стъпало

само да спомена, че не сме стиганли до баса още.
после отпред се довършваш се едни колонки от Визатон... 8.7 см.. и пак да си говорим за музика...
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”