направи си евтино гориво

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ludmil
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: RP 1990
Контакти:

за баламите от Франция...

Мнениеот ludmil » Вто 12 юни 2007 9:33

Emo написа:
ludmil написа:
showMANiak написа:Малко да възкресим темата :wink:
До къде стигнаха нещата?

Ами няколко хора го подкараха на бензин това нещо.
Но дали поради грешки в изчисленията икономията не е 40-50%, както е при французите. Но така или иначе е най-ефективно при дизел.

Французите, J.L. Naudin ли ни четеш в превод бе пич.

Който има време да чете тъпните на съвременните технократични софисти нека се покефи. Играта е къде е 'заровено кучето' или 'това в природата го няма', а не откъде се купува. Последното да се разбира като предупрежедение към лабилните души, които се поддават на несъстоятелни внушения.

Людмиле, о повелителю на мазута, намерил пристан сред вълните на най-тежките петролни фракции, почитателю на Хипий, можеш да считаш, че си срещнал Сократ братле, тая твойта, вече няма да я бъде.

Eто над стотина документирани репликации на Пантон направени от ФРАНЦУЗИТЕ и от хора от ЦЯЛ СВЯТ:
За 2004-2005 година
2006-та година

Зад всяка снимка на репликация има страница със подробности, на много места са дадени адреси, телефони, та вземи та им звънни на тези балами и ги питай защо си губят времето да правят "канадски тъпизми", че и ги документират после с филми, снимки,чертежи ... :lol:

Ето работилницата на баламурниците от Франция, занимаващи се с "канадски тъпизми":
Изображение
няколко от "фалшификатите им" в процес на "фалшифициране" и монтаж:
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от ludmil на Вто 12 юни 2007 10:59, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Вто 12 юни 2007 10:47

Людмиле, ти май не ме разбра, аз снимките в интернет ги знам, така че няма какво да ми ги показваш, става въпрос за твоите разработки, 'твоите хора' и морета, пардон езера от мазут и подобни нелепици.

За протокола, водил съм:
'Теория на ядрените енергийни реактори'
'Яредни енергийни реактори'
'Термохидравлика на ядрените енергийни реактори'
'Ядрени горивни цикли'
'Радиационна безопасност и дозиметрия'
'Ядрена безопасност'
на студентите от специалност 'ядрена енергетика' в Технически университет - София имам и докторантура по математическо симулационно моделиране на енергопреобразуващи технологии и системи, бачкал съм още като студент в БАН 'ИЯИЯЕ' и КИАЕМЦ (Комитет за Използване на Атомната Енергия за Мирни Цели) и като фрииланс за Мицубиши хеви индъстриис (те също правят реактори), бачкам като консултант в разни инжинерингови фирми, все в обалстта на енергетиката.

Така че брателе - падна ли ми, 'земи снимай твоите хора, не ме минавай тънко със снимки от интернет, тези дори не са от България!

Потребителски аватар
ludmil
Контакти:

Мнениеот ludmil » Вто 12 юни 2007 11:04

Emo написа:Людмиле, ти май не ме разбра, аз снимките в интернет ги знам, така че няма какво да ми ги показваш, става въпрос за твоите разработки, 'твоите хора' и морета, пардон езера от мазут и подобни нелепици.

Aз разработки не правя и не ме занимават. Работата ми е да издирвам и превеждам материали за устройства, които знам, че работят и да давам тази информацията безвъзмездно на търсещите на сайта и форума Нямам желание да доказвам, оборвам или да споря, който има глава на раменете си да решава сам за себе си.

"ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ" е казал един велик човек. А аз бих добавил -- но тя насила не се дава а се търси.
Изображение

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Вто 12 юни 2007 11:15

ludmil написа:
Emo написа:Людмиле, ти май не ме разбра, аз снимките в интернет ги знам, така че няма какво да ми ги показваш, става въпрос за твоите разработки, 'твоите хора' и морета, пардон езера от мазут и подобни нелепици.

Aз разработки не правя и не ме занимават. Работата ми е да издирвам и превеждам материали за работещи устройства и да давам тази информацията безплатно, пък който има глава на раменете си да я използва: www.BEINSA.info

Работата ти!?!? Кой ти плаща за тая работа, ако не е тайна, щото по-натам излиза друго: ти нищо не разбираш от тези работи, но от чист алтруизъм безплатно превеждаш материали за т'ва как се 'фаща демон на Максуел.

Потребителски аватар
ludmil
Контакти:

Мнениеот ludmil » Вто 12 юни 2007 11:18

Emo написа:
ludmil написа:

Aз разработки не правя и не ме занимават. Работата ми е да издирвам и превеждам материали за работещи устройства и да давам тази информацията безплатно, пък който има глава на раменете си да я използва: www.BEINSA.info

Работата ти!?!? Кой ти плаща за тая работа, ако не е тайна, щото по-натам излиза друго: ти нищо не разбираш от тези работи, но от чист алтруизъм безплатно превеждаш материали за т'ва как се 'фаща демон на Максуел.

