Разход на 1.8Т 20V
Газ,метан и 1.8Т-да турбо много сте весели
Като ще е на алтернативно гориво си търсете кола без турбо,защото така или иначе няма да има файда от него с тези горива,а пък то си е консуматив доста скъп и после ще има изказвания от рода-....Защо аз съм все каръка дето ще му се счупи Турбото за 1500лв....и прочие 
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dxd написа:Газ,метан и 1.8Т-да турбо много сте веселиКато ще е на алтернативно гориво си търсете кола без турбо,защото така или иначе няма да има файда от него с тези горива,а пък то си е консуматив доста скъп и после ще има изказвания от рода-....Защо аз съм все каръка дето ще му се счупи Турбото за 1500лв....и прочие
И аз съм на това мнение! Виждал съм и S-class-и на газ
Dan4ote написа:dxd написа:Газ,метан и 1.8Т-да турбо много сте веселиКато ще е на алтернативно гориво си търсете кола без турбо,защото така или иначе няма да има файда от него с тези горива,а пък то си е консуматив доста скъп и после ще има изказвания от рода-....Защо аз съм все каръка дето ще му се счупи Турбото за 1500лв....и прочие
И аз съм на това мнение! Виждал съм и S-class-и на газ
Мога да ти пратя сайт на лимузини/С-класи,7-мици,А8,6,ягуари и тн.т/на газ направени културка ама газовата с всичките и салтанати и работа струва сигурно повече от твоя Пасат
- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Е да, ама едва ли се правят тея гимнастики заради цената. Какъв може да е смисъла на подобна лимузина да се тропне газово, освен поради екологични причини или доказване че работи и на алтернативни гориво. Ти сам каза, освен това и че цената на подобна инсталация е повече от пасат.
А тука става дума да се ръгне газова, на кола, която не е ясно до колко сполучливо ще работи само и единствено по финансови причини.
А това че тука печалната действителност е такава - вкара някой джип или лимузина от вънка, регистрира го/я като баничарка на инвалид, турне газовото и .. големия газар дето не може да си купи бензин за колата дето тръгнал да показва. Веднага ми изниква картината с Майбаха дето сменя гуми на някаква гумаджйиница насред прашния път. Като контраст мога да се сетя за Поло купено на запад, което всяка година си е във фирмения сервиз на VW за преглед и подмяна на консумативите.
А тука става дума да се ръгне газова, на кола, която не е ясно до колко сполучливо ще работи само и единствено по финансови причини.
А това че тука печалната действителност е такава - вкара някой джип или лимузина от вънка, регистрира го/я като баничарка на инвалид, турне газовото и .. големия газар дето не може да си купи бензин за колата дето тръгнал да показва. Веднага ми изниква картината с Майбаха дето сменя гуми на някаква гумаджйиница насред прашния път. Като контраст мога да се сетя за Поло купено на запад, което всяка година си е във фирмения сервиз на VW за преглед и подмяна на консумативите.
-
DTS-GOLF 4
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
DTS-GOLF 4 написа:По добре ТДИ 1.9
зимаш го и веднага една метанова уредба и си пушка...TDi-то като се развърти ще смеси метана и нафтата и ще се получи сплав, която дава разход около 3/100....тази технология се използва в новите мотори и обезмисля комън-рейла. ако сложиш биодизел от загряването с метана ще имаш утайка от пържени картофи и можеш да си направиш половин барбекю...
-
DTS-GOLF 4
- Автомобил:
- Двигател:
1.8Т
Нема как брат.Зарибил съм се яко.Пък си е и добър.Върви добре и дава нисък разход.
А ако не 1.9ТДи май ше е 1.8Т ГТИ.Нема как треа мислим не6тууу.

А ако не 1.9ТДи май ше е 1.8Т ГТИ.Нема как треа мислим не6тууу.
- Stef4o
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD
Dan4ote написа:musura написа:.:Stef4o:. написа:Аве я аз да попитам....има ли разлика в разхода м/у 1.8Т 150к.с. и 1.8Т 180к.с?....до колкото знам разликата е само в турбото,или бъркам?
има, по-мощният двигател гори по-малко защото е с по-голямо турбо
Защо ли си мисля, че е разликата само в ECU-то
не знам,но на мен логиката ми беше,че като 1.8Т 180к.с е с по-голямо турбо,се развърта(както и да си го представям това развъртане) повече от 1.8Т 150к.с и от там идва разликата в мошноста...и затова питах,но явно има и други разлики...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”