Тази нощ отивам на работа и спал недоспал давам назад и леко чуквам колата на съседа. Щети почти никакви според мен - при мен всичко е О.К. , при него задната броня се е разместила /може и леко да съм я изкривил/. Той излезе и се разбрахме аз да тръгвам с колата а днес по обяд да възпроизведем случката и да извикаме КАТ, за да му направят протокол и да си вземе парите /става въпрос за нова Вектра/.
Питането ми е като дойдат КАТ ще ми съставят ли акт със глоба, в какъв размер и на какво основание /какво съм нарушил?/ и ако имате някаква идея какво да правя? И двамата сме с гражданска и пълно каско.
Благодаря предварително за съветите!
Едно питане за ПТП
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Winner25 написа:Мисля че ще ти съставят акт, обаче не знам за каква сума. Според мен по добрия вариант е да каже че през нощта някой го е ударил и мисля че пак ще си вземе парите от каското
Добър вариант ама предполага, че аз трябва да му бутна нещо и тук е въпроса ако ще му бутам да е по-малко отколкото ще ме одрусат КАТ.
П.С. Лошото , че след час слизам долу да правя възстановка а още нищо не съм измислил.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Акта ти за ПТП е 100-500 лв и точките за нарушението + 3т за ПТП-то
Махай твоята кола от паркинга и той да си вика застрахователите, че някой го е подпрял. Ако и ти имаш някакви щети, закарай си колата на друг паркинг и направи същото.
Онзи ден сестра ми по подобен начин подпря комшията с колата на баща ми и така процедирахме
Махай твоята кола от паркинга и той да си вика застрахователите, че някой го е подпрял. Ако и ти имаш някакви щети, закарай си колата на друг паркинг и направи същото.
Онзи ден сестра ми по подобен начин подпря комшията с колата на баща ми и така процедирахме
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стига с тия точки бе човек, направи както ти казах и изобщо не мисли за КАТ.
Ако застрахователите държат да има протокол, то се отива до най-близкото РПУ и се пуска жалба че някой те е ударил и искаш с тяхна помощ да се открие извършителя. Въз основа на тази жалба ти издават протокол с който отиваш при застрахователя и си готов.
Ако застрахователите държат да има протокол, то се отива до най-близкото РПУ и се пуска жалба че някой те е ударил и искаш с тяхна помощ да се открие извършителя. Въз основа на тази жалба ти издават протокол с който отиваш при застрахователя и си готов.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Съни е абсолютно прав! Да вика КАТ(комшията ти де) и да каже че нощеска някой го е подпрял, ще му направят протокол срещу неизв. извършител и оттам при застрахователите. Иначе със сигурност ще ти пишат акт от 100лв нагоре и няколко точки. Сам прецени, но можеш да му отделиш някаква сума до 100лв. и да изпиете по бира!
- maverick
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
птп
Всичко е така както казва съни
- steff_gti
- Автомобил:
- Двигател:
Мммм да Sunny е напълно прав, въобще не се занимавай ти с КАТ защото акта
не ти мърда, минимум 120 лв. Аз се блъснах в бордюр на заледен път и само заради каското викнах кат и разултата е акт за 120 лв. (минимума) и оправена кола естествено, но Въпроса е че като може без КАТ най-добре, а за такава щета застрахователите плащат без проблеми и без протокол от КАТ. Колкото до комшията почерпи го една ракийка Drunk и всичко да е ОК.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”