Въпрос за релета

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rumo
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за релета

Мнениеот rumo » Пон 16 юли 2007 18:59

Здравейте !
Преди няколко дни се оказа , че съм останал без чистачки , а до последно когато валеше си имах . Как става тъй че без да ги ползва човек се скапват . Не е от бушона , а не знам кое реле е . Второ тази сутрин по същия мистрериозен начин ми изчезнаха и мигачите . потърсих с търсачката и там пише реле N6 за мигачи . на място N6 нямам реле . Въпроса ми е на кои места да ги търся тези 2 релета ,а ако има някъде схема на всички релета още по-добре . Колата е венто1.8.
Мерси!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 16 юли 2007 19:21

На корпуса на твоето реле за чистачките най-вероятно е написано с големи цифри 99
Възможно е и да пише 19. То играе същата роля, но няма регулировка на паузата, когато е пуснато в съответния режим

rumo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumo » Пон 16 юли 2007 19:37

Имам релета с номера 66 , 53 , 67, 18 и още едно на което няма никакъв номер . Такова 19 или 99 няма :(
Има места за още 6 релета, ама къде са ...!

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пон 16 юли 2007 20:13

Както казаха колегите - 19 трябва да е. Може да е и с друг номер, ето ти снимка къде да го търсиш:
Изображение

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 16 юли 2007 20:35

rumo написа:Имам релета с номера 66 , 53 , 67...

Я застани на челна стойка и дърпай това реле 66 дето ти се мъдри там ;)

rumo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumo » Вто 17 юли 2007 11:03

Ok. Благодаря на всички , особенно на Vento за хубавата снимка и на radotom за съвета . Наистина това 66 е 99 :lol: но изглежда да е здраво - дава постоянна верига ( сигурно е злепнало ).
Обаче аз ли съм толкоз прост това за мигачите не мога да разбера кое е . Май ще се ходи на сервиз , щото ме съмнява че са ключовете горе на волана .

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Вто 17 юли 2007 11:13

за мигачите - виж си отзад платките на стоповете. често нагарят и мистериозно се губят мигачите ;)

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Вто 17 юли 2007 11:59

На снимката 21 е за аварийните мигачи, май и за нормалните е то.

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 17 юли 2007 12:05

като свалиш релето, погледни го откъм клемите :arrow: трябва да са три на брой(клемите де) - съответно 49, 49а и 31 :wink: ако са такива изводите - това е релето за мигачите :wink:

rumo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumo » Вто 17 юли 2007 13:43

Oправих се с мигачите . На място N6 са ( според снимакта реле 21)
Сега остава проблема с чистачките - от машинката е . Някой да има представа колко струва нова или 2-ра употреба?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 17 юли 2007 20:12

rumo написа: дава постоянна верига ( сигурно е злепнало ).

Ама чакай сега... Това реле, като го извадиш, м/у силовите контакти не трябва да има връзка...
Те се затварят само, когато е сработило, т.е., когато има напрежение на управляващите контакти.
Преди да мъчиш машинката, защо не вземеш едно реле, дали 99 или 19, за пробата е без значение.
Аз имам едно 19, щото си го смених с 99. Бих ти го пратил подарък, ама като имаш предвид, че в моргите ги дават за по 5 лева... не си стува разходите по пращането! :dontknow:

rumo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumo » Сря 18 юли 2007 19:49

От машинката е със сигурност . Релето е здраво - подава горе ток на клемата , машинката като и пусна директно ток не тръгва . Замерих я избила е на корпус дава връзка , доколкото разбирам от тънки жички де ! Намерих в моргите 2- ра ръка е 30 лв , но не я взех - един приятел ми я обеща за по-малко , да видим :D
Иначе мерси за подаръка и аз искам да те черпя една бира ама ... поради същата причина няма да мога :beer

Потребителски аватар
Mario
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mario » Пет 20 юли 2007 20:07

Здравей, Румо!:)
И аз имах проблем с чистачките, сменях релета въртях суках какво ли не:) Пробвай да пуснеш чистачките и се ослушай дали се чува цъкане, ако се чува свали си рамото и го изчисти, можеш да тестваш и моторчето на празен ход :wink:
За "избиването" на корпус нищо не мога ти кажа освен , че ми се чини нормално все пак статртера е една намотка и като подадеш + и - е нормално да искри, ако разбира се имаш това предвид
При клеясало рамо и директно да подадеш ток пак няма да ти тръгне, така че не се насочвай направо към моторчето, откачи го и го тествай на празен ход, ако и тогава не работи значи си бил прав!
При мен проблема се оказа клеясало рамо по подвижните елементи, разглобяваш , топваш в бензин, сетне смазваш тънко и си готов, чисто нов и при това с чистачки :wink:
Разбира се ако е от това, не съм разбирач но пък от една идея нищо не губиш.
Готско е , че има хора дето разбират и дават мнения и съвети, както казват някой ЕВАЛАРКАТА за форума! :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”