Здравейте.
Искам да сложа на мойто голфче километраж с оборотомер...
Въпроса ми е от къде трябва да взема импулс за оборотомера ,защото колата е дизел и има само една букса изкарана в таблото... Благодаря предварително!
Нужда от помощ :(
radotom написа:kam_tod написа: Той повече от 3500 не може.
2 отговора:
1) Ми за да види човека кога са 3500![]()
2) Брееей!Кой ти каза, че не може!
И в крайна сметка: Ми на човека си у е мерак! Какво?
И на мен ми беше мерак, та продадох печката и си купих бензиново, де'т си има
Леко бе!
Другия начин е да изкара сигнал от делкото - много лесно и бързо. Само трябва точния оборотомер.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
kam_tod написа:Другия начин е да изкара сигнал от делкото - много лесно и бързо. Само трябва точния оборотомер.
Даааа, ама трябва първо да си монтира делко!
Което е трудното нещо

При дизелите няма.... Всъщност, там пак стърчи едно, дето е почти на същото место, на което е и мойто делко, но всъщност е вакуум-помпа за сервото на спирачките!
Щото те нямат вакуум и от колекторните тръби.

Бе то кво ли имат.... сигурно и мотор може да нямат, ама нейсе!

kam_tod написа:Леле, каква глупост написах по-горе, ама то от водките...

Петък иде!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
къде се намира този алтернатор, че и аз искам обортомер. гледах една тема, където беше обяснено няква шашма с копчето за изчистване на километража, натискаш го, държиш го, даваш на контакт,изключваш контакта, пак даваш на контакт и пускаш копчето...и трябвало да се появят 8 функции, но при мен пак са си 2 функциите - дневна дистанция и обща. автомобила е голф 3 1,9 чист дизел... мерси предварително за информацията
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
fantasy_boy написа:къде се намира този алтернатор, че и аз искам обортомер. гледах една тема, където беше обяснено няква шашма с копчето за изчистване на километража, натискаш го, държиш го, даваш на контакт,изключваш контакта, пак даваш на контакт и пускаш копчето...и трябвало да се появят 8 функции, но при мен пак са си 2 функциите - дневна дистанция и обща. автомобила е голф 3 1,9 чист дизел... мерси предварително за информацията
не вярвам да се справиш, щом не знаеш къде то е алтернатора...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами продават се китове и не са скъпи. Слага се един датчик на шайбата на коляновия вал... и оборотомер в купето ( даже има такива пласмаски за еденичка на който да го сложиш) принципа на километраж за колело работи... дет се вика и километраж за колело можеш да сложиш стига да може да мери толкова обороти.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”