Съвет в избора на нов акумулатор за Голф2 1,6 75коня
Колеги благодаря за всичките съвети, все още не съм си взел, колебая се между Искра и Gigawatt (чешки по лиценз на Бош) За Bosch Silver 62Аh ми искаха в Киров 139лв, пожелах им приятен ден и довиждане. Точно там ми препоръчаха и Gigawatt, но и от други места ми ги хвалят, че били добри. Сегашната ми Искра изкара 7 години и би било нормално да взема пак такава, но преди 7 години нещата ако са били едни, сега са съвсем други, точно за това се колебая (преди 15 години кремвиршите са били с месо, а сега с всичко друго, но не и с месо:) ). Спомехте Banner, къде се продават такива и ако може ориентировачна цена за 60/62Аh ? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Kozunak написа:А за АБФ какъв да търся камо ампераж бе колеги.....дайте някакви съвети, че моя талянския замина.Чудя се да инвестирам ли в нещо марково или да залагам на българското.Дайте някакъв акъл откъде, колко, какъв и защо?Мерси предварително.
В Аутодата му дават 54 амперчаса,вземи си 62,ако ти се струва малък 54.
Аз от БГ-тата съм доволен,но ако решиш можеш да си вземеш чуждоземски бих препоръчал и AC Delco,също на добра цена.Поне според мен,от Бош няма смисъл,особено Силвър,дават дефекти,но пък имат дълга гаранция и ги подменят.
Хубави батерии са и Exide,за цена обаче не мога да те ориентирам.
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Алтернатора ми е 90А ако е от значение...и аз към Делко или Exide съм се насочил, ама втората марка незнам откъде да я напазарувам.Намерих някаква фирма официален вносител, ама в Плевен.Благодаря за съветите.Чакам още. 

Последна промяна от Kozunak на Сря 11 юли 2007 11:01, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Kozunak написа:Алтернатора ми е 90А ако е от значение...и аз към Делко или Exide съм се насочил, ама втората марка незнам откъде да я напазарувам.Намерих някаква фирма официален вносител, ама в Плевен.Благодаря за съветите.Чакам още.
бългериън, преди 2-3 месеца купувах акумулатор и май монбат си взех и какво да ти кажа работи си, хем го мъча редовно с музиката. 55мАН не ти трябва повече[/list]
-
- Автомобил:
- Двигател:
juve написа:AC Delco,също на добра цен
силвър 74 амперчаса неослужваем 720А пусков ток - 165 лева
Делко същия само че с 680А пусков 159 лева от Имахижу, дето са основен представител/дилър - не знам кое са ..... та цената не е яснавсе с 3 години гаранция......
Имахижуто са ми ясни на какви цени цени продават,чак официален представител....
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
isho написа: Спомехте Banner, къде се продават такива и ако може ориентировачна цена за 60/62Аh ?
ЦЪК
И моя акумулатор е за смяна. С тази разлика, че не бързам и мисля за зимата да го снемя чак защото за сега нямам проблеми с паленето. Аз също мисля да заложа на Banner! като гледам цените по нищо не се отличават от тези на Искра и Старт.
Като купуваш акумулатор гледай внимателно да не ти продадът нещо залежало по складовете.
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
toshev написа:За 1.6 май го даваха по книгите на тия дето продават акумулатори 44 Ah ! Моят е 62 и динамото не го зарежда никак добре в града. Трябва му дълъг път за да насмогне!
Препоръчвам от 44 до максимум 55 Аh! Иначе замерено динамото ми е в нормални граници (на зар.ток)!
Стига колега ....по нагоре някой се възмущаваше от подобно твърдение .....ако имаш проблем то той определено не е от капацитета на акумолатора ти.Аз съм слагал 72 Аh 90 Аh и тем подобни .......и пак казвам колкото по-голям акумолатор толкова по-добре

Аз съм с същия двг като теб и в момента съм с 72 Ah акумолатор и няма никакъв проблем....
П.С Сложи си 44 Ah пък да те видя зимата всяка сутрин .....как палиш особено ако си на газ......

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Имахижуто са ми ясни на какви цени цени продават,чак официален представител....
Оффтопик: Е то в БГ във всеки град има по 1 абсолютен и единствен представител на дадена фирма , и то единствен в страната даже

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”