Дебитомер - размисли

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
sharan4e
Автомобил:
Двигател:

Дебитомер - размисли

Мнениеот sharan4e » Пон 16 юли 2007 20:55

Здравейте съфорумци. Значи човек като няма работа и се чуди само ква глупост да направи :roll: Колата е АФН с чип. Като позагрее и подам рязко газ бая попушва черничко, преди чипа това го нямаше, питал съм Brezel и други, всеки казва, че така е нормално. Чудя се дали с дебитомер за по-силния двигател - 131к.с. ще има няква промяна в качеството на горивната смес... :?: Дали ще намалее пушлявенето с другия дебитомер се питам?! Моля изразете мнение :stll think: :talk:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 16 юли 2007 21:06

Нормално е да пуши - незнам що всички се плашат от черния пушек при рязко подаване на газ - от това нещо точно колата върви :wink: .Ако спре да пуши ще спре и вървежа иначе от по-голям мотор най-много да запуши повече/съответно да завърви/

Потребителски аватар
sharan4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharan4e » Вто 17 юли 2007 5:03

Добре, а може ли някой да обясни защо става черния дим(доколкото ми обясниха това става, когато има много гориво, а няма обороти )?! И няма ли начин да се намали?

Потребителски аватар
naka_76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот naka_76 » Вто 17 юли 2007 6:18

При рязко подаване на газ имаш повече гориво , но турбото не е нагнетило още и затова има непълно изгаряне, оттам е и черния дим в началото.

Потребителски аватар
Golf_Bora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Bora » Вто 17 юли 2007 7:15

Както съм писал не съм специалист но до колкото съм чел дебитомера на АФН не е същия както на 131к(конструкция и параметри на чипа вътре) , а за дименето като изолирах ЕГР и премахнат катализатор взех да се "притеснявам", че колицата въобще не препушва :)

Потребителски аватар
sharan4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharan4e » Вто 17 юли 2007 18:39

Катализатора го няма, искаш да кажеш, че трябва да изолирам ЕГР- клапана?! Не е ли по-добре да си е там и ако трябва да се изчисти и това ще намали ли черният пушек, не мисля?! Пък знам ли...

Върни се в “Дизелови агрегати”