По тоя повод се замислих какво ли са изпитвали белите американци,когато са интегрирали негрите?Stoi написа:dandan написа:Май си прав, но да не забравяме че като "интегрираме" циганите, та като се юрнат да правят закони, та като се разработят , направо ще станем Швейцария на Балканите. Циганите са бъдещите българи, това е то...
...И тогава ще се гордеем отново,че сме българи ...
Идеята е добра, но кой ще ги интегрира ? Мафиотите който управляват България ? Имат ли полза ? ... Интеграцията едва ли ще стане за 1 поколение. Коя партия има толкова дългосрочни преспективи ? Според мен мисията е невъзможна !

Инициатива "Не на безумието на новите закони"
- maiz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dandan написа:Никога няма да разберем, ние сме Българи- те Американци.
Вие кое си избирате да се гордеете че сте Българи или Американци.
ДО ТУК НИКОЙ НЕ ПРЕДЛОЖИ КОНКРЕТНИ ДЕЙСТВИЯ
Колеги БЪЛГАРИ това ни е проблема на нас, много знаем ама като стане въпрос да се свърши нещо- ТИШИНА
Мда ... няма конткретни предложения и действия за съжаление,оправниците знаят поговорката "Кучетата си лаят кервана си върви".
dandan написа:...ДО ТУК НИКОЙ НЕ ПРЕДЛОЖИ КОНКРЕТНИ ДЕЙСТВИЯ
Колеги БЪЛГАРИ това ни е проблема на нас, много знаем ама като стане въпрос да се свърши нещо- ТИШИНА
Ами аз бих предложил да се хванем и да правим това, което bTV от известно време прави - документиране чрез заснемане на безобразията, които вършат по пътищата точно тези, които творят и/или съблюдават за прилагането на законите (в частност ЗДП). После снимките или "любителското материалче" в телевизийката (те сега всички се надпреварват да ни спечелят за репортери) пък да видим ...
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зравейте колеги, аз също не съм съгласен с това че някой хора са недосегаеми за закона, но също така не съм съгласен че някой колеги се оплакват че са им писали акт за еди какво си нарушение или тези от БМВ форума дето бяха писали че щом като КАТаджиите могат да си карат както искат и те щяли да си карат както искат.
п.п. И в същия тон можем да отнемем правото на автомобилите със специален режим на движение (линейки, пожарни, полицейски коли) да се движат по специален режим, та нали закона е за всички?
п.п.п. Можем да отнемем имунитета на депутатите и дипломатите и т.н.
На всякъде по света Полицията всява респект и никой не оспорва нейната власт, ама ние много филми гледаме май и си мислиме "абе къф е тоя че ми се праи на тарикат ? " , " А пък аз да не съм балък ? " и т.н. мога си пиша до довечера.
Айде със здраве
п.п. И в същия тон можем да отнемем правото на автомобилите със специален режим на движение (линейки, пожарни, полицейски коли) да се движат по специален режим, та нали закона е за всички?
п.п.п. Можем да отнемем имунитета на депутатите и дипломатите и т.н.
На всякъде по света Полицията всява респект и никой не оспорва нейната власт, ама ние много филми гледаме май и си мислиме "абе къф е тоя че ми се праи на тарикат ? " , " А пък аз да не съм балък ? " и т.н. мога си пиша до довечера.
Айде със здраве

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
документиране чрез заснемане на безобразията, които вършат по пътищата точно тези, които творят и/или съблюдават за прилагането на законите
Идеята е добра и аз ще го направя , но ...
освен да направим "оборот" на телевизията ефект едва ли ще има друг. Това би помогнало в нормална държава но не и в Българията.
Започвам да снимам в нашия град и да пращам в БТВ или някъде другаде, пък дано даде някакъв резултат.
Освен това по този начин ще сме против нарушенията , но не и против някои абсурдни точки от новия закон който е направен единствено да повиши доходите на полицаите които вземат пари на ръка или оръфания бюджет на държавата.
