Газова уредба

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Re: razlikata ot gaz do benzin e ogromna

Мнениеот gti » Чет 29 юли 2004 18:56

waradin написа:като цяло октановото число на гаста е по малко от на бензина

Аз пък знам,че октановото число на гаста е по-голямо от бензина,но детонацийте са по-слаби и от там идва разликата.Може и да бъркам

unufri

Мнениеот unufri » Сря 04 авг 2004 16:12

Az skoro si slozih Jetspark i kolata varvi kato na benzin - prepora4vam go na vseki www.jethrosoft.com :arrow:

Гост

Мнениеот Гост » Вто 10 авг 2004 19:37

[quote="GOLFER"]всеки знае,че две хубави работи на едно място няма :(
моя извод е :количество за сметка на качество.
аз карам на газ и съм доволен 8) вярно е,че не се реже и няма достатъчно мощност,но карам доста а парите за гориво са наполовина

hi4 daje ne e taka ima dve hubavi raboti ili nakratko horata sa napisali TDI varvi i ne har4i

Гост

Мнениеот Гост » Вто 10 авг 2004 19:41

gti написа:

Аз пък знам,че октановото число на гаста е по-голямо от бензина,но детонацийте са по-слаби и от там идва разликата.Може и да бъркам

hora gasta ne sadarja sastavkata OKTAN taka 4e niama oktanovo 4islo a drug e vaprosa 4e gasta e po nisko kalori4no gorivo i saotvetno kolata ne varvi kato na benzin

BOSS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BOSS » Вто 10 авг 2004 20:26

Anonymous написа:
gti написа:

hora gasta ne sadarja sastavkata OKTAN taka 4e niama oktanovo 4islo a drug e vaprosa 4e gasta e po nisko kalori4no gorivo i saotvetno kolata ne varvi kato na benzin

Хаха няма октаново число!!! Приятел ти ни върна в децката градина!
Колко списаниица колко сайтове, колко книжки съм попрочел за LPG че и докато спя мога да ти кажа че има октаново число! :D :wink:
Аз спирам да говоря поразгледай линка: http://www.autogas.dir.bg/Predimstwa_autogaz.htm

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 04 юни 2005 23:27

Госта се е изказал неподготвен :)
Даже и калоричността на газта е по-голяма от тази на бензина

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Нед 05 юни 2005 15:38

musura написа:Госта се е изказал неподготвен :)
Даже и калоричността на газта е по-голяма от тази на бензина

Разбира се, просто изгаря по-бавно и това се отразява на динамиката.

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Нед 05 юни 2005 17:40

... просто влиза по малко в цилиндрите заради газообразното си състояние ...

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Re: Газова уредба

Мнениеот netizen » Нед 19 юни 2005 17:00

Krass написа:Имам една голяма молба към вас колеги.
Имам Венто, 1.8 моно и го карам малко повечко и бенза ми идва соленичко...Та питането ми е какво ви е мнението за газовите уредби-плюсове и минуси?
За парите е ясно че е на далавера газта-ама ми приказват,може да гръмне,износва двигателя и така нататък.
Искам да чуя и вас преди да взема решението

На същата кола имам сложена газова уредба StarGas + емулатор на ламбда сонда + емулатор на дюзата + JetSpark , резултата е, че колата си върви идеално ~190km/h макс. скорост. Ускорява доволно добре, особено ако и пуснеш повечко газ и превключиш JetSpark-a на метан (окъсяваш джъмпера). Проблема който се проявява е като на всички коли на газ - започва да не върви като хората на бензин... ама то не може хем душата в рая, хем .... Mr Green Fun

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Нед 19 юни 2005 18:05

Разгледай това и ще си изясниш някой работи: http://www.avtogaz.com/cgi-bin/advices.pl - някой колега от форума го беше дал в един пост.
И аз съм с 1.8 моно и другата седмица ще си слагам.
От всичко изчетено до момента знам, че това е един от най-добрите двигатели за газифициране и при правилна настройка дори няма да усетиш разлика между бензин и газ. Също така бих ти казал,че проблемите при каране на газ идват не от марката на уредбата /става въпрос за Lovato, BRC или Landi Renzo примерно/ а от майсторите които ти я слагат и настройват и доколко ти знаеш какво да правиш при евентуален проблем, а не да викаш ей го на сложих газ и почнаха проблеми.
Единствен недостатък може би е съкращаване живота на гърнетата поради по-бързото им ръждясване, но дори и така финансово пак си на далавера.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Нед 19 юни 2005 19:04

Аз съм с Пасат 1.8 mi, двигател RP. На газ карам от малко повече от 4000 км. Перфектно е като вървеж - без разлика между бензин и газ. Брилянтно се справиха момчетата, които поставяха уредбата LandiRenzo. Освен това по мои изчисления за тези километри вече ми се е изплатила чрез разликата в цените на горивата.

Последна промяна от Lawyer на Нед 19 юни 2005 20:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Jetta16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta16v » Нед 19 юни 2005 19:59

Иаз съм с ланди ренцо доволен съм испарителя е надежден,икономичен
8,5/10л на сто харчи двигателя е PL 1,8 16V.Карам го вече трета година!

Потребителски аватар
Kokomba
Автомобил:
Двигател:

Re: Газова уредба

Мнениеот Kokomba » Пон 20 юни 2005 11:46

netizen написа:На същата кола имам сложена газова уредба StarGas + емулатор на ламбда сонда + емулатор на дюзата + JetSpark , резултата е, че колата си върви идеално ~190km/h макс. скорост. Ускорява доволно добре, особено ако и пуснеш повечко газ и превключиш JetSpark-a на метан (окъсяваш джъмпера). Проблема който се проявява е като на всички коли на газ - започва да не върви като хората на бензин... ама то не може хем душата в рая, хем .... Mr Green Fun

Можеш ли да дадеш малко повече инфо относно JetSpark - къде си го сложил, какви пари е струвало, от колко време го ползваш и т.н.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Пон 20 юни 2005 16:21

Ами вземах го от Jethro , http://jethro.viket.net за 60лв. Един колега с Ауди 100 2.0Е 16V също си сложи. Та резултата и при двете коли е еднакъв: определено по-добро вървене и по-нисък разход. На Аудито по осезаемо се почувства на тема разход :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 20 юни 2005 18:58

Колеги някой има ли инфо за фирма за газови уредби във Варна??
Ще се поставя на Голф 3 моно инжекция мотор АЕЕ 1,6л. Марка на изпарителя, надежна фирма за настройка след монтажа?? Не е въпроса само за монтажа.Моля за препоръки.Благодаря предварително.

Върни се в “Автогазови уредби”