полупрофесионален апарат

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 19 юли 2007 9:57

Виж сега тскостов,

1. Стига сега само спами ами се поразчети из сайтовете и ще разбереш какво да си купиш!

2. Прецени от какво наистина се нуждаеш, от всички постове твои до тук разбрах че не разбираш много от фотоапарати, респективно от фотография.

3. Това означава че се нуждаеш от DSLR( дигитален огледално рефлексен фотоапарат), входно ниво за аматьори ;) .

4. За твое щастие те са най - ефффтинките от професионалните модели, цените има варират от ~ 1000 до към 2000 лв. с малко по приемливи обективи.

5. Ще ти изброя по - надолу entry-level фотоапаратите от които ти се нуждаеш:

Nikon - D40/D50/D80
Canon - EOS 300/350/400

Имаш възможност да пробваш със Pentax и Olympus, но аз ти препоръчвам двете горни марки.

6. Проучи цените и просто купи един от тях, аз леко клоня към канон.

Тези модели предлагат възможности, които ти никога няма да можеш да употребиш на 100%, мисля и че на 80% няма да можеш но това е мое мнение.

Това е хората го казаха по горе. Всички други такива апарати са много по скъпи и просто не се нуждаеш от такъв.

Айде успех и после покажи снимки :idea:

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Чет 19 юли 2007 10:21

maiz написа:Аз съм много доволен от cybershot-a на сони.И е на добра цена.(7.2 mpx)

Тука става въпрос за къде къде по класни фотоапарати :wink:
А и аз бих заложил на Канон-а. За тези пари мисля че получаваш доста добър апарат от който ще останеш пре- доволен :idea:

Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Чет 19 юли 2007 11:50

relaxxx написа:Виж сега тскостов,

1. Стига сега само спами ами се поразчети из сайтовете и ще разбереш какво да си купиш!

2. Прецени от какво наистина се нуждаеш, от всички постове твои до тук разбрах че не разбираш много от фотоапарати, респективно от фотография.

3. Това означава че се нуждаеш от DSLR( дигитален огледално рефлексен фотоапарат), входно ниво за аматьори ;) .

4. За твое щастие те са най - ефффтинките от професионалните модели, цените има варират от ~ 1000 до към 2000 лв. с малко по приемливи обективи.

5. Ще ти изброя по - надолу entry-level фотоапаратите от които ти се нуждаеш:

Nikon - D40/D50/D80
Canon - EOS 300/350/400

Имаш възможност да пробваш със Pentax и Olympus, но аз ти препоръчвам двете горни марки.

6. Проучи цените и просто купи един от тях, аз леко клоня към канон.

Тези модели предлагат възможности, които ти никога няма да можеш да употребиш на 100%, мисля и че на 80% няма да можеш но това е мое мнение.

Това е хората го казаха по горе. Всички други такива апарати са много по скъпи и просто не се нуждаеш от такъв.

Айде успех и после покажи снимки :idea:

батенце от доста време се занимавам с фото,наистина не на професионално ниво.....дори и не мисля да се занимавам професионално,но определено имам представа от фотоапарати,но просто по последните модели не са ми изключително ясни и за това се обръщам към колегите от форума,ако случайно някой има представа за какво става дума......за сега съм много доволен от оказаната помощ и приемам всяко предложение и преглеждам подробно....... но се 1 щом си решил че спамя..... твое мнение!!

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Чет 19 юли 2007 11:52

бих помолил модераторите да заключат или направо да изтрият темата....... благодарен съм на всички за мненията и за помощта........ :)

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 19 юли 2007 12:59

tskostov написа:
батенце от доста време се занимавам с фото,наистина не на професионално ниво.....дори и не мисля да се занимавам професионално,но определено имам представа от фотоапарати,но просто по последните модели не са ми изключително ясни и за това се обръщам към колегите от форума,ако случайно някой има представа за какво става дума......за сега съм много доволен от оказаната помощ и приемам всяко предложение и преглеждам подробно....... но се 1 щом си решил че спамя..... твое мнение!!

Добре, сега да не се засегнеш само "батенце" не е достатъчно да се занимаваш само с "фото" :wink: . То и аз 3 години на акордеон съм свирил ама си трая хехе.

Просто избери Canon или Nikon и ще си щастлив, обещавам ти !

Какво те кара да мислиш че се нуждаеш от DSLR.
решил ли си какъв вид фотография ще правиш, портрети, макро пейзаж, репортаж, или бозичка :) . Помисли и го и това, всяка област си има свойте тънкости и очарование.... така че ако си сериозен хващай се здраво. Обаче ако си решил да правиш снимки за спомен, не се напъвай с огледално рефлексен, има перфектни решения от point and shoot моделите.......

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Чет 19 юли 2007 13:40

relaxxx написа:
tskostov написа:

Добре, сега да не се засегнеш само "батенце" не е достатъчно да се занимаваш само с "фото" :wink: . То и аз 3 години на акордеон съм свирил ама си трая хехе.

Просто избери Canon или Nikon и ще си щастлив, обещавам ти !

Какво те кара да мислиш че се нуждаеш от DSLR.
решил ли си какъв вид фотография ще правиш, портрети, макро пейзаж, репортаж, или бозичка :) . Помисли и го и това, всяка област си има свойте тънкости и очарование.... така че ако си сериозен хващай се здраво. Обаче ако си решил да правиш снимки за спомен, не се напъвай с огледално рефлексен, има перфектни решения от point and shoot моделите.......

извинявай за "батенце"-то...... та трябва ми такъв фотоапарат основно заради качеството на снимките...... имам едно цифрово апаратче,но то е гола вода при определени условия на снимане и за това търся перфектно качество.... имам възможност да си взема нещо по добро от нормалните апаратчета и за това се ориентирам към качеството.......... а ще снимам всякакви снимки,дори и бозичка.....просто пътувам много и искам да си правя "хубави албумчета"--

Потребителски аватар
threeseries
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот threeseries » Чет 19 юли 2007 14:03

Колега вземи си Canon EOS 400D няма да сбъркаш, даже ще се радваш. Аз ползвах година и нещо Canon EOS 350D да ти кажа съм направил безброй снимки на всякаде и просто и сега като почна да ги гледам умирам от кеф. Успех пък и имащ и парите, а колкото до обектива с тоя които е 18-55 mm ти върши идеална работа, ползвах и от 18-200мм но него само за места които бяха на далеч отмен на 3-4 км.

Потребителски аватар
Tod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tod » Чет 19 юли 2007 14:55

tskostov написа: ...

Евала за аватара :lol:

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Чет 19 юли 2007 15:00

Tod написа:
tskostov написа: ...

Евала за аватара :lol:

хахаха....... влюбен съм в нея......

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 02 сеп 2007 19:53

:arrow:

svetli_78
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот svetli_78 » Пон 03 сеп 2007 7:16

Я виж това: http://www.dpreview.com/reviews/nikond40x/
също разгледай и самия саит , има доста изчерпателни ревюта.
Успех!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 03 сеп 2007 11:42

С Канон съм работил доста - служебно работя от две години с
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/pro1.html
Nikon също са много добри - разгледай във сайта на Фотопавилион и си харесай нещо - там на място също ще ти дадат професионално мнение!Успех!

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Пон 03 сеп 2007 11:45

аз вече съм се спрял на nikon d40x.....сега събирам паретата,щото нещо го закъсах..... :) айде и мерси на всички.... :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”