Идея:Хладилна чанта-като климатик... НЕМОЖЕ... :(
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vath
- Автомобил: Audi
- Двигател: AEB quattro
- Контакти:
Тези който са Мраз 80 нямат компресор и съответно нямат фреон=работят с друг хладилен агент-амоняк и той се движи на гравитачен принцип и е желателно хладилника да бъде идеално нивелиран за мах КПД. Най лесно става -като мен-продаваш колата без климатик доплащаш малко / колкото струва монтажа на втора употреба горе долу/ и си купуваш кола с климатик
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
vath написа:Тези който са Мраз 80 нямат компресор и съответно нямат фреон=работят с друг хладилен агент-амоняк и той се движи на гравитачен принцип и е желателно хладилника да бъде идеално нивелиран за мах КПД. Най лесно става -като мен-продаваш колата без климатик доплащаш малко / колкото струва монтажа на втора употреба горе долу/ и си купуваш кола с климатик
100% съм на същото мнение!

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Да де ама аз примерно в момента реалната стойност на моята кола е около 7000лв със всички сменени по нея неща при реална пазарна стойност около 3500 преко сили......няма как да и взема тези пари а дори тези,за които съм я купил (3800) и финансово ми е тотално неизгодно да я продам за да купя друга за малко повече и да сменям наново повечето неща (амортисьори,дрболиики по предницата и т.н. каквото съм инвестирал в нея).
По-изгодно би ми излезнало да си купя клима на части и като повечето колеги да си го монтирам.Вярно,че би ми излезнало поне 600-700лв ама в крайна сметка безплатен обяд няма.
По-изгодно би ми излезнало да си купя клима на части и като повечето колеги да си го монтирам.Вярно,че би ми излезнало поне 600-700лв ама в крайна сметка безплатен обяд няма.
- vath
- Автомобил: Audi
- Двигател: AEB quattro
- Контакти:
Малко отклонихме темата-но колата не инвестиция тя е разход. Колкото струват ремонти, консумативи, гориво, данъци и т.н. е сумата която се плаща за да можеш свободно да се движиш от т.А до т.Б. При новата която ще купиш с климатика / нова на 10 г.
/ ще имаш пак същите ремонти консум. и т.н. Така че не очаквай да си на печелба от средствата които влагаш за колата -просто си плащаш за да се движиш свободно. Другия вариянт е да си хванеш такси-понякога излиза по евтино.

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
vath написа:Малко отклонихме темата-но колата не инвестиция тя е разход. Колкото струват ремонти, консумативи, гориво, данъци и т.н. е сумата която се плаща за да можеш свободно да се движиш от т.А до т.Б. При новата която ще купиш с климатика / нова на 10 г./ ще имаш пак същите ремонти консум. и т.н. Така че не очаквай да си на печелба от средствата които влагаш за колата -просто си плащаш за да се движиш свободно. Другия вариянт е да си хванеш такси-понякога излиза по евтино.
Определено съм съгласен с това.Мисълта ми беше че вече съм загубил около 3000лв заради разликите в цените на колата ми и втори път ще ги загубя още веднъж за да налея другата (айде да не казваме нова

Много по-изгодно ми излиза да взема климатик от същата кола и да си го монтирам (макар че трябва да сменям радиатор,да слагам още един,още перки и т.н.).