Климатроника ли е виновен?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 16 юли 2007 6:53

Blue написа:Според мен е нормално да вдигне малко градусите...При мен с оригинален климатик в големите жеги и като е понастъпана леко качва...Знам ли :?:

И при мен е така при 40градуса околна температура дига с 2-3градуса спрямо хладното време....

Потребителски аватар
Blue
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Blue » Пон 16 юли 2007 12:32

Вчера ходих до София и обратно. При скорост 140 км/h леко натоварена, уреда на таблото показваше около 96-98 градуса, за малко да е на 100. Охладителната течност си е в границите мин. мах. Навръщане си беше залепнала на 90 градуса и нямаше проблеми. Климата не съм го спирал въобще. :?:

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Re: Не точно ...

Мнениеот DAXC » Пон 16 юли 2007 13:37

nanek написа:
Mega написа:
ICE написа:Когато си с клима, трябва да имаш две перки, едната е вързана с мотора. Връзката м/у перките е един много тънък ремък.
:idea: Провери да не ти приплъзва!
Успех!

Това не е задължително колега. Аз съм с климатроник и имам само една перка, но много по мощен вентилатор. И климата си работи на пушка!

:idea:
Сефте чувам клима с 1 перка :) Заводско ли е така?

Ако имаш познат с Аутодата го накарай да ти покаже схемите на радятори и перки при различните видове двигатели с климатици ( за Голф3) и ще се убедиш, че има модификации които ги дават да са 1 перка.

Потребителски аватар
Blue
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Blue » Вто 17 юли 2007 9:25

В крайна сметка нормално ли е да вдигне няколко градуса или не?

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 17 юли 2007 10:36

spam Ако ти сложат раница и противогаз, и те накарат да тичаш в жегата нагоре по баира, и ти ще вдигнеш градусите... :)

Иначе - нормално си е, особено при 40 градуса на сянка! Писал съм го - по охлаждането трябва да работи всичко перфектно, особено при коли с "добавен" климатик/троник. Тогава няколко градуса в повече по стръмното не са проблем. Забележи, че колегата /както и аз/ е с АБУ и е необходимо още повече да се внимава...

П.П. При мен "кове" на 90 градуса и не помръдва. Но пък честичко пуска перка лятото, особено из града... Колега moerte, може би промивка на охл. с-ма не е лоша идея - писано е из форума... Внимавайте за течове от "тапите" после...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”