мнение за Г4 / 98 година

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nikolay_86
Автомобил:
Двигател:

мнение за Г4 / 98 година

Мнениеот nikolay_86 » Съб 07 юли 2007 23:11

бихте ли споделили нещо за този автомобил Голф 4 1998 г. 1,4/ 16 винтила. На пазара в Горубляне видях един такъв, на добра цена според мен ( 8000лв.), и се чудя да го взема ли.Обаче нищо не разбирам от коли.Знам че е внос от Италия и на километража пише 127000 км. Къде мога да го закарам за диагностика или нещо такова

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пон 09 юли 2007 13:27

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 3%EE%EB%F4 тук мисля,че ще намериш това което те интересува ,а ако искаш повече може да ползваш търсачката.Аз лично такъв голф /Г41.4 16 V/бих взел само ако ми го подарят и то за да го продам веднага след това.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 10 юли 2007 16:30

Айде да не отчайваме колегата - то излезе, че Голфа, за който най-учтиво пита, за нищо не става.
Въобще не е така - както може би е видял в темата, има много собственици на такава кола, които са доволни от нея. Е - 1,4 двигател не е за предпочитане, най-добре 1,8 или 2,0 - ще даде същия разход, но ще върви осезаемо повече.
Ако сделката за 1,4 е добра, имаш парите и количката ти е на сърце - вземай!
Обаче - от това, което казваш - италианка, от Горубляне, на 127К (смятай, че реалните може да са двойно), и при положение че не си докрай ориентиран - точно тази кола май по-добре не. :077: :banghead: :a boi de Джамбазите на горубляне в 90% от случаите са разбойници - връщат километри, изчукват, замазват, пастират и после - кво стана, тя уж хубава беше колата..... :evil:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 12 юли 2007 21:22

Колега ако ти харесва , вземаш я и, и се радваш.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 12 юли 2007 22:46

всички връщат километражи. 1.4 е сполучлив мотор с леки проблеми след 130 000 км. Почва да гори масло и се ремонтира не много сложно. за разхода е много дълъг спора. 1.4 е най-икономичен ако се кара в ниските обороти. примерно при 80 на 5та е супер икономайзер или лекичко в града...но ако караш дори малко по агресивно ще ти даде разход като на 1.6/1.8. Вероятно в Италия е продаден именно заради проблема с маслото, защото този ремонт там е 5 пъти по скъп предполагам....8000 за 98 ма голф 1.4 е нормална цена!

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 13 юли 2007 12:24

Колега nikolay_86 кажи какво стана - взе ли голфарата или се отказа? :wink:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 13 юли 2007 12:35

Сигорно се е отказал ... ако беше взел щеще да се похвали :).

любител
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот любител » Пет 13 юли 2007 18:54

Колеги, да ви кажа пък аз каква покупка направих от Горубляне преди около 3 месеца- Голф 4, 2.0 бензин,motion, италианка но на 84500 реални километри Даже имаше една лепенка на стъклото че километража е проверен от някаква специална служба.А в сервизната книжка, която продавача не си беше направил труда да разгледа имаше и един свитък с фактури.Карана е от две мацки-майка и дъщеря и си е поддържана както трябва - през 15 К е карана в сервиз, с лети джанти и 16 цола гуми Continental, които пък бяха сменени преди 12К. Та цялото това чудо за 12000 лв, мисля че май е доста добра покупка. Нека по-големите разбирачи си кажат мнениетоБлагодаря на тия които ще си направят труда да изкажат мнението си и успех на останалите, които ще си купуват Г4, аз смятам че количката е перфектна.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 13 юли 2007 19:07

любител написа:Колеги, да ви кажа пък аз каква покупка направих от Горубляне преди около 3 месеца- Голф 4, 2.0 бензин,motion, италианка но на 84500 реални километри Даже имаше една лепенка на стъклото че километража е проверен от някаква специална служба.А в сервизната книжка, която продавача не си беше направил труда да разгледа имаше и един свитък с фактури.Карана е от две мацки-майка и дъщеря и си е поддържана както трябва - през 15 К е карана в сервиз, с лети джанти и 16 цола гуми Continental, които пък бяха сменени преди 12К. Та цялото това чудо за 12000 лв, мисля че май е доста добра покупка. Нека по-големите разбирачи си кажат мнениетоБлагодаря на тия които ще си направят труда да изкажат мнението си и успех на останалите, които ще си купуват Г4, аз смятам че количката е перфектна.

Еми толкова...бензинова 1.6,хубавка е около 9,5-10К.Дизелак,хубавичък,АФН 110 магаренца,около 13К.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 13 юли 2007 19:16

Едно ще ви кажа... никога не си купувайте кола от първата (евентуално и втората) година от пускане на модела - винаги имат дребни "грешки", които след това се изчистват. Никога не си купувайте и кола с най-малкия двигател, с който се предлага това купе - обикновено е много слаб и НЕ Е най-икономичният, да не говорим, че се износва МНОГО. И ако имате възможност - купете си кола с най-много възможно екстри - определено си струва! По-скъпа е малко, но и като я продавате е по-скъпа, така че разликата е минимална за доста комфорт и глезотийки. :wink:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 13 юли 2007 19:19

Vento написа:Едно ще ви кажа... никога не си купувайте кола от първата (евентуално и втората) година от пускане на модела - винаги имат дребни "грешки", които след това се изчистват. Никога не си купувайте и кола с най-малкия двигател, с който се предлага това купе - обикновено е много слаб и НЕ Е най-икономичният, да не говорим, че се износва МНОГО. И ако имате възможност - купете си кола с най-много възможно екстри - определено си струва! По-скъпа е малко, но и като я продавате е по-скъпа, така че разликата е минимална за доста комфорт и глезотийки. :wink:

100% е така!

golf4oli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf4oli » Пет 13 юли 2007 19:39

КИРИЛИЦА :!:
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 13 юли 2007 19:51

Купи си Волво S40 и Мото Пфое ще ти направят паметник отпред.... Защо ли държи толкова ниска цена.... :roll: :twisted: Пежото що-годе става. Всяко качествено нещо си има ЦЕНА... :idea:

Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Пет 13 юли 2007 22:09

въпрос на късмет е

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Пет 13 юли 2007 22:14

Вярно е че Голф 4 е хубава кола,но е направена за градско,понеже е по-слабичка от другите модели и се мъчи малко на дълги разтояния.Вземи си по-мощен.Например 1.8Т-150 к.с това е много добре но гори повечко.А ако искаш малко по икономично 1.9ТДи-110 к.с.

Колеги, да ви кажа пък аз каква покупка направих от Горубляне преди около 3 месеца- Голф 4, 2.0 бензин,motion, италианка но на 84500 реални километри Даже имаше една лепенка на стъклото че километража е проверен от някаква специална служба.А в сервизната книжка, която продавача не си беше направил труда да разгледа имаше и един свитък с фактури.Карана е от две мацки-майка и дъщеря и си е поддържана както трябва - през 15 К е карана в сервиз, с лети джанти и 16 цола гуми Continental, които пък бяха сменени преди 12К. Та цялото това чудо за 12000 лв, мисля че май е доста добра покупка. Нека по-големите разбирачи си кажат мнениетоБлагодаря на тия които ще си направят труда да изкажат мнението си и успех на останалите, които ще си купуват Г4, аз смятам че количката е перфектна.

Честито колега.Безаварийни километри.И ти и колата живи и здрави.Колко коня е.И аз викам да се опътвам към Голф 4.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”