Проблем след реглаж

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Проблем след реглаж

Мнениеот Maldini » Сря 11 юли 2007 22:52

В предходна тема бях описал, че претърпях удар отзад на задния калник от към задната гума/Голфа е двуврат/.
В следствие на което, когато карах направо волана ми отиваше доста солидно в дясно!
Отидох на реглаж и го оправиха това!
Но сега идва и проблема - няколко дни след това при каране с малко по-голяма скорост 80-100 км/h колата се плъзга вляво и в дясно, като платноходка! Пресен пример - карам със 100 по цариградско, държа волана центриран в положение право напред, а самата кола си се плъзга в ляво и в дясно, като за да укротя тея залитания в ляво и дясно се налага бая яко държене на волана - както жена шофьор стиска волана :(
На какво може да се дължи някой има ли идея?
Да бе би да яде гуми или нещо от сорта :(
Като правих реглажа след удара ми казаха, че делта на задния мост е перфектна, а отпред се налага реглаж и го направиха, но след тоя реглаж при тая по-голяма скорост съм като платноходка страхуваща се на къде ще задуха вятъра :(
Докато преди реглажа волана при каране направо седеше в дясно, но не ми е поднасяла колата така :(

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Сря 11 юли 2007 23:02

Имаш ли луфт в рейката ???

Питам за свободния ход на волана голям ли е ??

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

По темата

Мнениеот Maldini » Сря 11 юли 2007 23:05

Като правя ляв завой навъртам доста повече, за да завия!
А като правя десен завой с по малко навъртане завива!
Усилието което прилагам при ляв завой е много по малко в сравнение с това, което прилагам при десен завой!
Голф 3 АБУ 1.6mi ако има някакво значеине!

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Чет 12 юли 2007 1:41

Има един огромен проблем по колите ни.Той се казва-български "майстор".Последния път след стенда колата ми перфектна.Минаха ден два и взе да бяга на дясно.Гледам дясната предна гума е кривааааа...ама много!БРЕХ!ВЪЙ!А СЯ ДЕ!!!??? :banghead: Взех да разглобявам да търся нещо криво,счупено,измъкнато-някаква нередност...и по едно време :shocked :horror: -единия болт,който свързва амортисьора и шенкела :dance: Как не съм се претрепал :dontknow: Едно голямо :f_ckyou: на "майстора" и това :laser
Пробвай с друг стенд.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 12 юли 2007 8:31

тръба написа:Има един огромен проблем по колите ни.Той се казва-български "майстор".Последния път след стенда колата ми перфектна.Минаха ден два и взе да бяга на дясно.Гледам дясната предна гума е кривааааа...ама много!БРЕХ!ВЪЙ!А СЯ ДЕ!!!??? :banghead: Взех да разглобявам да търся нещо криво,счупено,измъкнато-някаква нередност...и по едно време :shocked :horror: -единия болт,който свързва амортисьора и шенкела :dance: Как не съм се претрепал :dontknow: Едно голямо :f_ckyou: на "майстора" и това :laser
Пробвай с друг стенд.

Абсолютно съм съгласен с тебе - и аз повечето неща си правя сам, но където трябва майстор седя до него, ако каже че нестава - кзавам му: да не си само ти майстор. Патих си с едни тампони на макферсон - занесох чисто нови - взех си колата със стартите под предлог че са сменени. А по темата , колега иди в някои друг сервиз и не казвай че е удряна да видиш там каква ще е версията. Успех :D

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: Проблем след реглаж

Мнениеот brum » Чет 12 юли 2007 8:55

Maldini написа:В предходна тема бях описал, че претърпях удар отзад на задния калник от към задната гума/Голфа е двуврат/.
В следствие на което, когато карах направо волана ми отиваше доста солидно в дясно!
...

Как така? Удар отзад, а после бяга настрани? Крив заден мост? Ако да - какво е правено по него в последствие? Тези на реглажа какво ти казаха?

Дай малко инфо, че аз едно време така яко се бях стреснал за крив заден мост, после се оказа че е наред. Иначе се намират по 100-150лв ( гол, без нищо по него ), ама при смяна се сменят и едни тампони и там идва някой лев отгоре...

Иначе на стенд като идеш трябва да ти кажат кое, как, къде, какво.

На мен ми казаха - заден мост - идеален, без отклонения, предно дясно колело - с 1см назад спрямо лявото, заради една дупка...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 12 юли 2007 8:59

Плавното бягане вероятно се дължина проблеми в задния мост.....иди да го огледат хубаво.....

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 12 юли 2007 9:05

това се получава като подаваш и отнемаш газта нали? подаваш и тя фаща нанякъде-отнемаш и пак фаща нанякъде?

ако е така-имаш скъсани задни тампони на носачите-много характерно поведение на колата.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 12 юли 2007 9:57

Хм, при мен го прави понякога, но по друг начин - като тръгвам на 1ва с повече газ издърпва леко вляво/вдясно ( рядко, но се случва ), като спирам - пак така понякога. Това го отдавам на настилката ( коя гума ще направи по-добро сцеплени ). При мен не е със сигурност от тези тампони, те са здрави.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 12 юли 2007 11:40

Кофти гуми.
Смени лява с дясна, ако не помогне обърни гумите /буквално се сваля от джантата и се обръща гумата обратно/. Най-сигурно е пък да вземеш от някой 2 гуми с джанти за проба.
Аз имах този проблем около година, на 3 различни стенда ходих и всичко перфектно и колата си носи - и с 20 и със 120 си носеше. Смених гумите и всичко си стана ОК.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 12 юли 2007 14:17

Не мисля че каквито и да било тестове на цариградско трябва да се приемат на сериозно. Та там е кръпка до кръпка... бобуна до бобуна. Там и с напълно здрава кола ще има да те подмята през коловозите и кръпките.
Най-добре излез някъде на хубав асфалт и там пробвай.
Също така си провери налягането в гумите ( не че ще ти помогне много в твоя случай, но например ако едната предна е по-мека от другата започва да дърпа ).

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Чет 12 юли 2007 14:54

brum написа:Хм, при мен го прави понякога, но по друг начин - като тръгвам на 1ва с повече газ издърпва леко вляво/вдясно ( рядко, но се случва ), като спирам - пак така понякога. Това го отдавам на настилката ( коя гума ще направи по-добро сцеплени ). При мен не е със сигурност от тези тампони, те са здрави.

и аз го имам същото всички тампони са здрави ама го отдавам на рейката. Завива по-лесно наляво отколкото надясно. Един колега беше писал преди време за подобен проблем. При него се оказа рейката.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 12 юли 2007 19:32

Ще ти препоръчам един сервиз за реглаш на преден мост :wink:
Сервиза е на гуми центрове "Европа", този който ти препоръчвам се намира срещу КАТ-София до бензиностанцията на Лукоил-Петрол.
Стенда е много добър, момчето много добре работи, много компетентен и мисля че ще ти даде много добър съвет за твоя случай :wink:
Наскоро си смених амортесьорите и пружините и един много-добър приятел ми го препоръча за реглаж на преден мост и наистина колата заспа на пътя, на завоите няма да носи, няма да бяга, просто заспа :wink:
Цената е 20-25лв, в зависимост какво ти прави :)

P.S.
В София има още много сервизи "Европа" и в другите има стенд за регулиране, но този е най добрия :wink:

Успех :да:

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Чет 12 юли 2007 20:25

аз на свой ред бих препоръчал Тодор от Дунев

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 12 юли 2007 20:32