Проблвм с радиатора HELP!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Проблвм с радиатора HELP!!!

Мнениеот dready » Пет 17 юни 2005 8:47

ами значи имам много странен проблем с радиатора ,понякога сутрин има огромни локви от антифриз ,после 4/5 дни нито капка след известно време пак същата работа и после пак няколк дни нищо.Котао и да погледна отвътре по пластмасата под радиатора винаги е мокро. :( погледнах да не тече от скобите но там е напълно сухо та питането ми е следното :
казаха ми за някакаво англииско лепило което се исипвало в радиатора и забравяш за проблема ,но някои ми казаха че после почвало да загрява и ще си имам големи проблеми
кажете ми какво да правя ??

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

:-)

Мнениеот zaio_baio » Пет 17 юни 2005 8:53

A когато спре да тече антифриз имаш ли? Имаше един пишман майстор тук дето като го питаш защо тече(масло или вода) отговора беше - защото има! - ако не тече лошо ... т.е. няма :-) - Да са ти сменяли нещо по радиатора? датчици ? - моя течеше защото бяха сложили некачествена дифтунга. За въпросното "лепило" продава се на всяка бензиностанция - само че преди да го сипеш огледай от къде точно тече - това помага ако са малки пукнатините или са шупли или пукнати заварки ....

ЗБ

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 17 юни 2005 10:47

ами виж сега преди 20 дни ми лепиха радиатора ,спукал се е точно в ъгъла кадето има пластмаса и метал и не може да се залепи хубаво .Тоя майстор дето ми го лепи кво е правил не знам но мисля че пак от там тече .Относно въпроса ти имам антифриз останал и то доста 2 пъти доливам около 300/400 мл.Мисля си че не е много голяма пукнатината защото иначе ще истече всичко и си мисля преди да купувам радиатор да пробвам с лепилото , но понеже вие разбирате доста повече да ми кажете дали няма да си прецакам колата

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

:-)

Мнениеот zaio_baio » Пет 17 юни 2005 10:54

Има една житейска истина .... че вода и масло щом имаш страшно няма....
Но трябва да се допиташ до някой който разбира от радиатори - един познат зъболекар залепи на един приятел радиатора на опел кадет-а с някаква смола от която правят протезите - издържала на 200 градуса - до ден днешен не е мръднал :-)

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 17 юни 2005 11:34

хахахаха ами да ама аз няма познат зъболекар ,и много познати ми казаха че тва вършело работа и за това питам и аз :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”