Лично на мен репортажа по bTV много ми допадна. Тоя депутат дето го показаха по-убав нема да стане. Представете си за какъв човек става на дума: казва "...никога не минавам на червено" като само преди не повече от час е минал на червено. И тоя човек е народен избранник. В същност к'во ли му се чудя - ние си ги знаем к'ви са.
Ама ония кияци със зелено-жълтеникавите жилетки дето кибичиха под сянката - дано поне на тях да им потърсят дисциплинарна отговорност. Щото пред очите им минава на червено (а съм уверен че и без колан е бил ... както няма да се учуда и ако нещо важно разговорче по GSM е водил) а те - никаква реакция. Като е депутат та к'во? Законите за него не важат ли? Слънчогледа, талончето, акт и приятен път - продължавай да си депутатстваш! А след един месец на опашчицата в КАТ дето всички се редим 'га ни сбарат в някой или друг тарикатлък.
Все си мисля, че тази Инициатива "Не на безумието на новите закони"
е добре да започне със Законите важат за всички и всеки опит за толериране на някаква класа (или каста) да бъде изваждан на показ, размахван и набиван в очите на тези дето трябва да следят за това всички пред закона да сме равни.
Ама ония кияци със зелено-жълтеникавите жилетки дето кибичиха под сянката - дано поне на тях да им потърсят дисциплинарна отговорност. Щото пред очите им минава на червено (а съм уверен че и без колан е бил ... както няма да се учуда и ако нещо важно разговорче по GSM е водил) а те - никаква реакция. Като е депутат та к'во? Законите за него не важат ли? Слънчогледа, талончето, акт и приятен път - продължавай да си депутатстваш! А след един месец на опашчицата в КАТ дето всички се редим 'га ни сбарат в някой или друг тарикатлък.
е добре да започне със Законите важат за всички и всеки опит за толериране на някаква класа (или каста) да бъде изваждан на показ, размахван и набиван в очите на тези дето трябва да следят за това всички пред закона да сме равни.
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Rumen написа:Лично на мен репортажа по bTV много ми допадна. Тоя депутат дето го показаха по-убав нема да стане. Представете си за какъв човек става на дума: казва "...никога не минавам на червено" като само преди не повече от час е минал на червено. И тоя човек е народен избранник. В същност к'во ли му се чудя - ние си ги знаем к'ви са.
Много точно написано

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Ммм даааа , всичко е вярно но да не мислите,че човека ще вземе да се трогне или да се притесни та и да иде като оня с Ламборгинито да си плати глобата. Е те това нема да стане. Що да си развалят рахата. Та нали те са лъвовете в джунглата наречена България... и като такива им е разрешено и позволено всичко.
Що да не излъже човека, то и за какви по-големи престъпления ни лъжат и то постоянно...
Нема оправия в таз държава...
Що да не излъже човека, то и за какви по-големи престъпления ни лъжат и то постоянно...
Нема оправия в таз държава...
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Колебаех се известно време, да пиша или да не пиша в тази тема. Е все пак реших, ще пиша.
Виждам, че автора, колега от форума на БМВ ни предлага да се включим към призивът им.
По мое мнение(а и на колегата Румен) той би трябвало по-скоро да е "Искаме равноправие при прилагане на Законите" или "Законът в България над всичко и за всички", защото ако визираме само закона за движение по пътищата излиза, че за другите не ни е еня, а те са свързани в повечето случай. Вярно е, че темата малко се политизира, както писа един от модовете по-горе, но това е неизбежно, защото търсенето на каквито и да е граждански права в крайна сметка допират до волята и взаимоотношения с парламента, президента, а от тях на министерски съвет и така надолу по държавната структура.
Наистина има и варианти, които предполагат само по-голяма гражданска активност и отговорност от всички нас. Например да си изработим(добре би било заедно с други авто клубове и форуми) стикери с такъв призив, когато се организират някакви мероприятия да се носят лозунги с надписи, отнасящи се до това, да се предоставят на медиите заснети материали с нарушения, да се пише в ел. страници на съответните отговорни институци, да им се подават сигнали за нарушения, да се търси гражданска отговорност за служители които явно не изпълняват служебните си задължения или опасни участъци, където има предпоставки и са се случвали ПТП и т.н. Защото, ако си премълчаваме и извъртаме настрани глава, както се видя и от заснетите материали няма да се случват промени в положителна насока.
