Инвертор Haier или Osaka

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
alex synchro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex synchro » Съб 21 юли 2007 8:40

bluefen написа:Не всички панасоници са добри . ако наистина искаш климатик за топлене заложи на митсубиши(хеви индъстри), тошиба, фуджи,скъпия панасоник,макуей(американска машина). Всичко друго е компромис. Лично аз ...................ако бях на твое място бих взел мидеа и не за друго а защото е много ефтина а като качество не е от най лошите, но същевременно не бих очаквал някви невероятни резултати. Славата на хайер-а за съжаление е много дале4е от това което се продава в момента(до преди 2-3 год беше много сносна машина ) . Осака дърпат хората с безплатния монтаж(за мен не е много безплатен),просто фирмена политика на вносителя. Кажи поне за какво ти трябва тази машина кубици и съм сигурен че ще получиш някоя оферта която ще ти е изгодна от колегите тук за нещо което си заслужава

еми трябва ми 9 BTU за спалня 12.5 кв/м.

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Съб 21 юли 2007 8:50

щом е за спалня земи непременно хубава машина да може да спиш докато работи. Най тихата машина за мен е митсубишито, но пак цената е 1300-1400лв без монтаж . Май панасоник за около 1000лв е най добрия варянт цена-качество-шум

Потребителски аватар
alex synchro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex synchro » Съб 21 юли 2007 8:56

bluefen написа:щом е за спалня земи непременно хубава машина да може да спиш докато работи. Най тихата машина за мен е митсубишито, но пак цената е 1300-1400лв без монтаж . Май панасоник за около 1000лв е най добрия варянт цена-качество-шум

това?:
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09023416

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Съб 21 юли 2007 9:17

reinhard написа:Haier се произвежда в една фабрика в която се произвеждат още 275 марки климатици.Държавата всеки я знае коя е....

А пък невероятната OSAKA я сглобяват на 5 ти километър до Бургас
:lol: :lol: :lol: и казват че са японски :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Съб 21 юли 2007 10:00

нямам наблюдения над хитачи нек колегите кажат, но ако наистина са малаизииски би трябвало да са добри, За панасоника същото се отнася да е правен в малаизия или япония :)

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Съб 21 юли 2007 10:23

alex synchro написа:еми трябва ми 9 BTU за спалня 12.5 кв/м.

аз съм с Haier 9 BTU инверторен в спалнята, като го пусна за няма и 5 мин. жената почва да ми мрънка :lol:

Потребителски аватар
the driver
Автомобил:
Двигател:

Re: Инвертор Haier или Osaka

Мнениеот the driver » Вто 19 юни 2012 11:16

Темата е старичка , но ще я подновя в тези жеги. Реших да си купувам трети климатик и за таванската стая.
Имам от 10 г Осака 12-ска не е инвертор, но с роторен компресор. Купих го 2002 г от представителството в Бургас на улица Христо Ботев. Дадоха ми 3 г гаранция. На първата година, като дойдоха да го обслужват ... само ми измиха филтрите с хладка вода и взеха 50лв . Оттогава не съм ги викал за профилактиката за 2- и 3 тата година, проблеми нямам. Работи и на -17 и топли 25 градуса в 2 стаи през отворена врата. Ходим по къс ръкав :) и така 10 години . Спира, размрасява се и продължава. Под нас комшията си купи Ранасоник за 1700лв и зимата на - 15 замръзва и спира да топли, също моя като се размразява , го облива с вода и Панасоника тотално спира.
Преди 4 г си взех Haier 18-ска за работилницата с площ 60 кв/м и таван 4 м. Ей този Хайер зимата съм го направил на 30 градуса и компресора дъни 24 часа по 5 дни в седмицата. Дори и на вън да е -15 си работи без да спира. Спира само 4 пъти за 24 ч за да се размрази. Без откат.
Сега съм решил да си взема трети и ще чудя дали да е Osaca или Haier ?
Колегата дето пусна темата кокво ли си е взел и след 3-4 г вече да каже дали е доволен или не .

И още тези разбирачи , които нехаресват Осаката и Хайера да се обосноват защо , а не само да пишат , че не били хубави. Пишат така , защото една машина като работи и не дава дефекти, немогат да отидат да я ремонират и да смучат пари, защтова май не са хубави :)))))))

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 19 юни 2012 21:55

За осаките съм чувал че не са това което са биле :roll:
За хаиера - като за евтин климатик, става и наистина не правят проблеми. Ама 240 куб. см. с 18-ка, дори и теоретично ми се струва невъзможно да се отоплят. Или може би има подробности които ни спестяваш :roll:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 20 юни 2012 10:05

Да,Осаките нямат нищо общо със първите .Моята е 10 г и няма студ няма пек .Държи наред с Дайкините.Отвън не се чува тялото.Ама компресор - истинско Мицубиши.Но сегашните.....комшията си взе преди 4 години и на студено и на топло - сякаш излита дрънчи, бучи.

Потребителски аватар
the driver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the driver » Сря 20 юни 2012 16:53

Winner25 написа:За осаките съм чувал че не са това което са биле :roll:
За хаиера - като за евтин климатик, става и наистина не правят проблеми. Ама 240 куб. см. с 18-ка, дори и теоретично ми се струва невъзможно да се отоплят. Или може би има подробности които ни спестяваш :roll:

Подробностите са , че има и 6 човека , които отдават топлина :lol: и климатика вероятно затова потдържа и топли много на 30 градуса зимата. А вън си е доста под нулата.

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Нед 24 юни 2012 19:47

И аз сега ще слагам и след дълго лутане и съвете заожих на Toshiba RAS-137SAV-E.

http://www.sofclima.com/page.php?n=65187&SiteID=687

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Вто 26 юни 2012 1:13

Аз също сложих Тошиба само, че RAS 13SKVе-2 ( който е същия като 137 SKV )за 1370 с монтажа.За сега се държи чудесно, външното тяло е тихо не вибрира много.Относно Осака ,Мидея и другите китайски климатици съм чувал ,че от 5 боря 3 ще са читави, другите не.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”