Венто..
- sve_vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Венто..
Темата може да е дискотирана, но не намерих нищо от това което ме интересува> Та въпроса ми е КАКВО ВИ Е МНЕНИЕТО ЗА ВЕНТО? Какъв двигател да си избера, защото един приятел ми каза че купето било тежко и трябвало по мощен двигател и въобще всичко свързано с Вентото
Решил съм да сменям голфа но не съм решил още с какво. Надявам се да ми помогнете.

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
венто
Вентото си е голф 3 с добавен отделен багажник и почти всичко му е като на тройката.Само че най -малкия мотор при него е 1,6 а не 1,4.Освен това няма венто с 16 клапанов двигател.Най -слабия мотор е 1,9 атмосферен дизел 64 коня,а най -мощния 2,8 VR6.Аз лично най- много харесвам изпълнението GT със мотор 2,0 digifant 115k.c.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
- zaio_baio
- Автомобил:
- Двигател:
:-)
1.9 Tdi - Това е моят съвет - за справки Ice_Cool - той има пресни впечетления по темата.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: :-)
zaio_baio написа:1.9 Tdi - Това е моят съвет - за справки Ice_Cool - той има пресни впечетления по темата.
Аз направо за седалката залепнах

- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Ако не си спортист - 1,8 90 коня е перфектен - приличен разход, вървене, ниски данъци....
За мен Вентото е идеална кола, почти перфектна, но да не изпадам сега в подробности! Има 2 недостатъка според мен - не много сериозни: сравнително слабите спирачки (с барабаните отзад предимно) и доста мекото задно окачване, което се кандилка по завоите (уж за да вози меко)... Окачването лесно се корегира с малко по-ниски пружини (поне аз така направих), а спирачките... Или слагаш дискове отзад, или просто свикваш и знаеш как да ги натискаш (яката, че отначало има голям ход и е мек педала, но долу си хваща идеално).
Това е!
За мен Вентото е идеална кола, почти перфектна, но да не изпадам сега в подробности! Има 2 недостатъка според мен - не много сериозни: сравнително слабите спирачки (с барабаните отзад предимно) и доста мекото задно окачване, което се кандилка по завоите (уж за да вози меко)... Окачването лесно се корегира с малко по-ниски пружини (поне аз така направих), а спирачките... Или слагаш дискове отзад, или просто свикваш и знаеш как да ги натискаш (яката, че отначало има голям ход и е мек педала, но долу си хваща идеално).
Това е!
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
georgipass написа:Аз направо за седалката залепнах,това е модерен дизел
Да, супер модерен е

- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
Ами и аз да изкажа мнение , като неискам да засегна никого , но вентото е по-луксозния вариянт на голф3 , има някой глезотиики , които липсват при голфа. За окачването , нищо конкретно немога да кажа защото мойто го взех с ниско и е малко по-твърдо , но стабилно и задника ми не играе (е сега като имам за смяна тампоните на моста , не е така
нооо) гледай само да е младо и най-вече гледано , пък какъвто ти бил късмета Beer

-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zaio_baio написа:1.9 Tdi - Това е моят съвет - за справки Ice_Cool - той има пресни впечетления по темата.
Също така за справка Ventoman!

Vento е с около 100 кг. по тежко от Golf3, а окачването е същото.Затова и е с малко по-настабилно.Разбира се всичко зависи от това как ще го караш
Ако ти трябва за да се возиш,а не да се състезаваш е перфектно.Големият багажник е супер ако сте повече хора.За градска кола Голфа е по-дибрият избор-лесно паркиране и малко по-пъргав при еднакъв двигател.Сравнявам двете коли защото разликата е почти само багажника.
Относно двигателя:
1. TDI - икономичен и здраво бяга.
2. ТD и чистият дизел са си икономични
3. 1.6 - 101 к.с нямам мнение, но имаше спор във форума дали е по-добър от 1.8 90к.с. Мисля че имаше и 1.6 75 к.с. ама не съм сигурен.
4. 1.8 -75 к.с ми се струва малко слабиък, но пък е с по-голям ресурс.
5. 1.8 -90 к.с. става за нормално каране.Аз съм с такъв и разхода ми на газ го прави съпоставим с дизел като цена на горивото- 0.06лв на км. извънградско и 0.09лв. градско.
6. 2.0 -115 к.с. -бърза и мощна кола, но гориво,данъци и т.н.
7. По-големите мотори са за хора с повече адреналин в кръвта.

Ако ти трябва за да се возиш,а не да се състезаваш е перфектно.Големият багажник е супер ако сте повече хора.За градска кола Голфа е по-дибрият избор-лесно паркиране и малко по-пъргав при еднакъв двигател.Сравнявам двете коли защото разликата е почти само багажника.
Относно двигателя:
1. TDI - икономичен и здраво бяга.
2. ТD и чистият дизел са си икономични
3. 1.6 - 101 к.с нямам мнение, но имаше спор във форума дали е по-добър от 1.8 90к.с. Мисля че имаше и 1.6 75 к.с. ама не съм сигурен.
4. 1.8 -75 к.с ми се струва малко слабиък, но пък е с по-голям ресурс.
5. 1.8 -90 к.с. става за нормално каране.Аз съм с такъв и разхода ми на газ го прави съпоставим с дизел като цена на горивото- 0.06лв на км. извънградско и 0.09лв. градско.
6. 2.0 -115 к.с. -бърза и мощна кола, но гориво,данъци и т.н.
7. По-големите мотори са за хора с повече адреналин в кръвта.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”