А по отношение на въпросният депутат, който не е безличен, спокойно може да се изпрати материала, в добавка с кратък текст до сайта на партията(и лично до ръководителя и), която представлява в парламента. Текста би могъл да гласи: Българите не желаят да бъдет управлявани от такива депутати, ако не искате вашите гласоподаватели да се откажат от вас и да загубите техните гласове, направете необходимото.
Ако си спомняте имаше преди немного време тема, в която се обсъждаха възможностите за реакция срещу поскъпването на горивата ...
Виждам, че автора, колега от форума на БМВ ни предлага да се включим към призивът им.
По мое мнение(а и на колегата Румен) той би трябвало по-скоро да е "Искаме равноправие при прилагане на Законите" или "Законът в България над всичко и за всички", защото ако визираме само закона за движение по пътищата излиза, че за другите не ни е еня, а те са свързани в повечето случай. Вярно е, че темата малко се политизира, както писа един от модовете по-горе, но това е неизбежно, защото търсенето на каквито и да е граждански права в крайна сметка допират до волята и взаимоотношения с парламента, президента, а от тях на министерски съвет и така надолу по държавната структура.
Наистина има и варианти, които предполагат само по-голяма гражданска активност и отговорност от всички нас. Например да си изработим(добре би било заедно с други авто клубове и форуми) стикери с такъв призив, когато се организират някакви мероприятия да се носят лозунги с надписи, отнасящи се до това, да се предоставят на медиите заснети материали с нарушения, да се пише в ел. страници на съответните отговорни институци, да им се подават сигнали за нарушения, да се търси гражданска отговорност за служители които явно не изпълняват служебните си задължения или опасни участъци, където има предпоставки и са се случвали ПТП и т.н. Защото, ако си премълчаваме и извъртаме настрани глава, както се видя и от заснетите материали няма да се случват промени в положителна насока.
А по отношение на въпросният депутат, който не е безличен, спокойно може да се изпрати материала, в добавка с кратък текст до сайта на партията(и лично до ръководителя и), която представлява в парламента. Текста би могъл да гласи: Българите не желаят да бъдет управлявани от такива депутати, ако не искате вашите гласоподаватели да се откажат от вас и да загубите техните гласове, направете необходимото.
Ако си спомняте имаше преди немного време тема, в която се обсъждаха възможностите за реакция срещу поскъпването на горивата ...
Тази тема доста ми допада, особенно призивът за нещо като ществие, стачка или каквато и да е явна демонстрация, защото вече ми писна от тия мутренски, депутатски, министърски и какви ли не още своеволия. В България вече е станало нещо като неписан принцип щом си със супер скъпа лимузина и край, вече законите за пътното движение не важат. Много ме дразнят изказвания от рода, че нямало смисъл от стачки, шествия, жалби или друг вид протест, защото видите ли каквото и да се правело то на управниците не им пукало и нямало нищо да се получи. Този който мисли така да ме извинява ама това си е чисто робско мислене на хора без никаква гражданска отговорност. Гледам, че в Пирогов когато вдигнаха стачка май им обърнаха внимание и им изпълниха част от исканията. Друг пример- колегите от градския транспорт не им ли вдигнаха заплатите.Трети пример с учителите. Четвърти пример-бакшишите не че ги подкрепят ама са задружни и те блокираха Парламента. Пети пример- евала на тия момчета дето протестират за Странджа.Сега стачкуват работниците от Лук ойл. Хората вече наистина им писна и като гледам има разултат.На управниците май започна да им става напечено. Та защо да не излезем и ние от форумите на улицата и да кажем, че закона е еднакъв за всички. Но не да го направим един път и после аиде кои откаде е. Трябва да се упражнява системен натиск и накрая повярваите ми ще има резултат, но трябва постоянство. Също така ми харесва идеята на Rumen, да се правят видеозаписи. Аз предлагам да си уговорим дата за мирен протест с колите. Стига сме разтягали локуми. Който е ЗА да каже 

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”