apchih написа:колко искаш да е професионален, със сменяема оптика, не сменяема, огледално рефлексен със сменяема или с несменяема оптика защото има и такива, искаш ли да може да ти записва видео защото огледално рефлексния няма да може да ти предостави тази екстра. ако си взимаш със сменяема оптика, както вече ти споменаха колегите, самите обективи са мамата и татата, по скъпи са понякога и от самото тяло. Аз съм с Panasonic FZ30 и съм доволен (видео, добър зуум, качество), за кратко бях и с Canon 350D с дълго варио и също останах доволен. Много може да се пише по темата така, че най добре даи някаква граница (парична) и за какво мислиш да го ползваш апаратчето, до колко ще е професионално

братче аз съм си написал--- цената да се върти до към 2000 парички....... а като казвам професионален,имам предвид да не е някое 4-5 мегапикселове апаратче,дето като му спра светкавицата да не можа да снима без статив...... но със сигурност не търся апарат за 20000 лева,с който снимат журналистите от вашингтон пост..... ако ме разбираш!!!! искам нещо което наистина да прави перфектни снимки и да може да се настройва ръчно...... със сигурност искам да е огледално рефлексен и със сменяема оптика-задължително........ и се въртя между марките Nikon,Canon,Olympus.....