Да, точно така, от чист алтруизъм. И вяра, че ще дам поне малка частица от себе си за по-доброто бъдеще на тази децата и на Земята, защото тя е на всички, не само на хората.

Последна промяна от ludmil на Вто 12 юни 2007 11:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Вто 12 юни 2007 11:23

Ясно, разбрах, от кой форум те бяха изгонили?

п.п. Вярата е в много силна зависимост от знанията, но за жалост зависимостта е обратнопропорционална.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 14 юни 2007 8:25

rmk написа:
Dobromirski написа:Колеги, нали сме "УЖ" технически грамотни ???????????

Ами "технически грамотни" не знам до колко сме, но пък правописът ти е на ниво!

Дори и да се старае, човек допуска грешки !
Dobromirski написа:.......едно неми е ясно :
От какво ще се награва "реактора" , тъй като вдигателят така и няма да "запали" :lol:

Извинявам се за правописа! Обещавам вече да си правя проверка :oops:

Потребителски аватар
iceto_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iceto_666 » Нед 08 юли 2007 19:33

RaZU написа:ами просто се смесват
25% гориво (бензин, мазут, използувано машинно масло, суров петрол и т.н.) + 75% вода (дъждовна, от чешма, от водоем или речна)

Предимства на тази система

99% елиминиране на вредните отпадъчни продукти произвеждани от коли и камиони
Увеличаване автономията на двигателя до 300%
Предпазване на околната среда чрез рециклиране на отпадъчния продукт.
Животът на двигателя се нараства 10 пъти
Премахване на карбураторите и катализаторите (катализаторите далеч не са толкова ефикасни колкото ни карат да вярваме)
Значително намаляване на разходите по транспорта
Намаляване експлоатацията на природните ресурси
Намаляване на риска за замърсяване на океаните (потъване на петролоносачи)

с две думи слагаш на колата вода и тя почва да върви много по-добре, гори по-малко и върви повече (МОЛЯ НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА В ДОМА СИ ) :D

P.S. Ако има и 10% реалност в това изобретение си слагам веднага
аз също ще си сложа такова нещо ако има дори и 2% вярно нещо в това :shock

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пон 09 юли 2007 12:29

Никой здраво мислещ човек не би го пробвал ако знае това-онова.
Но пък къде са лудите, които да се хванат и да го направят. Май и те липсват :?:

Потребителски аватар
emmko
Автомобил: BMW E92 330d
Двигател: 2007
Контакти:

a

Мнениеот emmko » Пон 09 юли 2007 13:58

МММ струва ми се ,4е някой хора никога не са виждали мазут наживо и незнаят за кво стаа на въпрос .....повярвайте ми неприятна работа е мазут-а :lol: .Та да ви светна корабните двигатели работят с мазут само дето има една подробност ,че първо мазута се подгрява до към 120 -140 градуса :lol: ,а иначе на 30 градуса мазута си е чисто и просто като 4ерна дъвка ,която много цапа :lol:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 11 юли 2007 12:54

Emo написа:Людмиле, о повелителю на мазута, намерил пристан сред вълните на най-тежките петролни фракции, почитателю на Хипий, можеш да считаш, че си срещнал Сократ братле, тая твойта, вече няма да я бъде.

:lool :horror: :No ... :bishop
ludmil написа:...Да, точно така, от чист алтруизъм. И вяра, че ще дам поне малка частица от себе си за по-доброто бъдеще...

:kef: :ahoy :да: ... :wink:

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 11 юли 2007 13:09

BuGmaN написа:...

Кажи къде са тия езера с мазут дето бе споменал по-нагоре!

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 11 юли 2007 20:50

Бе то дали тва нещо е мазут, всички му викат така, мерише гадно, черно е, много цапа..., иначе е в Бургас, сега гледам е заградено вече, но ако няма да точим езерото смятам ще ни дадат, ако искаш много щи зема някой литър... :wink:

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Чет 12 юли 2007 7:56

BuGmaN написа:Бе то дали тва нещо е мазут, всички му викат така, мерише гадно, черно е, много цапа...

Koлкото описаната по-горе патон простотия работи, толкова и това дето му викаш мазут има нещо общо с минералните горива! Не всичко е това на което мирише :lol:

Характерната миризма на мазут е в резултат на азотно (безкислородно) гниене на органична материя, водорасли, папур и умрели гларуси. А това дето е заградено около бургас са блата :Mr Green Fun които дори и развинтената фантазия на откривателя на магнитоплазмения автоматичнохидропневматичен ... с педал, не би си помислил да ползва за гориво.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пон 16 юли 2007 21:26

:oops: :dontknow: Едва ли е мазута за който си мислиш(не е този който преработват в завода), но едва ли някой е толкова наивен, та да си е помисли, че си имаме блата с истински мазут :lol: ... :wink:

Върни се в “Направи си сам!”